Ζούρος: Οι «αιώνιοι» δεν έχουν ρολάρει

Του άρεσε η συμπεριφορά του κόσμου που βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, δεν... ξετρελάθηκε με το αγωνιστικό θέαμα του ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού όμως.

Του άρεσε η συμπεριφορά του κόσμου που βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, δεν… ξετρελάθηκε με το αγωνιστικό θέαμα του ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού όμως. Ο Ηλίας Ζούρος εξήγησε ότι είναι ακόμη νωρίς και επειδή οι δύο «αιώνιοι» έχουν δώσει μεγαλύτερο βάρος στην Ευρωλίγκα δεν είναι ακόμη… έτοιμοι.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε στους δύο «μονομάχους», στην Ευρωλίγκα, αλλά και στα θετικά της κρίσης στο μπάσκετ. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε…

Για το ντέρμπι:
«Θα μείνω στο ότι ήταν ένα από τα πιο πολιτισμένα ντέρμπι. Είναι ευχής έργον να βλέπουμε τέτοια ματς και στις δύο έδρες. Να βλέπουμε να είναι sold out και τα δύο ματς. Ο κόσμος να ενθαρρύνει την ομάδα του και να μην παρεκτρέπεται, δημιουργώντας προβλήματα. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ήταν ένα νευρικό ματς γιατί είναι νωρίς για τη σεζόν. Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει στην Ευρωλίγκα, όπου έχουν δώσει το μεγαλύτερο βάρος, ενώ δεν έχουν ρολάρει ακόμα».
 
Για τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του ντέρμπι στο ΣΕΦ:
  «Σε υποθετική ερώτηση δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με σταθερή βάση παικτών, το ίδιο προπονητικό επιτελείο εδώ και χρόνια. Δουλεύει με τον ίδιο τρόπο όχι σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά εδώ και καιρό, κάνοντας απλά λίγες προσθαφαιρέσεις. Τώρα, όμως του λείπει ο Τσαρτσαρής, ένα παίκτης έξυπνος, που βοηθά αρκετά σε επίθεση και άμυνα. Έφυγε, ο Φώτσης που γνωρίζει καλά την ομάδα αλλά και η ομάδα εκείνον. Ο Σμιθ είναι δύσκολο να κρίνουμε από τώρα, γιατί ξαφνικά μπαίνει σε ένα πρόγραμμα που δουλεύει πολύ με το μυαλό και είναι φυσικό να μην είναι έτοιμος ακόμα».
 
Για την κρίση και αν έχει βοηθήσει στην ανάδειξη νέων ταλέντων:
  «Είναι ένα ευχάριστο κομμάτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ολυμπιακός που χρησιμοποίησε μικρούς παίκτες. Όπως τον Μάντζαρη, που ήταν στην Εθνική ή τον Κατσίβελη που έχει δείξει καλά στοιχεία μέχρι τώρα. Ο Πρίντεζης είχε κάποια προβλήματα πέρυσι με τη Μάλαγα, με αποτέλεσμα να χάσει μία χρονιά. Όμως, δούλεψε πολύ το καλοκαίρι και αυτό πραγματικά αποδίδει. Είναι καλό γιατί βλέπω ότι βγαίνουν παίκτες, οι οποίοι παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές για την Εθνική ομάδα».
 
Για το πώς μπορεί να γίνει πιο ελκυστικό το μπάσκετ:
«Βλέπω σε άλλα γήπεδα, παιδάκια και οικογένειες. Στην Ιταλία και Ισπανία, αυτό γίνεται και υπάρχει καλή ατμόσφαιρα σε όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο στα ντέρμπι ή στα Final 8, που παίζουν οι ομάδες για το Κύπελλο. Αγωνίζονται διαφορετικές ομάδες και οι φίλαθλοι τους απολαμβάνουν τα παιχνίδια. Είναι νωρίς για εμάς να γίνει αυτό. Αλλά είναι ενθαρρυντικό το χθεσινό δείγμα που είδαμε στο ντέρμπι. Θα κερδίσουμε πάρα πολλά να φύγουν όλα αυτά τα άσχημα στο μπάσκετ, γιατί με τα επεισόδια φεύγει ο κόσμος».
 
Για το που μπορούν να φτάσουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα:
«Είναι νωρίς για να απαντήσουμε για την Ευρωλίγκα. Δεν είναι ακόμα έτοιμες οι ομάδες. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μία ομάδα που φτιάχτηκε για να πάει ψηλά με μεγάλο μπάτζετ. Η Μπαρτσελόνα είναι από τις σταθερές ομάδες, η οποία έχει μία καλή βάση παικτών από παλιά. Βλέπουμε να έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα οι τουρκικές ομάδες, όπως η Φενέρ, η Εφές αλλά και η Γαλατά που είναι αρκετά ανταγωνιστική. Θέλω να πιστεύω ότι και οι δικές μας ομάδες θα φτάσουν ψηλά, που είναι αυτό θέλουμε. Τώρα δεν είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς θέλουν χρόνο και οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βάλει τους καινούριους παίκτες, ενώ και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει οι πολλοί και νεαροί παίκτες που έχει να αποκτήσουν αυτοματισμούς και εμπειρίες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.