Η Αργεντινή… εμφανίστηκε στο Μουντιάλ και πήρε την πρόκριση

Ο Ρόχο τιμώρησε ξανά τη Νιγηρία (2-1) και έστειλε την Αργεντινή στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Ο Ρόχο τιμώρησε ξανά τη Νιγηρία (2-1) και έστειλε την Αργεντινή στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Ο αμυντικός της “αλμπισελέστε” πριν τέσσερα χρόνια είχε σκοράρει και πάλι με το «κακό» του πόδι και είχε διαμορφώσει τότε το 3-2, ενώ τώρα έκανε το 2-1 με το οποίο η ομάδα του έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. 

Η Νιγηρία είχε ισοφαρίσει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με πέναλτι μετά από μία ενέργεια του Μασεράνο, που δεν επιτρέπεται σε έναν τόσο έμπειρο παίκτη. Το σκορ είχε ανοίξει ο Μέσι πετυχαίνοντας το 100ό γκολ του φετινού Μουντιάλ. 

Ο Μέσι είναι εδώ…

Μπήκε στην αναμέτρηση ως Αργεντινή και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Ο Μπανέγα στο 14′ έβγαλε τη βαθιά μπαλιά και ο ορεξάτος Μέσι είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας. Αφού κατέβασε άψογα την μπάλα την έστειλε στο βάθος της εστίας με δεξί διαγώνιο σουτ και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού του σκορ. 

Οι Νιγηριανοί προσπαθούσαν να “χτυπήσουν” στην ταχύτητα, αλλά δεν το πέτυχαν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Από λάθη αντιπάλου βρέθηκαν κοντά στην τελική προσπάθεια, με τον Μασεράνο να επεμβαίνει σωτήρια δύο φορές και να μην επιτρέπει στον Ιεανάτσο να σουτάρει. 

Η παρέα του Μέσι, θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο προβάδισμα, ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. 

Η… απειρία του έμπειρου

Ο πιο έμπειρος παίκτης του αγώνα έκανε και το πιο ανόητο λάθος. Ο λόγος για τον Μασεράνο, ο οποίος κράτησε τον Μπαλόγκουν σε κόρνερ και ο Τούρκος ρέφερι έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Μόουζες νίκησε τον Αρμάνι και έφερε το παιχνίδια στα ίσια στο 51′. Το κόρνερ προήλθε από ασυνεννοησία τριών παικτών της Αργεντινής σε μία εύκολη φάση. 

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι απέκτησε… νεύρο. Δυνατές μονομαχίες και πολλές επαφές με την Αργεντινή να έχει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και τη Νιγηρία να είναι επικίνδυνη στο ανοικτό γήπεδο. 

Ο Σαμπάολι έριξε στη… μάχη όλα τα επιθετικά όπλα που είχε στη διάθεση του ρισκάροντας στα μετόπισθεν. Η Νιγηρία θα μπορούσε να είχε “καθαρίσει” την πρόκριση, καθώς είχε σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει δεύτερο γκολ. Αντί αυτού το δέχτηκε από τη συνεργασία δύο αμυντικών. Ο Μερκάδο στο 86′ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ρόχο με πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ουζόχο και με αυτό τον τρόπο έγραψε το 2-1 στέλνοντας την Αργεντινή στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.