Η επιστροφή της Ρέιντζερς

Μετά από τέσσερα χρόνια περιπλάνησης στις χαμηλές κατηγορίες της Σκωτίας, η Ρέιντζερς εξασφάλισε την επιστροφή στον φυσικό της χώρο...

Μετά από τέσσερα χρόνια περιπλάνησης στις χαμηλές κατηγορίες της Σκωτίας, η Ρέιντζερς εξασφάλισε την επιστροφή στον φυσικό της χώρο…

Οι οπαδοί της πιο επιτυχημένης σκωτσέζικης ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις (54 πρωταθλήματα, 33 Κύπελλα, 27 Λιγκ Καπ), ονόμασαν το «μαρτύριο» της συμμετοχής στις μικρές κατηγορίες της χώρας ως «The Journey». Το «ταξίδι» δηλαδή, το οποίο ξεκίνησε με την χρεοκοπία της ομάδας το 2012 και το πρώτο παιχνίδι με την Μπρέχιν για το Τσάλεντζ Καπ στις 29 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς. Μερικές μέρες αργότερα (11/8), άρχισε η πορεία της στην τρίτη κατηγορία (Third Division, το τέταρτο τη τάξει πρωτάθλημα στη χώρα), με τους «Διαμαρτυρόμενους» να παίρνουν έτσι τον μακρύ δρόμο της επιστροφής. 

Τόσο η τρίτη κατηγορία, όσο και η δεύτερη (σεζόν 2013-14) αποδείχτηκαν χαμηλά εμπόδια για την ομάδα της Γλασκώβης, όμως η Τσάμπιονσιπ αποδείχτηκε πολύ πιο σκληρή, με την Ρέιντζερς να ξοδεύει εκεί δύο σεζόν, μια και πέρσι έχασε την άνοδο στον τελικό των πλέι – οφ από τη Μάδεργουελ.

Αυτή η ήττα έφερε και την αλλαγή προπονητή, με τον Μαρκ Γουόρμπερτον να αναλαμβάνει την ομάδα τον περασμένο Ιούνιο, ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα «σαλόνια». Πράγματι, η Ρέιντζερς έμαθε από τα περσινά της λάθη και δεν είχε αντίπαλο φέτος στην Τσάμπιονσιπ. Μοναδικό ερώτημα ήταν το πότε θα εξασφαλιζόταν η άνοδος, κάτι που έγινε χθες με τη νίκη 1-0 επί της Ντάμπαρτον στο «Άιμπροξ Παρκ», χάρη σε γκολ του Τζέιμς Τάβερνιερ, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν.

Η συγκεκριμένη νίκη, πανηγυρίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε επικράτηση σε ντέρμπι με τη Σέλτικ ή ευρωπαϊκή επικράτηση, μια και σηματοδότησε το τέλος του «ταξιδιού». Στις 17 του μήνα, η ομάδα του Μαρκ Γουόρμπερτον αντιμετωπίζει την αιώνια αντίπαλό της στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ως προαναγγελία της επιστροφής του ντέρμπι Old Firm στην σκωτσέζικη ποδοσφαιρική πραγματικότητα έπειτα από τέσσερα χρόνια…

Η τετραετία της Ρέιντζερς με αριθμούς

45.774 ήταν ο μέσος όρος εισιτηρίων της Ρέιντζερς στην τρίτη κατηγορία (2012/13)

11.190 ήταν ο χαμηλότερος αριθμός εισιτηρίων σε εντός έδρας παιχνίδι, στο 8-1 επί της Κλάιντ για το Τσάλεντζ Καπ Σκωτίας την περσινή σεζόν.

2.067 ήταν ο χαμηλότερος αριθμός θεατών για ματς της Ρέιντζερς την τελευταία τετραετία, σε νίκη με 2-0 επί της Φόρφαρ το 2014.

345 γκολ σκόραρε η Ρέιντζερς στο πρωτάθλημα σε αυτό το διάστημα.

170 συμμετοχές είχε ο αρχηγός Λι Γουάλας, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη.

72.46% ήταν το ποσοστό νικών του Άλι ΜακΚόιστ στον πάγκο (121 νίκες σε 167 αγώνες).

37.4% ήταν η αύξηση στα εισιτήρια της Ρέιντζερς φέτος σε σχέση με την περσινή σεζόν.

37 ετών και 17 ημερών ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε με την ομάδα σε αυτό το διάστημα (Λι ΜακΚάλοχ απέναντι στην Μάδεργουελ στον περσινό τελικό των πλέι – οφ).

36 κίτρινες κάρτες δέχτηκε ο Ίαν Μπλακ τις τελευταίες τρεις σεζόν

20 αγώνες ήταν το μεγαλύτερο αήττητο σερί της Ρέιντζερς (3/8/2013 – 26/12/2013)

26 γκολ πέτυχε ο πρώτος σκόρερ της στην τρίτη κατηγορία, Λι ΜακΚάλοχ.

16 χρόνια και 150 μέρες ήταν η ηλικία του νεαρότερου παίκτη που αγωνίστηκε με τη Ρέιντζερς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, του Τομ Γουόλς απέναντι στην Στέρλινγκ Άλμπιον τον Δεκέμβριο του 2012.

15 εθνικότητες εκπροσωπήθηκαν από τη Ρέιντζερς στον αγωνιστικό χώρο: Σκωτία, Αγγλία, Βραζιλία, Ρουμανία, Ελλάδα, Καναδάς, Γαλλία, ΗΠΑ, Β. Ιρλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Τυνησία, Αυστραλία, Ονδούρα, Λιθουανία.

13 χατ – τρικ σημειώθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι Νίκι Κλαρκ και Τζον Ντέιλι πέτυχαν από μία φορά τέσσερα γκολ σε ένα ματς.

2.69 γκολ ανά αγώνα επιτεύχθηκαν από την ημέρα που ανέλαβε προπονητής ο Μαρκ Γουόρμπερτον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.