Επετειακή BMW σειρά 7


Η επετειακή έκδοση του πολυτελούς sedan της BMW Individual, που πρόκειται να γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του την επετειακή χρονιά του BMW Group, περιορίζεται σε 100 αντίτυπα και μπορεί να συνδυαστεί με τρία συστήματα κίνησης καθώς και με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης (AWD).

Θέλοντας τα σηματοδοτήσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει ένα επετειακό μοντέλο που αντιπροσωπεύει την εξέλιξη της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας της και ανοίγει το δρόμο στο μέλλον της οδηγικής απόλαυσης. Η επετειακή BMW Σειρά 7 παράγεται σε περιορισμένο αριθμό και διατίθενται με τρεις εκδόσεις κινητήριων συνόλων:

BMW Individual 740Le iPerformance, 740Le xDrive iPerformance, 750Li και M760Li xDrive Model V12 Excellence

Ανεξάρτητα από την επιλογή του κινητήρα, η εμφάνιση, η οδηγική εμπειρία και το εσωτερικό περιβάλλον του πολυτελούς sedan αποκτούν μοναδικό χαρακτήρα χάρη στην αποκλειστική βαφή του επετειακού μοντέλου, τις 20άρες ζάντες αλουμινίου, την πολυτελή δερμάτινη επένδυση Merino της και άλλες λεπτομέρειες εσωτερικού με την υπογραφή της BMW Individual. Η γκάμα εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης μία συλλεκτική πένα Montblanc, με χρώμα και σχέδιο που ταιριάζει με την επετειακή έκδοση. Παράγεται επίσης σε περιορισμένο αριθμό και διατίθεται αποκλειστικά σε συνδυασμό με επετειακά μοντέλα 7 Series.

Το νέο πολυτελές sedan εντυπωσιάζει με το στυλ, τη διαχρονική κομψότητα και την δυναμική συμπεριφορά, τις πολλαπλές καινοτομίες που βελτιστοποιούν το σπορ χαρακτήρα, την οδηγική άνεση και απόδοση. Ταυτόχρονα η έκτη γενιά της BMW Σειράς 7 θέτει πρότυπα λειτουργικής άνεσης, ευφυούς δικτύωσης και ευχάριστης ατμόσφαιρας μέσα στο αυτοκίνητο. Με άριστα τεχνολογικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως δομή αμαξώματος από Carbon Core, τεχνολογία eDrive, αντιθαμβωτικά φώτα Laserlight, σύστημα ελέγχου πλαισίου Executive Drive Pro, σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών BMW, παρκάρισμα με τηλεχειρισμό, Executive Lounge και πανοραμική κρυστάλλινη οροφή Sky Lounge, η Σειρά 7 υπογραμμίζει την επετειακή χρονιά της εταιρίας. 

Η επετειακή σειρά 7 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Dingolfing σε περιορισμένο αριθμό 100 μοντέλων. Τα οχήματα διαθέτουν αποκλειστικές λεπτομέρειες εξοπλισμού που δημιουργούνται από μία διαδικασία παραγωγής με κύρια χαρακτηριστικά την ποιότητα, το στυλ και την χειροποίητη ακρίβεια. Η διαφορετικότητα του επετειακού μοντέλου αναγνωρίζεται με την πρώτη ματιά από την εξωτερική απόχρωση Centennial Blue metallic και τη χειροποίητη ‘σφραγίδα’. Το χρώμα που διατίθεται αποκλειστικά για τα 100 επετειακά μοντέλα είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά περίτεχνης διαδικασίας βαφής που αναδεικνύει την εκφραστική σχεδίαση του sedan μέσα από εξαιρετική λάμψη και μία έντονη αίσθηση βάθους. Τεχνολογία και αισθητική κορυφαίου επιπέδου συνδυάζονται στις 20άρες σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες σε σχέδιο V που διατίθενται με διχρωμία Silver/Ferric Grey και με διαφορετικά ελαστικά εμπρός/πίσω.

Μία αποκλειστική, χειροποίητη ‘σφραγίδα’ με το λογότυπο “THE NEXT 100 YEARS” κοσμεί τις κολόνες B, τις διακοσμητικές λωρίδες πάνω από το ντουλαπάκι στην πλευρά του συνοδηγού καθώς και τα προσκέφαλα στα εμπρός και πίσω καθίσματα. Το κάλυμμα της ποτηροθήκης στο εμπρός τμήμα της κεντρικής κονσόλας φέρει την επιγραφή “1 of 100”.

Η προηγμένη αίσθηση πολυτέλειας και αποκλειστικής άνεσης, είναι αποτέλεσμα της νέας σχεδίασης εσωτερικού με υψηλά πρότυπα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Η δερμάτινη ταπετσαρία Merino της σε απόχρωση “Smoke White” με μαύρες πινελιές είναι το κεντρικό στοιχείο. Το δέρμα που χρησιμοποιείται στα καθίσματα, τα πάνελ των θυρών συμπεριλαμβανομένων των κολόνων Β, τα πάνω και κάτω τμήματα του ταμπλό, η κεντρική κονσόλα και οι λαβές θυρών έχουν ευχάριστη αίσθηση αφής χάρη στην πλούσια και απαλή υφή των επιφανειών. Προσεκτικά επιλεγμένα υλικά χωρίς το παραμικρό ψεγάδι και εξαιρετικά φυσική επεξεργασία προσφέρει ανώτερη άνεση και ανοικτούς πόρους ώστε το δέρμα να αναπνέει. Καπιτονέ επιφάνειες καθισμάτων με χειροποίητες πλεχτές μπορντούρες και αντίθετες ραφές επιβεβαιώνουν ότι η διαδικασία παραγωγής χαρακτηρίζεται από ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Μοκέτες και πατάκια, ζώνες ασφαλείας και επένδυση οροφής κατασκευάζονται από Alcantara σε απόχρωση “Smoke White”. Τελική πινελιά στην κομψότητα εσωτερικού του επετειακού μοντέλου είναι οι διακοσμητικές λωρίδες σε Piano Finish Black και το δερμάτινο τιμόνι με ξύλινα ένθετα με το ίδιο φινίρισμα.

Τρία κινητήρια σύνολα θα διατίθενται για το επετειακό μοντέλο, το καθένα προσδίδοντας τα δικά του χαρακτηριστικά στο πολυτελές sedan. Επιπλέον, τα σύνολα που προσφέρονται με τις επετειακές εκδόσεις της Σειράς 7 μπορούν να συνδυάζονται με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive. Αυτό παρέχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, μεταβλητή, σταθερή on-demand κατανομή ισχύος μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών πετυχαίνοντας ανώτερη πρόσφυση, βελτιστοποιημένη κατευθυντική ευστάθεια και αναβαθμισμένη δυναμική συμπεριφορά στο στρίψιμο με υψηλές ταχύτητες.

Ο νέος 8κύλινδρος κινητήρας (με xDrive) συνδυάζει την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo με μία φιλοσοφία παραγωγής που αποτελεί μακροχρόνια παράδοση για τους κινητήρες των πολυτελών sedan της φίρμας. Ήδη από το 1954, η BMW 502 εφοδιάστηκε με ένα  κινητήρα V8 που την εποχή εκείνη έφερε επαναστατική αλουμινένια δομή και απέδιδε 100 ίππους. Ο κινητήρας 4.4λίτρων αποδίδει μέγιστη ισχύ 450 ίππους και μέγιστη ροπή 650 Nm. Η επιτάχυνση 0 – 100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,7 δευτ. (0–100 km/h: 4,5 s). Η μέση κατανάλωση είναι 8.,3 lit / 100 km και οι εκπομπές CO2 192 grams / km (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,5 l/100 km, 197 g/km) (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών με 20άρες ζάντες αλουμινίου.

Τα υπόλοιπα κινητήρια σύνολα των επετειακών μοντέλων της Σειράς 7 πρόκειται να λανσαριστούν κατά τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς του Group. Το plug-in υβριδικό πολυτελές sedan “BMW Individual 740Le iPerformance THE NEXT 100 YEARS”, με τεχνολογία eDrive από τη BMW i, θα ανοίξει νέους δρόμους στην απόδοση. Ένας 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας με τεχνολογία TwinPower Turbo και ένα σύγχρονο ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδουν συνολική ισχύ 326 ίππων. Η έκδοση αυτή (με xDrive) πετυχαίνει μέση κατανάλωση μόλις 2,1 lit / 100 km με εκπομπές ρύπων 49 grams / km (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2.3 l/100 km, 53 g/km) (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών με στάνταρ ελαστικά).

Στην κορυφή των κινητήριων συνόλων, ο 12κύλινδρος κινητήρας της “M760Li xDrive Model V12 Excellence” ολοκληρώνει τη γκάμα. Ο V12 είναι επίσης ένας κινητήρας ιστορικής σημασίας για τη Σειρά 7, καθώς το 1987, η κορυφαία έκδοση της δεύτερης γενιάς της Σειράς 7 ήταν το πρώτο 12κύλινδρο μοντέλο παραγωγής  που κατασκευαζόταν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της μεταπολεμικής εποχής. Η V12 μονάδα των 6.6λιτρων της τελευταίας γενιάς με τεχνολογία TwinPower Turbo, αποδίδει μέγιστη ισχύ 610 ίππων και επιταχύνει το βαρύ αμάξωμα από 0 στα 100 km/h σε 3,7 δευτ. Τα κορυφαία χαρακτηριστικά επιδόσεων του αυτοκινήτου συνδυάζονται με εντυπωσιακή καμπύλη ισχύος, πολιτισμένη λειτουργία και μέση κατανάλωση 12,6 lit / 100 km με εκπομπές CO2 294 grams / km (σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο οδήγησης και αλουμινένιους τροχούς 20 ιντσών).

Η τεχνολογία πλαισίου περιλαμβάνει μία αερανάρτηση 2 αξόνων με αυτόματη ρύθμιση ύψους αμαξώματος και  Dynamic Damper Control. Ο πήχης ανεβαίνει ακόμα ψηλότερα στον τομέα της άνεσης, της δυναμικής συμπεριφοράς και  απόκρισης με το Integral Active Steering (προαιρετικό σε μερικά μοντέλα) και το σύστημα Executive Drive Pro με ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς και προληπτική λειτουργία βάσει δεδομένων. Επιπλέον των ρυθμίσεων Comfort, Sport και Eco Pro, μπορεί τώρα για πρώτη φορά να ενεργοποιείται το Adaptive mode μέσω του διακόπτη Driving Experience Control. Σε αυτή τη ρύθμιση, το σετάρισμα προσαρμόζεται στο τρέχον οδηγικό στυλ και στα χαρακτηριστικά της διαδρομής. Επιπλέον, η νέα BMW Σειρά 7 μπορεί να εφοδιάζεται με Laserlight με Selective Beam αντί των προβολέων με πλήρη λειτουργικότητα LED.

Η νέα Σειρά 7 διαθέτει iDrive που συμπληρώνεται με μία λειτουργία αφής για την Οθόνη Ελέγχου (Control Display) και αναγνώριση χειρονομιών για πρώτη φορά. Με χειρονομίες που ανιχνεύονται από ένα 3D αισθητήρα ελέγχονται οι λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης / ψυχαγωγίας με έναν εξαιρετικά διαισθητικό και φιλικό προς το χρήστη τρόπο. Άλλες προαιρετικές καινοτομίες του BMW ConnectedDrive περιλαμβάνουν την τελευταία γενιά της BMW Head-Up Display, Steering & Lane Control Assistant, Lane Keeping Assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, αποφυγή οπίσθιας σύγκρουσης και προειδοποίηση διέλευσης κυκλοφορίας σε διασταύρωση εμπρός και πίσω. Το Traffic Jam Assistant μπορεί να χρησιμοποιείται σε ημιαυτοματοποιημένη οδήγηση σε οποιονδήποτε τύπο δρόμου. Η νέα γενιά του συστήματος Surround View περιλαμβάνει επίσης 3D View και λειτουργία Panorama View (πανοραμική απεικόνιση).

Ο πρόσθετος προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: Ambient Light (φωτισμός περιβάλλοντος), Welcome Light Carpet, Ambient Highlight στο πίσω τμήμα, Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System και Ambient Air Package. Η λειτουργία Executive Lounge προσφέρει ένα κορυφαίο επίπεδο άνεσης στο πίσω τμήμα τη καμπίνας. Αυτό το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού αποτελείται από αυτόματο Α/C με 4ζωνικό σύστημα ελέγχου, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ και  Vitality Programme, Active Seat Ventilation καθώς και τις επιλογές Executive Lounge Seating, Executive Lounge Rear Compartment Console και Rear Compartment Entertainment Experience με BMW Touch Command. Το αφαιρούμενο tablet 7 ιντσών διευκολύνει τον έλεγχο των λειτουργιών ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και άνεσης  στο πίσω μέρος της καμπίνας της νέας Σειράς 7 και μπορεί να χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή εξωτερικών μουσικών αρχείων και βίντεο, σαν κονσόλα παιχνιδιών ή για σερφάρισμα στο Internet. Στα στάνταρ χαρακτηριστικά των επετειακών BMW σειράς 7, περιλαμβάνεται στατικός έλεγχος κλιματισμού.

Σαν επιστέγασμα των ξεχωριστών αυτών εκδόσεων, η Montblanc και η BMW δημιούργησαν μία συλλεκτική πένα που υπογραμμίζει τη μοναδικότητα της “BMW Individual 7 Series THE NEXT 100 YEARS” με την ονομασία “Montblanc for BMW” Centennial Fountain Pen.

Η πένα “Montblanc for BMW” Centennial Fountain Pen βασίζεται στις ασυμβίβαστες αρχές της Maison Montblanc ως προς την ποιότητα, το στυλ και την αδιάλειπτη καινοτομία. Πάνω από 110 χρόνια τώρα, το όνομα Montblanc είναι συνώνυμο με την κουλτούρα γραφής και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Σε συνεργασία με το τμήμα σχεδίασης της BMW, η Montblanc δημιούργησε αυτή τη συλλεκτική πένα που θα παραχθεί σε 100 κομμάτια και θα δοθεί στους αγοραστές της επετειακής 7άρας.

Το μοναδικό icon της Montblanc (Montblanc Meisterstück) υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία BMW από τη νέα σειρά Individual: η επιφάνεια της Meisterstück Skeleton Fountain Pen θυμίζει τις καπιτονέ επιφάνειες των καθισμάτων από το επετειακό μοντέλο της Σειράς 7. Τα διαφανή στοιχεία της πένας έχουν την επετειακή Μπλε απόχρωση της BMW Individual που έχει επιλεγεί και σαν χρώμα του αυτοκινήτου. Η κεφαλή από χρυσό Au750 με επίστρωση ροδιο της Montblanc φέρει την ίδια χάραξη με τα δερμάτινα καθίσματα Merino. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.