Πογέτ: «Χωρίς κόσμο… δεν είναι ποδόσφαιρο» (video)

Η υποχρεωτική απουσία των φιλάθλων από τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου απασχόλησε τον Γκουστάβο Πογέτ μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιώνιου.

Η υποχρεωτική απουσία των φιλάθλων από τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου απασχόλησε τον Γκουστάβο Πογέτ μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιώνιου. Ο Ουρουγουανός κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δώσουν λύση στο θέμα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για το «τρίποντο».

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Το πιο σημαντικό είναι ένα μήνυμα για όλο τον κόσμο: Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους, δεν είναι ποδόσφαιρο. Ολοι όσοι έχουμε σχέση με το ποδόσφαιρο, τόσο οι παίκτες, όσο και το τεχνικό τιμ, παίζουμε για την ομάδα μας και τον κόσμο. Όταν λείπει όμως ο κόσμος… Αν σκεφτεί κανείς αν χρειαστεί να παίξεις έναν ημιτελικό με τον Ατρόμητο, αν γίνει το Κύπελλο ή ματς στα πλέι οφ χωρίς κόσμο είναι ντροπή. Η απόφαση πρέπει να είναι τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την ελληνική ομοσπονδία, έτσι ώστε οι υπόλοιποι που θέλουν να είναι μέσα στο γήπεδο, να μπορούν να είναι στο γήπεδο. Οπότε αυτοί που αποφασίζουν, αυτοί θα πρέπει να δώσουν τη λύση και να μη ρίχνουν το φταίξιμο στον κόσμο και να τιμωρούν τους φιλάθλους της ομάδας.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ένα περίεργο παιχνίδι, χωρίς κόσμο, που καταφέραμε να σκοράρουμε μετά από πολύ καιρό. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο. Όσο η ώρα περνάει τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Ευτυχώς με την είσοδο του Τόμας μας βοήθησε και μας έδωσε λύση να σκοράρουμε.

Μου άρεσαν πάρα πολλά πράγματα σήμερα. Πάντα βέβαια υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Μου άρεσε επίσης η ομάδα όταν παίξαμε με 10. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε προπόνηση, περιμένοντας κάποιον να μου πει πότε θα παίξουμε μετά την Κυριακή…

Για το αν σκέφτεται να μονιμοποιήσει το 4-2-3-1 με το οποίο ξεκίνησε το ματς:
«Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τους παίκτες που είναι καλά και που μπορούν να βοηθήσουν για το γκολ. Όσον αφορά την τεχνική κατάρτιση ήμασταν πολύ καλύτερα σε σχέση με 5-6 τελευταία παιχνίδια. Με την έλλειψη του Σιμόες, καλύφθηκε πολύ καλά τόσο από τον Κορδέρο, όσο και από τον Γιόχανσον και δεν φάνηκε η βοήθεια που δίνει ο Σιμόες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το αν με αυτή τη νίκη φαίνεται να τελειώνει η «κοιλιά» της ΑΕΚ:
«Θα σας απαντήσω την επόμενη Κυριακή».

Οι δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη:

«Κάναμε κακό παιχνίδι. Μπορώ να το δικαιολογήσω επειδή όταν πετυχαίνεις τον στόχο υπάρχει χαλάρωση. Το δικό μας στοιχείο είναι η ομάδα, η ομαδική δουλειά και σήμερα δεν υπήρξε. Μπορούσαμε να δεχθούμε γκολ νωρίτερα αλλά τελικά το δεχθήκαμε όταν δεν έδειχνε πιθανό κάτι τέτοιο. Ηταν ένα μάθημα αυτό για εμάς, ομάδες όπως η ΑΕΚ μπορούν να σε τιμωρήσουν. Πρέπει να καταλάβουμε, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με την αδειοδότηση, ότι το πρωτάθλημα δεν τελείωσε και πρέπει να δείξουμε τη γνωστή μας εικόνα ως το τέλος. 

Σίγουρα επηρεαστήκαμε από την απόφαση για την αδειοδότηση όπως και από το γεγονός ότι πετύχαμε τον στόχο μας. Για αυτό, βέβαια, υπάρχει και δική μου ευθύνη, μην τα ρίχνουμε όλα στους παίκτες. Δεν ήμασταν καλοί σήμερα, είχαμε πολλούς σε κακή μέρα και όταν παίζεις με την ΑΕΚ και έχεις πολλούς σε κακή μέρα, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα. Περίμενα ότι θα υπάρχει μια χαλάρωση αλλά όχι να έχουμε τόσους παίκτες σε κακή μέρα».

Όσον αφορά στο γεγονός πως αρκετοί παίκτες του Πανιωνίου παρουσιάζονται στόχοι άλλων ομάδων:
«Δείχνουν κι αυτοί τον χαρακτήρα τους. Πρέπει να συνηθίσουν με αυτή την πίεση. Αν μας δοθεί η ευκαιρία να δώσουμε κάποιους παίκτες πρέπει να τους δώσουμε. Όσο και αν δεν το θέλουμε, πρέπει να το κάνουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.