Ο Καπίνο με τα μάτια του αδερφού του

Ο Κώστας Καπίνο δήλωσε σε αθλητική εφημερίδα ότι ο αδερφός του Στέφανο μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Καπίνο δήλωσε σε αθλητική εφημερίδα ότι ο αδερφός του Στέφανο μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό. Ποδοσφαιριστής και ο ίδιος αναφέρθηκε στη ζωή του αδερφού όπως εκείνος τη βιώνει μέσα από την οικογένεια. Αναλυτικά η συνέντευξη του στο «Derby»

-Τον ρώτησες πως κατάφερε να κάνει την εντυπωσιακή επέμβαση στο ντέρμπι;
«Ασφαλώς και τον ρώτησα πως κατάφερε και ενώ είχε κινηθεί προς την αντίθεση κατεύθυνση, πετάχτηκε και έσωσε σίγουρο γκολ. Ξέρετε τι μου απάντησε που απλά και φυσιολογικά; Είδα την μπάλα και πετάχτηκα για να την αποκρούσω. Έτσι εξήγησε την απόδοση του στο ντέρμπι, για την οποία έγινε τόσο πολύς λόγος. Τέτοια απόκρουση πάντως χρειάζεται φοβερά αντανακλαστικά στο μυαλό και στα χέρια. Παίζουν σημαντικό ρόλο αυτά τα στοιχεία και ο Στέφανος νομίζω ότι τα έχει και τα δύο».

-Μένετε σε μια περιοχή που υπάρχουν αρκετοί Ολυμπιακοί. Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα πριν το ντέρμπι ο Στέφανος;
«Από την στιγμή που άρχισε να παίζει, μένει πολλές φορές στο ξενοδοχείο της Παιανίας ο αδερφός μου για να αποφεύγει την ταλαιπωρία των μετακινήσεων. Για αυτό δεν έρχεται πλέον συνέχεια στο σπίτι. Πάντως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, μια και ακόμα και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που μένουν εδώ τους γνωρίζουμε όλοι. Οπότε δύσκολα θα του έλεγαν κάτι άσχημο ή θα του δημιουργούσαν πρόβλημα».

-Συζητάτε μετά απ’ τα παιχνίδια οι δυο σας για την απόδοση που έχει; Του κάνεις κριτική;
«Φυσικά και συζητάμε μετά από τα παιχνίδια για την απόδοση του. Αφήνω όμως πρώτα να ηρεμήσει, να του φύγει η υπερένταση και μετά να κουβεντιάσουμε. Το ξέρω άλλωστε και απ’ τον εαυτό μου, πως κανένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει μετά από το ματς να του λες αμέσως ότι έκανες λάθος εκεί ή δεν αντέδρασες σωστά στην άλλη φάση».

-Δέχεται την κριτική και τις επισημάνσεις σου;
«Φυσικά και την δέχεται. Ακόμα και τις συμβουλές, χωρίς να δυσφορεί. Γιατί ξέρει πως όσα του λέω προέρχονται απ’ την αγάπη και το ενδιαφέρον μου γι’ αυτόν».

-Ποιο είναι το όνειρο σου; Να παίξετε κάποια στιγμή μαζί με τον Στέφανο στον Παναθηναϊκό;
«Δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Αυτό θα ήταν βέβαια το ιδανικό. Να είμαστε συμπαίκτες στην μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Το επόμενο βήμα που θέλω και σκέφτομαι, είναι να κάνω επαγγελματική καριέρα. Ανεβαίνοντας σκαλί-σκαλί, να φτάσω και να παίξω κάποια στιγμή στην Σούπερ Λίγκα. Υγεία να έχουμε πάνω απ’ όλα και όλα μπορούν να γίνουν. Ξεκινήσαμε μαζί με τον Στέφανο στα τμήματα υποδομής του Αετού Κορυδαλλού.
Πριν πάμε εκεί, παίζαμε συχνά στην πλατεία Αγίου Νικολάου της Νίκαιας μαζί με άλλα παιδιά. Γιατί είμαστε απ’ τη Νίκαια και όχι τον Κορυδαλλό όπως αναφέρεται συνέχεια. Ο αδερφός μου ήταν τότε 5 χρονών και φυσικά έπαιζε τερματοφύλακας. Του άρεσε η θέση απ’ την αρχή. Επειδή είχε εντυπωσιακή σωματοδομή και πλούσια προσόντα, ξεχώρισε απ’ την πρώτη στιγμή. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στις ακαδημίες του Αετού Κορυδαλλού. Παίζαμε μαζί στο παμπαιδικό, το παιδικό και το εφηβικό, μέχρι να φύγει. Μάλιστα αν και μικρότερος, τον έπαιρναν οι προπονητές και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Έτσι πανύψηλος που ήταν, δεν φαινόταν πως είναι μικρότερος. Αυτός καθόταν στην εστία και εγώ ήμουν αμυντικός χαφ».

-Πως ακριβώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στο θέμα της μεταγραφής τους Το ρωτάω γιατί έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά, με αφορμή και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;
«Η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον Στέφανο, ήταν ο Ολυμπιακός. Δεν τα βρήκε όμως με τον Αετό Κορυδαλλού σε αυτά που ήθελαν οι άνθρωποι του. Την χρονιά που τον ζήτησε ο Παναθηναϊκός και μόλις αυτό έγινε γνωστό, απ’ τον Ολυμπιακό επανήλθαν και προσπάθησαν να τον… κλέψουν. Έδιναν και οι δυο ομάδες τα ίδια πράγματα στη διοίκηση του Αετού, δηλαδή αθλητικό υλικό αξίας κάποιων χιλιάδων ευρώ. Ο Στέφανος όμως επέλεξε τον Παναθηναϊκό, γιατί εκτίμησε την στάση των ανθρώπων του και τον τρόπο που τον προσέγγισαν πρώτοι. Έτσι βρέθηκε στην Παιανία».

Πίστευες ότι τόσο σύντομα θα έφτανε να γίνει βασικός τερματοφύλακας στον Παναθηναϊκό και να παίξει στην εθνική Ανδρών;
«Απ’ την πρώτη στιγμή πίστευα ότι θα πάει πολύ ψηλά ως τερματοφύλακας. Κι αυτό δεν το λέω επειδή είναι αδερφός μου. Ξέρω όμως παράλληλα από την προσωπική μου εμπειρία, ότι στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Να υπάρξουν δηλαδή και οι συγκυρίες, που θα σε βοηθήσουν αν φυσικά τις αξιοποιήσεις. Στον Στέφανο παρουσιάστηκαν αυτές οι ευκαιρίες και τις… άρπαξε απ’ τα μαλλιά όπως λέμε. Έχει ρίξει όμως πολύ δουλειά εδώ και χρόνια ο… μικρός. Ήταν πολλές οι προσωπικές θυσίες του και κανένας δεν του έκανε χάρη που έφτασε ως εδώ. Αυτό είναι κάτι που θέλω να το επισημάνετε ιδιαίτερα».

-Τον έχεις παρακολουθήσει ζωντανά σε κάποιο απ’ τα ματς που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό;
«Ναι. Τον είδα μόνο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου κέρδισε ο Παναθηναϊκός 3-2. Βλέπετε τις περισσότερες φορές παίζουμε και εμείς την Κυριακή με τον Ατρόμητο Πειραιά στο Περιφερειακό και έτσι δεν μπορώ να πηγαίνω στο γήπεδο».

-Απ’ την στιγμή που άρχισε να παίζει βασικός και ακολούθησε αυτός ο έντονος «θόρυβος» στα ΜΜΕ, τι άλλαξε στην ζωή της οικογένειας σας;
«Δεν έχει αλλάξει κάτι. Νοιώθουμε φυσικά πολύ περήφανοι όλοι γι’ αυτή την εξέλιξη και όσα έχει πετύχει ως τώρα, φτάνοντας να γίνει βασικός στον Παναθηναϊκό αλλά και να παίξει στην εθνική ομάδα».

-Σταματάει στον δρόμο ο κόσμος τους γονείς σου ή εσένα και σου μιλάνε για τον Στέφανο;
«Σ’ εμένα και τους γονείς μου δεν λένε τίποτα ιδιαίτερο. Πέρα φυσικά από τα συγχαρητήρια των συγγενών και φίλων που μας γνωρίζουν. Τον Στέφανο όμως τον σταματάει πολύς κόσμος στον δρόμο και γενικά όπου πάει για καφέ. Είναι φυσικό εξάλλου να τον αναγνωρίζουν τώρα πολύ περισσότεροι, μια και στα πρωτοσέλιδα υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του και στα κανάλια προβάλλονται συνεντεύξεις του».

-Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Στέφανος στην καριέρα του η οποία ακόμα βρίσκεται στην αρχή της;
«Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Δεν ξέρω μέχρι που, αλλά έχει όλα τα προσόντα, το πάθος γι’ αυτό που κάνει και τις προϋποθέσεις. Το θέμα είναι να δουλέψει και να προσπαθήσει περισσότερο, ώστε να βελτιώνει συνέχεια τις όποιες αδυναμίες του».

-Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπο του αδερφού σου τερματοφύλακα για πολλά χρόνια. Συμφωνείς;
«Αν είναι σωστός και σοβαρός σ’ αυτό που κάνει, πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Το θέμα είναι να παραμένεις ταπεινός στην δουλειά σου και φυσικά να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα.  Γιατί τώρα θα τον προσεγγίζουν άνθρωποι που δεν ξέρω αν θα θέλουν το καλό του. Μέχρι τώρα παραμένει προσγειωμένος ο. μικρός και μου κάνει και εμένα ιδιαίτερη εντύπωση αυτό. Δεν σου κρύβω μάλιστα ότι μου αρέσει πολύ το γεγονός πως δεν άλλαξε καθόλου από τότε που άρχισε να παίζει στην πρώτη ομάδα και να γίνεται ο… χαμός που υπάρχει τον τελευταίο καιρό».

-Που οφείλεται το ύψος του Στέφανου;
«Νομίζω πως το κορμί του οφείλεται στα γονίδια. Στο σόι μας είναι όλοι πάρα πολύ ψηλοί».

-Πήρε δηλαδή απ’ τον πατέρα σας;
«Ο πατέρας μου δεν θα έλεγα πως είναι τόσο ψηλός, όσο ο Στέφανος και εγώ. Είναι μόνο 1.80, αλλά έχουμε ένα θείο μας που είναι 2 μέτρα. Όπως και κάποιοι ακόμα στενοί συγγενείς μας».

-Οι γονείς σου πως αντιμετωπίζουν αυτή την ξαφνική… εκτόξευση του Στέφανου;
«Νιώθουν πολύ περήφανοι ο πατέρας και η μητέρα μου, όπως και εγώ.  Οι γονείς μας βλέπουν να δικαιώνονται οι κόποι τους όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα ο Στέφανος φροντίζει να τους ανταποδίδει όσο μπορεί την αγάπη και τις θυσίες που έκαναν για μας, βοηθώντας οικονομικά την οικογένεια».

-Εννοείς ότι απ’ τα χρήματα που ήδη βγάζει απ’ τον Παναθηναϊκό, αν και δεν είναι πολλά αυτή την στιγμή, δίνει ένα μέρος;
«Αυτό δεν είναι το σωστό; Τόσο εκείνος όσο και εγώ να προσφέρουμε ότι μπορούμε ο καθένας για τα έξοδα της οικογένειας»;

-Ο αδερφός σου πως είναι μετά από αυτή την επιτυχία; Εσύ που τον ξέρεις πολύ καλά, διαπίστωσες κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του;
«Δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στην συμπεριφορά του. Ειλικρινά το λέω. Πιστεύω ότι ούτε και ο ίδιος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει πετύχει».

-Που οφείλεται αυτό;
«Στις αρχές που έχει πάρει από την οικογένεια του. Όσα του έχουν μεταδώσει οι γονείς μας. Νομίζω όμως ότι παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και η στάση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τον έχουν βοηθήσει σημαντικά ώστε να παραμείνει προσγειωμένος, σοβαρός και ήρεμος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.