Μπακογιάννη: Έπρεπε να είχαμε παραδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Τους χαρακτήρισε «δολοφόνους», τονίζοντας ότι η υπόθεσή τους δεν συμψηφίζεται με των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Την άποψή της ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε επιστρέψει από την πρώτη στιγμή τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατέφυγαν στην χώρα μας με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο, διατύπωσε σήμερα μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Ερωτηθείσα τι διαφορετικό θα έκανε, αν ήταν στη θέση του πρωθυπουργού, όσον αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, αφού χαρακτήρισε «προκλητική» τη στάση του Τούρκου Προέδρου, υποστήριξε ότι «δεν θα δεχόμουν ποτέ τον συμψηφισμό των δύο υποθέσεων», ωστόσο έσπευσε να προσθέσει, ότι «όταν μία χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους, που κατά δήλωση της δικής μας χώρας, ήθελαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, έπρεπε να τους είχες στείλει πίσω». Διερωτήθηκε μάλιστα «αν αυτοί (σ.σ. οι Τούρκοι) είχαν στη χώρα τους έναν άνθρωπο, που ήθελε να δολοφονήσει τον Τσίπρα, δεν θα ζητούσαμε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί;».

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας για την παρουσία της στην ορκωμοσία του Ερντογάν, είπε ότι «ο Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας». Η βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε, ότι είχε ενημερώσει, ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου. Όπως είπε «από την αρχή ενημερώθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα και ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μου εκεί». Υποστήριξε δε, ότι βρέθηκε στην Άγκυρα για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντας ότι «αν μπορείς να βάλεις ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση να στηρίξεις το αίτημα απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οφείλεις να το κάνεις».


Πηγή:
Νews.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.