“Βλέπει” Euro ο Βιεϊρίνια

Ο Πάουλο Μπέντο τόνισε ότι υπάρχουν πιθανότητες να συμπεριλάβει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας για την τελική φάση του Euro 2012.

Ο Πάουλο Μπέντο τόνισε ότι υπάρχουν πιθανότητες να συμπεριλάβει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας για την τελική φάση του Euro 2012. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων μίλησε στην αθλητική εφημερίδα «Sportday» και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον άσο του ΠΑΟΚ και τους συμπατριώτες του προπονητές, Φερνάντο Σάντος και Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Πάουλο Μπέντο στη «SportDay»:

-Πώς αισθάνεστε έξι μήνες πριν από το μεγάλο τουρνουά; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
«Πρώτα απ’ όλα είμαι χαρούμενος που προκριθήκαμε. Αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος μας, να περάσουμε για έβδομη σερί φορά σε τελική φάση διοργάνωσης. Οταν ανέλαβα, η Πορτογαλία είχε ένα βαθμό σε δύο ματς και τα πράγματα δεν ήταν καλά, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε μέσω των μπαράζ».

-Ο δεύτερος στόχος ποιος είναι;
«Είμαστε αισιόδοξοι για την παρουσία μας στη διοργάνωση. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον ούτε τους αντιπάλους μας στην κλήρωση, αλλά ξέρω ότι είμαστε μια δυνατή ομάδα και μπορούμε να τα πάμε καλά. Ξέρω ότι δεν συγκαταλεγόμαστε στα τοπ φαβορί όπως η Ισπανία και η Γερμανία, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί».

-Πολλοί πιστεύουν ότι μια ομάδα που περιλαμβάνει παίκτες σαν τον Ρονάλντο και τον Ντάνι μπορεί ακόμα και να σηκώσει το τροπαίο. Συμφωνείτε;
«Έχουμε πολύ καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να παίξουμε ως ομάδα, δυνατοί και ενωμένοι. Καθένας από τους 23 παίκτες θα είναι σημαντικός για μας».

-Ποια η γνώμη σας για τον συμπατριώτη σας και Ομοσπονδιακό μας προπονητή Φερνάντο Σάντος;
«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής που τα έχει πάει πολύ καλά στην Ελλάδα, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Επίσης, είχε μια πολύ επιτυχημένη σταδιοδρομία στην Πορτογαλία, ειδικά στην Πόρτο, συνεπώς έχει αποδείξει την αξία του σε αρκετές διαφορετικές ομάδες».

-Ο κύριος Σάντος δήλωσε πρόσφατα ότι το ιδανικό σενάριο θα είναι να συναντηθούν Ελλάδα και Πορτογαλία στον τελικό του Euro 2012. Το δικό σας σχόλιο;
«Θα είμαστε και οι δύο χαρούμενοι αν συμβεί αυτό»!

-Στην Ελλάδα είχε γραφτεί η πιθανότητα ελληνοποίησης του Βιεϊρίνια και πολλοί θα ήθελαν να τον δουν να αγωνίζεται με την Εθνική μας ομάδα, αλλά εσείς τον καλέσατε στην Πορτογαλία. Εχει πιθανότητες να βρεθεί στους 23 εκλεκτούς του Euro; Εχετε μιλήσει μαζί του γι’ αυτή την πιθανότητα;
«Ο Βιεϊρίνια είναι ένας από το γκρουπ των παικτών τους οποίους παρακολουθούμε συνεχώς. Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για τον τελικό ρόστερ καθώς απομένουν αρκετοί μήνες έως τότε. Ωστόσο έχει την ίδια ευκαιρία και τις ίδιες πιθανότητες με όλους τους άλλους παίκτες για να κληθεί στο τουρνουά».

-Η Ελλάδα νίκησε δύο φορές την Πορτογαλία το 2004. Αν συναντηθούν ξανά, π.χ. στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες νίκης;
«Κάθε ματς τελικής φάσης είναι ισορροπημένο και αναμένονται σκληρές αναμετρήσεις σε όλα τα παιχνίδια, αλλά σίγουρα αν συναντηθούμε πάλι στην πορεία του τουρνουά, θα εύχομαι να έρθει διαφορετικό αποτέλεσμα σε σχέση με το 2004, δηλαδή να νικήσουμε εμείς».

-Ποια η γνώμη σας για τον Πορτογάλο προπονητή του ΠΑΟ, Ζεσουάλδο Φερέιρα;
«Είναι επίσης ένας πολύ καλός προπονητής με πολλή εμπειρία και επιτυχία σε διαφορετικές ομάδες στις οποίες δούλεψε και κυρίως στην Πόρτο. Η Πορτογαλία έχει αρκετούς προπονητές υψηλού επιπέδου και δύο από αυτούς είναι οι Φερνάντο Σάντος και Ζεσουάλδο Φερέιρα». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.