Γιοβάνοβιτς: «Δεν έχω προτιμήσεις»

Καμία προτίμηση δεν έχει εν όψει της κλήρωσης της φάσης των «16» της Champions League, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Καμία προτίμηση δεν έχει εν όψει της κλήρωσης της φάσης των «16» της Champions League, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ τόνισε πως είναι ευχαριστημένος με το ρόστερ της ομάδας του και αναφέρθηκε στην καριέρα του στην Κύπρο. Ο Γιοβάνοβιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το αν προτιμά την Κύπρο από την Ελλάδα: «Μη μου βάζετε δύσκολες ερωτήσεις. Πέρασα τη μισή ζωή μου στην Ελλάδα, αφού ήρθα το 1989! Στην Κύπρο, όμως, τα τελευταία χρόνια ήταν τα καλύτερα, επαγγελματικά. Ελπίζω, όμως, κάποια στιγμή, να ξαναδουλέψω στην Ελλάδα. Είμαι δεμένος με την Ελλάδα, παρακολουθώ τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, τα τέσσερα τελευταία χρόνια βρίσκομαι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα».

Για το αν υπήρξαν ομάδες που τον. ενόχλησαν αυτή την τετραετία: «Ναι, υπήρξαν ομάδες που ενδιαφερόντουσαν για μένα, αλλά δεν ήθελα να αφήσω στη μέση τη δουλειά μου στον ΑΠΟΕΛ. Αυτή η ομάδα μου έδινε από την αρχή το δικαίωμα να ελπίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερα στο Champions League».

Για τους λόγους που ο ΑΠΟΕΛ έφτασε εδώ που έφτασε: «Πρέπει να έχεις καλούς παίκτες και εγώ έχω καλούς παίκτες, που θέλουν το κάτι παραπάνω. Τη διάκριση. Η ηρεμία, επίσης, είναι σπουδαίο πράγμα. Έχει μεγάλη σημασία να προετοιμάζεσαι ήρεμα για ΤΟΣΟ μεγάλα παιχνίδια. Εξάλλου, αρχίσαμε την προετοιμασία μας πολύ νωρίς, καθώς είχαμε να παίξουμε προκριματικά. Έχουμε εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Μπήκαμε σε εξαιρετική κατάσταση στον όμιλο. Όπως και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε πριν δύο χρόνια στο Champions League, όπου είχαμε μια καλή παρουσία. Κι αυτές μας βοήθησαν. Συν το γεγονός ότι δεν έχουμε τόσο μεγάλη πίεση όσο, ας πούμε, οι ελληνικές ομάδες».

Για αυτά που λέγονται περί αποτυχημένων παικτών στην Ελλάδα που κάνουν, τώρα, σπουδαία πράγματα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ: «Δεν είναι περίεργο, ούτε κακό. Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι όλοι κρίνονται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και όντως. Αν δείτε τη σύνθεση της ομάδας, από το προπονητικό τιμ μέχρι τους παίκτες, οι μισοί, σχεδόν, έχουν περάσει, άλλοι για μικρότερο χρονικό διάστημα άλλοι για περισσότερο, από την Ελλάδα. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Υπάρχει υγεία. Οι παίκτες έχουν να σκεφτούν ΜΟΝΟ την μπάλα και έχουν όλα εκείνα τα κίνητρα που απαιτούνται για να πάνε μπροστά. Κανένας προπονητής δεν είναι μάγος. Τίποτα από αυτά που πετύχαμε δεν είναι τυχαίο. Δουλεύουμε 7-8 μήνες για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

Για την κλήρωση των «16» του Champions League, την Παρασκευή και για το γεγονός ότι όλοι θέλουν τον ΑΠΟΕΛ.: «Είναι φυσιολογικό να θέλουν όλοι να πέσουν με τον ΑΠΟΕΛ. Αλλά, όπως έγινε ΚΑΙ στα προκριματικά ΚΑΙ στον όμιλο, όποια ομάδα κληρωθεί με μας, θα έχει προκριθεί, από τον Τύπο της χώρας της, 2-3 φορές πριν το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι. Δεν έχω καμία προτίμηση και δεν σκέφτομαι καθόλου την κλήρωση. Το σημαντικό είναι ότι μείναμε στην 1η θέση και θα αποφύγουμε ομάδες που θα είχαμε ελπίδες για να περάσουμε. ανύπαρκτες. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες, οι υποψήφιοι, δηλαδή, αντίπαλοί μας, είναι στο επίπεδο των Σαχτάρ, Πόρτο, Ζενίτ, που είχαμε στο γκρουπ μας».

Για το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Η Κύπρος είναι ένα μικρό, ποδοσφαιρικά, νησί, πιο πίσω, σίγουρα, από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και το ελληνικό είναι πιο πάνω, αλλά όχι όσο πριν πέντε χρόνια».

Για τον Ηρακλή και το «διαζύγιο» του 2007: «Ήρθα αφού έφυγε ο κ. Βλάχος και σε 10 μέρες ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Υπήρξε ανάμειξη ενός μάνατζερ στο έργο μου, οπότε καταλαβαίνετε. Ο κ. Ρέμος είχε τη διάθεση να βοηθήσει και βέβαια, χωρίσαμε φιλικά. Είναι άδικο να βρίσκεται αυτή η ομάδα στην τέταρτη κατηγορία».

Για το που αφιερώνει το βραβείο, τέλος: «Σε όλους αυτούς που συζητούσαμε προηγουμένως. Στα παιδιά, τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ»!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.