Αναμενόμενες οι εξελίξεις

Η πρώτη φάση των νοκ-άουτ ολοκληρώνεται και ο απολογισμός είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενος ως προς τα αποτελέσματα. Από την πρόκριση της Γαλλίας μέχρι και την αγωνιώδη εξέλιξη στο Ιαπωνία-Βέλγιο.

Με το ευρωπαϊκό ντέρμπι Σουηδία-Ελβετία και τη μάχη Αγγλίας-Κολομβιάς ολοκληρώνεται το παζλ της φάσης των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μοναδική σημαντική έκπληξη σε αυτή την πρώτη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης ήταν ο αποκλεισμός της Ισπανίας από τη διοργανώτρια Ρωσία στη διαδικασία των πέναλτι και με ήρωα τον Ακινφέεφ.

Οι οικοδεσπότες πήραν ιστορική πρόκριση με τον μοναδικό ίσως τρόπο που θα μπορούσαν απέναντι έστω και σε αυτή την Ισπανία, που δε θυμίζει σε τίποτα εκείνη των πρόσφατων μεγάλων διοργανώσεων.

Η Ουρουγουάη του Ταμπάρες αποτελεί παράδειγμα ομάδας που ξέρει ποια είναι, μέχρι που μπορεί να φτάσει ποιοτικά, και κυρίως πως πρέπει να συμπεριφερθεί αγωνιστικά για να πετύχει τον στόχο της. Με όπλο της την πίεση, το γεγονός ότι δεν αφήνει μπάλα που να μη διεκδικήσει, τη σκληράδα στο παιχνίδι της και βέβαια την άριστη τακτική προσέγγιση του προπονητή της, κατάφερε να στείλει στο σπίτι τους πρωταθλητές Ευρώπης Πορτογάλους. Ήρωας ο Καβάνι στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αφού σε όλη τη διάρκειά της… έκανε θραύση και με τη φανέλα της Περί Σεν Ζερμέν! Του άξιζε και με το παραπάνω να υπογράψει αυτή την πρόκριση της Ουρουγουάης!

Το μεγάλο ντέρμπι Γαλλίας και Αργεντινής είχε την κατάληξη που προδίκαζε η αγωνιστική εικόνα των ομάδων μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Οι Γάλλοι έχουν καλή ομάδα, πολύ ταλέντο αλλά και λύσεις σε όλες τις θέσεις. Έχουν πρωταγωνιστές και προσωπικότητες εντός των τεσσάρων γραμμών. Κι ας μην έχουν πάρει ακόμη παιχνίδι από τον προπονητή τους, καθώς η διαχείριση του Ντεσάν κάθε άλλο παρά υποδειγματική μοιάζει. Τόσο στην προσέγγιση των παιχνιδιών, όσο και στις επιλογές παικτών σε κάποιες περιπτώσεις. Η Αργεντινή πέρασε ως… φανέλα από τη φάση των ομίλων. Όμως οι φανέλες δεν κατακτούν διοργανώσεις. Προφανώς και έχει ευθύνη ο Σαμπάολι, όμως δεν είναι μόνο δική του. και σε ατομικό επίπεδο η Αργεντινή δεν έχει σχέση με αυτή άλλων εποχών.

Οι Κροάτες κατάφεραν με ήρωα τον Σούμπασιτς να βγάλουν εκτός διοργάνωσης την άριστη τακτικά Δανία. Σε ματς που η παρέα του Μόντριτς δεν ήταν στην καλύτερή της μέρα, όμως γι’ αυτό ευθύνη έχει και η εξαιρετική τακτική προσέγγιση και απόδοση της Δανίας.

Η πρόκριση της Βραζιλίας προφανώς και ήταν αναμενόμενη απέναντι στο Μεξικό. Η Σελεσάο διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ (από τα καλύτερα της διοργάνωσης) και αυτό που μένει είναι η διαχείρισή του από τον προπονητή.

Όσο για το Βέλγιο, είναι μια ομάδα με εκπληκτικό ταλέντο από τη μέση και μπροστά. Όσο η επίθεσή του παίζει καλά μπορεί να ονειρεύεται. Άλλωστε από αυτή και την προσωπικότητα που έβγαλαν κάποιοι παίκτες του ανέτρεψε την κατάσταση απέναντι στους Ιάπωνες. Όμως πολύ δύσκολα μπορεί να κερδίσει το τουρνουά με τέτοια αμυντική συμπεριφορά και τον Βίτσελ να κόβει ότι κόβεται… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.