Κούζικ : «Γι’ αυτό επέλεξα την Ελλάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα»

Ο Ουκρανός νεοαποκτηθέντας φορ του ΠΑΣ Γιάννινα Ορέστ Κούζικ, μίλησε σε Μέσο Ενημέρωσης της πατρίδας του για την μεταγραφή του στην Ελλάδα παρότι ενδιαφέρθηκαν για τον ίδιο ομάδες τεραστίου βεληνεκούς όπως η Τσέλσι, η Σπόρτιγκ Λισαβόνας, η Πόρτο και η Ντιναμό Κιέβου

Ο Ουκρανός νεοαποκτηθέντας φορ του ΠΑΣ Γιάννινα Ορέστ Κούζικ, μίλησε σε Μέσο Ενημέρωσης της πατρίδας του για την μεταγραφή του στην Ελλάδα παρότι ενδιαφέρθηκαν για τον ίδιο ομάδες τεραστίου βεληνεκούς όπως η Τσέλσι, η Σπόρτιγκ Λισαβόνας, η Πόρτο και η Ντιναμό Κιέβου.
Ξεκαθάρισε πως ήθελε από καιρό να αφήσει το Ουκρανικό πρωτάθλημα για κάτι πιο δυνατό όπως η Ελληνική Σούπερ Λίγκα τονίζοντας πως έχει πολύ καλή άποψη για τις ομάδες της πρώτης πεντάδας σύμφωνα με την εικόνα τους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 
Δεν κρύβει πως μεγάλος του στόχος είναι να παίξει στην Ιταλική Serie A, ενώ αναφερόμενος στην προσαρμογή του στην Ελλάδα είπε πως θα τον βοηθήσει η χρήση της Αγγλικής γλώσσας αν και ο ίδιος έχει ξεκινήσει την προσπάθεια συνεννόησης στα Ελληνικά.

«Ξέρω ότι έχουμε υψηλές προσδοκίες, είμαστε μια καλή ομάδα. Είναι μια ομάδα που τα πάει καλά στη μεταγραφική αγορά, σχεδόν κάθε έξι μήνες πουλάει παίκτες σε δυνατούς συλλόγους και μπορούμε να το ξανακάνει.
Δεν υπάρχει από την πλευρά μου άγχος για το πώς θα επικοινωνήσω με τους υπόλοιπους. Προσπαθώ να μάθω την ελληνική γλώσσα για να γνωρίζω τουλάχιστον τις κοινές φράσεις που θα χρειαστούν στην καθημερινή ζωή και τις προπονήσεις. Από όσο γνωρίζω, όλοι μιλούν καλά αγγλικά, αλλά θα μάθω και τα ελληνικά για να συνεννοούμαι με όλους τους συμπαίκτες μου
Προσωπικά, ήθελα εδώ και πολύ καιρό να φύγω εκτός Ουκρανίας. Μίλησα με τον πρόεδρο για το θέμα αυτό, γιατί ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου σε ένα άλλο, ισχυρότερο πρωτάθλημα
».

Αναφερόμενος στις φήμες που υπήρχαν μέχρι πριν λίγο καιρό για ενδιαφέρον της Τσέλσι, της Πόρτο και της Σπόρτιγκ Λισαβόνας, ο 23χρονος φορ τόνισε πως ο ίδιος ήθελε σε αυτή τη φάση της καριέρας του να αγωνίζεται όσο γίνεται περισσότερο :

«Προσπάθησα να μην δώσω μεγάλη προσοχή σε αυτό επειδή ήταν σε εξέλιξη το πρωτάθλημα, υπήρχαν παιχνίδια μπροστά μου και έπρεπε να το σκεφτώ. Γίνονταν συνομιλίες με τον μάνατζέρ μου. Μου έδωσε όλες τις πληροφορίες, μιλήσαμε για το αν ήταν αλήθεια. Υποσυνείδητα, φυσικά, κι εσείς θα θέλετε να διαβάσετε και να δείτε τι γράφετε για εσάς. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε τι έγινε, δεν πρέπει να διαβάζουμε το Διαδίκτυο, αλλά να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας
Έχω δει τα έγγραφα της Σπόρτινγκ, τους όρους της σύμβασης, αλλά όταν μίλησα με τον πατέρα μου και τον μάνατζερ, συνειδητοποίησα ότι μια τέτοια ομάδα απαρτίζεται από έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει σε μεγάλους συλλόγους. Αν κάτι δεν πάει καλά, μπορεί να σε ξεχάσουν και κανείς να μην ενδιαφέρετε αν παίζεις ή όχι. Δεν κάνεις σύμβαση ότι θα παίζεις κιόλας, αν πας σε μια μεγάλη ομάδα.

Ο Ορέστ Κούζικ αναφέρθηκε και στο Ελληνικό πρωτάθλημα δίχως να κρύβει το όνειρό του για κάτι ακόμα καλύτερο στην καριέρα του εφόσον βέβαια μπορέσει να διακριθεί ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα. 

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν παρακολούθησα ιδιαίτερα το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κοίταξα ποιες είναι οι πρώτες πέντε ομάδες της βαθμολογίας και νομίζω ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Υπάρχουν τουλάχιστον 5 ομάδες που παίζουν στους ευρωπαϊκούς αγώνες και δείχνουν ένα αρκετά καλό επίπεδο ποδοσφαίρου. Σε συνεντεύξεις που διάβασα με παίκτες που έπαιξαν πρώτη φορά ή έπαιξαν παλιότερα στην Ελλάδα, όλοι λένε ότι η τελευταία ομάδα μπορεί να νικήσει την πρώτη. Γι ‘αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.
 Δεν το κρύβω, μου αρέσει αυτό το Ιταλικό πρωτάθλημα, όπως και οι ομάδες που παίζουν εκεί. Θα προσπαθήσω να διακριθώ στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Υπάρχει επίσης και ένα άλλο όνειροαυτό το όνειρο να επιστρέψω κάποια στιγμή στη Ντιναμό Κιέβου. Αλλά ήθελα να πάω στην Ευρώπη και να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Ο χρόνος θα το δείξει, ίσως, θα επιστρέψω κάποια στιγμή. Το κυριότερο είναι να δείξω τις δυνατότητές μου αυτή τη στιγμή
».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.