“Ας είναι η τελευταία φορά”

Οι Μεσογειακοί Αγώνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τα συναισθήματα όλων μας είναι ανάμικτα. Η χαρά είναι μεγάλη από τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στην Ισπανία, αλλά από την άλλη, η λύπη είναι μεγαλύτερη, γιατί το ελληνικό Τρίαθλο δεν είχε εκπροσώπηση.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τα συναισθήματα όλων μας είναι ανάμικτα. Η χαρά είναι μεγάλη από τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στην Ισπανία, αλλά από την άλλη, η λύπη είναι μεγαλύτερη, γιατί το ελληνικό Τρίαθλο δεν είχε εκπροσώπηση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, δήλωσε έγκαιρα τους πρωταθλητές Ελλάδας που είχαν δικαίωμα, βάση των αποτελεσμάτων του Πανελληνίου πρωταθλήματος, να αγωνιστούν, αλλά η Διεθνής Ομοσπονδία απέρριψε τη συμμετοχή τους, γιατί δεν ήταν στο Παγκόσμιο ranking list.

Μπροστά στον κίνδυνο να μείνει η χώρα μας, χωρίς εκπροσώπηση στο Τρίαθλο, η ΕΟΜοΠ απευθύνθηκε στους αθλητές της (χωρίς αναγνώριση) Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, διά της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της Ε.Ο.Ε. προτείνοντας να διευκολύνει τη συμμετοχή τους στην Εθνική Μεσογειακή Ομάδα. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν ήταν να βγάλουν Δελτίο στην ΕΟΜοΠ, καθώς μόνο η Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου έχει το νόμιμο δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας και μόνο με αυτό τον τρόπο θα πήγαιναν στην Ταραγόνα.

Αντ’ αυτού οι αθλητές προσέφυγαν δικαστικά κατά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με αποτέλεσμα να μην δικαιωθούν και να μείνει η Ελλάδα χωρίς εκπροσώπηση.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι Ομοσπονδίες υπάρχουν για να “υπηρετούν” τους αθλητές και είναι αδιανόητο για «μικροπολιτικούς» σκοπούς να μην εκπροσωπείται η χώρα μας.

Η ΕΟΜοΠ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των αθλημάτων που καλλιεργεί. Κανένα άθλημα δεν είναι «δέσμιο» ή «ιδιοκτησία» της Ομοσπονδίας. Η ΕΟΜοΠ ανέλαβε την αποστολή της ανασυγκρότησης της Σωματειακής βάσης του αθλήματος ώστε αυτό να μπορέσει να αυτονομηθεί και πάλι, πληρώντας τις προϋποθέσεις των νόμων του κράτους.

Η υπουργική απόφαση για την άρση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του Τριάθλου και την ένταξη του στην ΕΟΜοΠ σίγουρα δεν ήταν αρεστή σε κάποιους, αλλά η στάση τους να προτιμούν να αφήσουν τη χώρα μας χωρίς εκπροσώπηση και να εμποδίζουν έμμεσα την επιβράβευση των προσωπικών κόπων και θυσιών των αθλητών, είναι ακατανόητη .

Η ΕΟΜοΠ είναι στο πλευρό όλων των αθλητών και όλων των ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και θέλουν την υγιή ανάπτυξή του και είμαστε στη διάθεση αυτών των ανθρώπων, αλλά και των σωματείων, όχι απλά για να ανταλλάξουμε ιδέες, αλλά και να συνεργαστούμε.

Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που η χώρα μας δεν θα έχει εκπροσώπηση σε μία διεθνή διοργάνωση για εξωαγωνιστικούς λόγους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.