Ικανοποίηση Λαγκάρντ για την έκβαση της συνόδου

Την ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Την ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. «Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίλυσης της κρίσης και της τόνωσης της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε.

Η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τρεις τομείς όπου, κατά τη γνώμη της, σημειώθηκε αξιόλογη πρόοδος. Το πρώτο επίτευγμα είναι η συμφωνία των Ευρωπαίων για ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και καλύτερο συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην ευρωζώνη.

Κατά δεύτερον, η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στην απόφαση των κρατών μελών να επιταχύνουν την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με τον οποίο θα οχυρωθεί καλύτερη η ευρωζώνη κατά της εξάπλωσης της κρίσης.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ικανοποιημένη από τη δέσμευση των μελών της ΕΕ να χορηγήσουν πρόσθετα κεφάλαια στο ΔΝΤ που θα ανέρχονται έως και τα 200 δισ. ευρώ. Με τους πόρους αυτούς, το ταμείο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις συστημικές του υποχρεώσεις, ιδίως εν μέσω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας και των εντάσεων που αναπτύσσονται στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.