ΠΑΟΚ-Athlenda, μια εποικοδομητική συνεργασία

Ποια είναι η πλατφόρμα που συνεργάζονται οι «ασπρόμαυροι», πώς σχετίζεται ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και τι ρόλο έπαιξε αυτή στη μεταγραφή του Τζαμάλ Τζόουνς

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα (5/7) την επίσημη έναρξη της συνεργασίας της με το Athlenda (www.athlenda.com), την πρωτοποριακή πλατφόρμα ανάδειξης ταλέντων, την οποία θα χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο της στελέχωσης της ομάδας για τη σεζόν 2018-2019.
Ο «ασπρόμαυρος» σύλλογος άνοιξε ήδη επίσημο JOB OPENING μέσα στην πλατφόρμα του Athlenda, δημιουργώντας μία ακόμη προοπτική επιλογής ταλέντων υψηλών προδιαγραφών από την Ευρώπη και την Αμερική, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε αθλητές που έχουν απίστευτη θέληση και ικανότητες, να διεκδικήσουν το όνειρό της συμμετοχής σε μία ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου.
Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, δήλωσε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Tο Athlenda είναι ένα εργαλείο πολύ χρήσιμο, γιατί δίνει άμεση πληροφόρηση και δημιουργεί μία νέα δυνατότητα επιλογής αθλητών. Θέλω να το αξιοποιήσουμε».
Ο team manager της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ, Τέλης Ζουρνατσίδης, αναφερόμενος στη συνεργασία αυτή, τόνισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από το Athlenda, έχουμε την ευκαιρία να βρούμε πραγματικά αθλητικά μπασκετικά διαμάντια, έτσι ώστε να τα φέρουμε στην ομάδα μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του Athlenda και είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία».
Η συνεργασία αυτή σχετίζεται με την πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι, καθώς ο 25χρονος φορ, Jamal Jones, έγινε ο πρώτος παίκτης που εντάσσεται στην «ασπρόμαυρη» ομάδα μέσω του Athlenda Career Program.
Παπαδόπουλος: «Έτσι λειτουργεί το Athlenda»
Ιδρυτής του Athlenda είναι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος με αφορμή τη συνεργασία της πλατφόρμας με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4.
Για το πώς λειτουργεί το athlenda για παίκτες και ομάδες, εξήγησε: «Υπάρχουν πολλές ομάδες που συνεργάζονται μαζί μας, απλώς αυτή με τον ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη επίσημη ανακοίνωση. Σχεδόν οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα, από Α1, Β΄ και Γ΄ Εθνική ψάχνουν παίκτες από τη δική μας βάση δεδομένων και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με νέα ταλέντα. Κάθε παίκτης μπορεί να ανεβάσει ένα προφίλ μέσα στην πλατφόρμα με βίντεο από highlights του και με αυτό τον τρόπο να προωθήσει τον εαυτό του. Από την άλλη πλευρά, μπαίνουν οι ομάδες, οι μάνατζερ, οι σκάουτερ, Πανεπιστήμια, κολλέγια, προπονητές και αναζητούν παίκτες με τα χαρακτηριστικά που θέλουν. Στην ουσία εμείς ενώνουμε δύο πλευρές, τους παίκτες και αυτούς που ψάχνουν για παίκτες».
Και συνέχισε: «Το athlenda υπάρχει τρία χρόνια. Στο πρότζεκτ είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Αλεξέι Σαμπράσνικο, είναι πολλοί που χειρίζονται αυτή την πλατφόρμα. Και έχουμε πολύ καλούς χρήστες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάνει προφίλ στο athlenda. Εχουν κάνει ολοι οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και οι γυναικείες. Στην ουσία εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που προωθούνται και μετακινούνται οι αθλητές. Είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις έναν αθλητή και την εξέλιξή του. Εδώ έχουν την ευχέρεια οι παίκτες όχι μόνο να δείξουν το ταλέντο τους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά παγκοσμίως, όσο ανεβάζουν καινούρια βίντεο. Και μπορεί ο καθένας να γραφτεί και να ανεβάζει απεριόριστα βίντεο και να μιλήσει με όλο τον κόσμο, είναι δωρεάν».
Για τη διαφορά με το έργο των μάνατζερ τόνισε: «Εμείς είμαστε τεχνολογική πλατφόρμα και όχι πλατφόρμα μάνατζερ. Εχουμε τους καλύτερους μάνατζερ που μπαίνουν να ψάξουν κι αυτοί παίκτες. Χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να ανακαλύψουν νέα ταλέντα».
Για τη μεταγραφή του Τζαμάλ Τζόουνς στον ΠΑΟΚ είπε: «Η μεταγραφή του Τζαμάλ Τζόουνς έγινε μέσω athlenda. Εμείς έχουμε μία απεριόριστη βάση δεδομένων με πληροφορίες για πολλούς παίκτες. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και της εκάστοτε ομάδας μπορούν να μπουν μέσα και να τις φιλτράρουν, να δουν βίντεο, στατιστικά και όλες τις προηγούμενες χρονιές κάθε παίκτη. Κάπως έτσι έγινε και με τον Τζαμάλ Τζόουνς, που ανακάλυψαν. Από κει και πέρα έγινε μια πρώτη επαφή και μετά μπαίνει ο μάνατζερ στη διαδικασία για να προχωρήσει η συμφωνία. Εμείς βοηθάμε στην ανάδειξη ταλαντούχων παικτών, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να βρουν και να φιλτράρουν εύκολα τις πληροφορίες, δεν επεμβαίνουμε στις διαπραγματεύσεις με τους ατζέντηδες».
Για τη συνεργασία με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ διευκρίνισε: «Εχω διαρκή σχέση με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τώρα ειδικά που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Σίγουρα τους δίνω κάποιες συμβουλές για κάποιους παίκτες με τη δική μου ματιά. Αλλά η απόφαση είναι του καθενός που χρησιμοποιεί την πληροφορία και τι αποφάσεις παίρνει. Σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα δούμε γενικότερα μεταγραφές μέσω της πλατφόρμας μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.