Πτήση… νίκης για τον Άρη

Με στόχο να κάνει το 2 στα 2, ο Άρης πέταξε το πρωί της Δευτέρας (28/11) για την Ολλανδία, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γκας Τέρα Φλέιμς για την τρίτη αγωνιστή του Eurocup.

Με στόχο να κάνει το 2 στα 2, ο Άρης πέταξε το πρωί της Δευτέρας (28/11) για την Ολλανδία, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γκας Τέρα Φλέιμς για την τρίτη αγωνιστή του Eurocup. Για το ματς αυτό της Τρίτης (29/11),η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε θα έχει στη διάθεσή της τον Χρήστο Ταπούτο που έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Για το βράδυ της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη και η τελευταία προπόνηση εν όψει του παραπάνω αγώνα. Στην ιστορία των αναμετρήσεων του Άρη επί ολλανδικού εδάφους, είναι όλα υπέρ του καθώς μετράει εφτά νίκες και μία μόλις ήττα σε οκτώ παιχνίδια.

Από την πλευρά του, ο βοηθός του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο της ομάδας, Θωμάς Κωστόπουλος, έδωσε έμφαση στην άμυνα του Άρη, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία του Ταπούτου. Ο Έλληνας τεχνικός, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, έκανε και μια αναφορά στην 6η αγωνιστική της Α1 και τη νίκη της Καβάλας επί του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κωστόπουλος στον ΑΡΗΣ FM 92,8:

Για το ματς του Άρη με την Γκας Τέρα Φλέιμς:«Πρόκειται για μία ομάδα που η βασική της πεντάδα είναι πέντε Αμερικάνοι, που είναι πολύ καλοί παίκτες. Είναι μία ομάδα που στο 2 και στο 3 έχουν παίκτες κοντά στα 2 μέτρα, αυτό σημαίνει ότι ποστάρουν, πηγαίνουν για το επιθετικό ριμπάουντ, έχουν ένα 5άρι που πετυχαίνει πολλά τρίποντα και ο βασικότερος  σκόρερ τους είναι ο Μπελ, στον οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε αρκετά. Δεν έχουν τόσο βάθος όσο οι άλλες ομάδες στον όμιλο και αυτό δημιουργεί στην ομάδα μία δύναμη που κρατάει 25-30 λεπτά. Θέλει πολλή προσοχή η ομάδα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα κομμάτια που έχουμε δείξει στα παιδιά στην άμυνα. Παίζουν αρκετά ελεύθερα, είναι πολύ διαφορετική ομάδα στην έδρα της απ’ ό,τι εκτός. Βγάζουν ενέργεια στην έδρα τους, παίζουν επιθετικά. Ουσιαστικά πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό. Είναι πιο αθλητική ομάδα από τη Ρουντούπις. Όταν παίζουν πέντε Αμερικάνοι μέσα έχουν περισσότερο ταλέντο».

Για την άμυνα: «Από την άμυνα η ομάδα μας αρχίσει να βγάζει ενέργεια στο παρκέ. Θέλουμε κι άλλη δουλειά γιατί έχουν έρθει καινούρια παιδιά, όπως ο Ντέιβιτς, που μας δίνει μεγάλη ενέργεια στην άμυνα»

Για την απουσία του Ταπούτου: «Ο Χρήστος είναι ο πρώτος μας σκόρερ, ο αρχηγός της ομάδας αλλά σίγουρα υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες και η ομάδα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μπορεί να παίζει και με απουσίες. Έχουμε παίκτες για να πάρουμε τις προσπάθειες του Χρήστου. Θα είναι όμως πιο πολύ συλλογικό στο επιθετικό κομμάτι».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Με νίκη θα βρεθούμε πιο κοντά στην πρόκριση. Εξ αρχής γνωρίζαμε ότι η Νίμπουρκ θα ήταν το φαβορί. Τώρα που βρίσκουμε ρυθμό θα μπορέσουμε να κάνουμε τις νίκες που πρέπει για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για την 6η αγωνιστική της Α1: «Είδα όλα τα παιχνίδια της αγωνισιτκής.  Η Καβάλα έκανε σίγουρα τη νίκη της αγωνιστικής ίσως και της χρονιάς. Για να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό πρέπει να είσαι σε φανταστική ημέρα και ο Παναθηναϊκός σε πολύ κακή. Αυτό που συνέβη χθες, δίνει ενδιαφέρον στον κόσμο που το είχε χάσει, γιατί αυτά τα παιχνίδια έληγαν με 25 πόντους διαφορά. Αυτό έδωσε μια άλλη νότα στο πρωτάθλημα. Πρέπει να καταλάβουμε πως αν το πιστέψουμε μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Την Κυριακή αν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, είμαστε σε καλή ημέρα και η διαιτησία σταθεί στο ύψος της, τότε μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.