Τα «βρίσκουν» Τραμπ-Μέρκελ για τους δασμούς στα αυτοκίνητα

Ανοιχτό αφήνουν οι δύο ηγέτες το ενδεχόμενο, να μην προχωρήσουν σε δασμούς, υπό προϋποθέσεις.

Ανοιχτό φαίνεται να αφήνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το ενδεχόμενο να μην προχωρήσουν στην επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την ΕΕ, εάν λάβουν προς αντάλλαγμα κάποιες παραχωρήσεις, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Όμως και η γερμανική Handelsblatt γράφει ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής Ρίτσαρντ Γκρενέλ ενημέρωσε κορυφαία στελέχη της Daimler, της Volkswagen και της BMW πως ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να άρει τους επαπειλούμενους δασμούς εάν η ΕΕ ακυρώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων.

Από την πλευρά της η Ένωση γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, VDA, γνωστοποίησε στον πρεσβευτή Γκρενέλ πως έχει κατ’ επανάληψη ταχθεί υπέρ του ελεύθερου και θεμιτού εμπορίου. «Αλλά είναι σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται αποκλειστικά σε πολιτικό επίπεδο», τόνισαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης. Μολαταύτα, όπως επεσήμαναν, η συζήτηση για αμοιβαία άρση των δασμών και άλλων εμποδίων στο εμπόριο είναι θετική ένδειξη.

«Ja» της Μέρκελ στη μείωση δασμών στα αμερικανικά αυτοκίνητα
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, ότι θα ταχθεί υπέρ της μείωσης των ευρωπαϊκών δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων, απαντώντας σε προσφορά της Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τις απειλές περί επιβολής δασμών σε ευρωπαϊκά οχήματα, με αντάλλαγμα παραχωρήσεις.

Η Μέρκελ δήλωσε, ότι τα όποια τέτοια μέτρα θα απαιτήσουν, η ΕΕ να μειώσει επίσης τους δασμούς στα οχήματα που εισάγονται από άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ, διαφορετικά το σχέδιο αυτό δεν θα συνάδει με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

«Όταν θέλουμε να διαπραγματευθούμε δασμούς, για παράδειγμα στα αυτοκίνητα, χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή θέση και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε γι’ αυτή», δήλωσε η Μέρκελ. «Θα ήμουν έτοιμη να στηρίξω τις διαπραγματεύσεις για μείωση των δασμών, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό μόνο με τις ΗΠΑ».


Πηγή:
Νews.gr  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.