Ici c’ est… Novasports!

Ο Ισίδωρος Πρίντεζης γράφει στο προσωπικό του blog για το σαμπιονά, τις μεταγραφές, τα στατιστικά, τα ρεκόρ και την 1η αγωνιστική στα κανάλια Novasports…

Κατά το «Ici cest Paris» των πρωταθλητών πρωτευουσιάνων, «Ici cestNovasports!» για το τηλεοπτικό δίκτυο μετάδοσης όλων πλέον των γαλλικών αγώνων, σε όλα τα μέτωπα και στις τέσσερις κούπες! Bienvenu

Στη Γαλλία, στο εξάγωνο, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, εμφανίστηκε δυνατό και ανταγωνιστικό bigfour, παρά το γεγονός ότι η Παρί Σεν Ζερμέν τελείωσε σχετικά νωρίς την υπόθεση του τίτλου και πήρε εύκολα τελικά τη σκυτάλη από την στιβαρή παρά τις ελλείψεις της Μονακό.

Η ομάδα του «δεν πάω πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω» Ζαρντίμ, η φινετσάτη Λιον του «όλο με διώχνετε κι όλο εδώ είμαι, πάλι τη νέα σεζόν θα με βρίζετε» και η αναγεννημένη Μαρσέιγ των Μήτρογλου και Γκαρσιά ανέβασαν τον πήχη ψηλά και συνέθεσαν με την πρωταθλήτρια μια καταπληκτική, θεαματική τετράδα, με σπουδαία ματς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.


Η προσέλευση στα γήπεδα αυξήθηκε θεαματικά, κάθε επίσκεψη της τετράδας για εκτός έδρας ματς γέμιζε ασφυκτικά γήπεδα τύπου «Γκαστόν Ζεράρ» και «Μποζουάρ», ο… Νεϊμ-άρες μάρες κουκουνάρες ήταν μοναδικός πόλος αγωνιστικής έλξης, οικονομικής εκτίναξης του προϊόντος και αφετηρία επίτευξης πολλών τερμάτων, για να βγει ο τελικός απολογισμός των 1.033 γκολ, αριθμός ρεκόρ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Γαλλία, ναι…
Vive la France!

Η Ligue1 θα παίζει και τη νέα σεζόν στα κανάλια Novasports. «Ici cestNovasports!». Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Παράλληλα με το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ και το Σούπερ Καπ. Σούπερ σεζόν. Bienvenu

Η ασυναγώνιστη στο εξάγωνο, υποτονική στην Ευρώπη Παρί πήρε περίπατο το πρωτάθλημα, δεν διακρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ (πλήρωσε εν πολλοίς και την απουσία Νεϊμάρ από το δεύτερο ματς με τη Ρεάλ) και αποχαιρέτησε μετά από δυο σεζόν τον Ουνάι Έμερι της Άρσεναλ πια για να καλωσορίσει τον Τόμας Τούχελ, άνεργο μετά τη φυγή του από την Ντόρτμουντ.

Η πληθωρική παρά τις σημαντικές καλοκαιρινές απώλειες μετά την κατάκτηση του τίτλου Μονακό βγήκε δεύτερη μετά από όλύ έντονο συναγωνισμό, αφήνοντας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ Λιον και Μαρσέιγ (φιναλίστ στο Γιουρόπα Λιγκ).

Στην Ευρώπη θα αγωνιστούν η επιθετική Ρεν του Λαμουσί και η ανανεωμένη Μπορντό του Πογιέτ.

Τρουά και Μετς αποχαιρέτησαν την κατηγορία, από τη Λιγκ2 ανέβηκαν Ρενς και Νιμ, ενώ στα μπαράζ σώθηκε η Τουλούζ και έμεινε στη δεύτερη κατηγορία η Αζαξιό.

Μεταγραφές

Η Νις του Πατρίκ Βιεϊρά (στη θέση του κόουτς Φαβρ που πήγε Ντόρτμουντ) πήρε τον Κριστόφ Ερέλ από την Τρουά για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνά της και τον Ντανίλο Μπαρμπόσα από τη Μπράγκα.

Η Μονπελιέ απέκτησε τον Νταμιάν Λε Ταλέκ από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου και τον διεθνή Σέρβο επιθετικό Πέταρ Σκούλετιτς από την Γκεντσλερμπιρλιγκί, ενώ η Γκενγκάν πήρε από τη Μετς τον επιθετικό Νολάν Ρου.

Η Μονακό ανακοίνωσε Γκεμπέλ από τη Λιον και Γκρανσίρ από την Τρουά, έδωσε Λεμάρ στην Ατλέτικο και Φαμπίνιο στη Λίβερπουλ.

Η Στρασμπούρ πήρε τον Λουντοβίκ Αζόρκ από την Κλερμόν, τον Σέρβο στόπερ Στέφαν Μίτροβιτς και τον χαφ Αντριέν Τομασόν από τη Ναντ, η οποία ανακοίνωσε προπονητή τον Πορτογάλο Μιγκέλ Καρντόσο από τη Ριο Άβε για αντικαταστάτη του Ρανιέρι.

Η Λιλ κρατάει προπονητή τον Γκατιέ και η Καεν αντικαθιστά τον Γκαράντ με τον Φαμπιάν Μερκαντάλ της Παρί στη Λιγκ2. Στη Σεντ-Ετιέν θα συνεχίσει ο Ζαν-Λουί Γκασέ. Στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Τόμας Τούχελ. Μόλις 4 για την ώρα οι αλλαγές προπονητών: Τούχελ, Καρντόσο, Βιεϊρά, Μερκαντάλ…

Η Ρεν απέκτησε τον Σιεμπατσέ από Ρενς, τον Ρομέν Ντελ Κστιγιό από τη Λιον (δανεικός στη Νιμ) και τον Σουηδό Γιάκομπ Γιόχανσον από την ΑΕΚ.

Τα ρεκόρ τερμάτων και τα ρεκόρ της Παρί

1.033 γκολ συνολικά στη σεζόν, επίδοση-ρεκόρ στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (1024 Ισπανία, 1018 Αγγλία, 1017 Ιταλία, 855 Γερμανία)

Μόλις το 5/5% των αγώνων στο 0-0

2,72 γκολ μέσος όρος, 2η καλύτερη επίδοση μετά τη bundesliga

Παρί 108 γκολ,  επίθεση στην Ευρώπη μπροστά από 106 γκολ Μάντσεστερ Σίτι και 99 Μπαρσελόνα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος 4 ομάδες μέτρησαν το λιγότερο 72 βαθμούς στη σεζόν

Τα ρεκόρ πωλήσεων της Μονακό

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η Μονακό έχει έσοδα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών που ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια ευρώ! 

Η ομάδα του γαλλικού νότου έχει τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, ακολουθώντας πιστά δρόμους ομάδων με παράδοση, όπως η Πόρτο. Και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. 

Τις εντυπωσιακές πωλήσεις παικτών το περασμένο καλοκαίρι του τίτλου διαδέχτηκαν μεταγραφές παικτών που έμειναν για να φύγουν με καθυστέρηση ενός χρόνου, όπως ο Φαμπίνιο και ο Λεμάρ.

Αναλυτικά, ο πίνακας των χρυσοφόρων πωλήσεων των μονεγάσκων, σε εκατομμύρια ευρώ:

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017
Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ 180
Μάντσεστερ Σίτι, Μπενζαμέν Μεντί 57,5
Μάντσεστερ Σίτι, Μπερνάρντο Σίλβα 50
Τσέλσι, Τιεμουέ Μπακαγιόκο 45
Νις, Σεν-Μαξιμέν 10
Μαρσέιγ, Βαλερ Ζερμέν 8
Μαγιόρκα, Αμπντού Ντιαλό 5
Φενέρμπαχτσε, Ναμπίλ Ντιράρ 3,5
Τουλούζ, Κορεντίν Ζαν 3

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2017
Σαουθάμπντον, Γκίντο Καρίγιο 22
Χάντερσφιλντ, Τερένς Κονγκολό 20

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018
Ατλέτικο Μαδρίτης, Τομά Λεμάρ 72
Λίβερπουλ, Φαμπίνιο 50

ΣΥΝΟΛΟ: 526

Η 1η αγωνιστική με κόντρα Ναντ-Μονακό

Παρί-Καέν
Λιλ-Ρεν
Νις-Ρενς
Μπορντό-Στρασμπούρ
Μονπελιέ-Ντιζόν
Σεντ-Ετιέν-Γκενγκάν
Ανζέ-Νιμ
Μαρσέιγ-Τουλούζ
Ναντ-Μονακό
Λιον-Αμιάν

Ντέρμπι πρώτου γύρου
1 Σεπτεμβρίου: ΜΟΝΑΚΟ-ΜΑΡΣΕΪΓ
22 Σεπτεμβρίου: ΛΙΟΝ-ΜΑΡΣΕΪΓ
6 Οκτωβρίου: ΠΑΡΙ-ΛΙΟΝ
20 Οκτωβρίου: ΝΙΣ-ΜΑΡΣΕΪΓ
27 Οκτωβρίου: ΜΑΡΣΕΪΓ-ΠΑΡΙ
10 Νοεμβρίου: ΜΟΝΑΚΟ-ΠΑΡΙ
24 Νοεμβρίου: ΛΙΟΝ-ΣΕΝΤ-ΕΤΙΕΝ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.