Ο άγνωστος Ντάλιτς

Το...πατριωτάκι του Σούκερ, επιλέχθηκε για τον πάγκο της Κροατίας ως η πιο φτηνή λύση και την οδήγησε στον τελικό του Μουντιάλ. Διαβάστε λεπτομέρειες που ίσως να μην γνωρίζατε για τον Ζλάτκο Ντάλιτς.

Το…πατριωτάκι του Σούκερ, επιλέχθηκε για τον πάγκο της Κροατίας ως η πιο φτηνή λύση και την οδήγησε στον τελικό του Μουντιάλ. Διαβάστε λεπτομέρειες που ίσως να μην γνωρίζατε για τον Ζλάτκο Ντάλιτς.

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!

1. Γεννήθηκε στο Λίβνο, μία πόλη 38.000 κατοίκων της πρώην Γιουγκοσλαβίας που σήμερα ανήκει στην Βοσνία. Το συγκεκριμένο μέρος έχει παράδοση στο να «βγάζει» ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Από εκεί κατάγονται τα αδέλφια Νίκο και Ρόμπερτ Κόβατς (σήμερα προπονητές στην Μπάγερν Μονάχου), αλλά και ο Ντάβορ Σούκερ από την πλευρά του πατέρα του. Ο πατέρας του, Ίβαν, ήταν εκπαιδευτικός, ενώ η μητέρα του Κάτα, φρόντιζε στο σπίτι τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, τον Ζλάτκο, τους δύο αδελφούς του και την αδελφή του. Η πρώτη του ομάδα ήταν η NK Tρόγκλαβ του Λίβνο.

2. Μετά το δημοτικό σχολείο φοίτησε σε τεχνική σχολή για να γίνει ηλεκτρολόγος, όμως τον κέρδισε το ποδόσφαιρο. Αγωνιζόταν στην θέση του αμυντικού χαφ.

3. Όταν αγωνιζόταν στην Χάιντουκ Σπλιτ, γνώρισε την Νταβόρκα, μετέπειτα σύζυγό του και μητέρα των δύο γιών του, Τόνι και Μπρούνο. Στην Χάιντουκ είχε μεταξύ άλλων προπονητή τον παλιό παίκτη του Ολυμπιακού, Μάρτιν Νοβοσέλατς.

4. Μπορεί να μην πέτυχε πολλά γκολ στην καριέρα του, ωστόσο στις ομάδες που αγωνίστηκε του είχαν βγάλει τα παρατσούκλια «Τόνι Κασκαρίνο» (από τον παλαίμαχο Ιρλανδό στράικερ) και «Τζούχο» (από τον μεγάλο Κροάτη πολίστα και μετέπειτα προπονητή Βέσελιν Τζούχο).

5. Όταν ξέσπασε ο εμφύλιος στην πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν παίκτης της Βελέζ του Μόσταρ. Επέστρεψε στο Λίβνο και τέθηκε στις υπηρεσίες του κροατικού στρατού, με καθήκοντα στον τομέα της τροφοδοσίας.

6. Η πρώτη του δουλειά ως προπονητής ήταν ως βοηθός στην Βάρτεκς Βάραζντιν, ομάδα στην οποία τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Εκεί συνάντησε τον προπονητικό «μέντορά» του, Τσίρο Μπλάζεβιτς, ο οποίος είχε οδηγήσει την Κροατία στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1998. Απο την ηλικία των 25 ετών είχε βάλει σκοπό να γίνει προπονητής και κατέγραφε τις λεπτομέρειες κάθε προπόνησης σε ένα σημειωματάριο.

7. Είναι πιστός καθολικός και έχει πάντα μαζί του ένα ροζάριο. «Όταν νιώθω ότι περνάω μία δύσκολη στιγμή, βάζω το χέρι στην τσέπη μου, το αγγίζω και όλα γίνονται πιο εύκολα». 

8. Τις ελάχιστες ώρες που δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, του αρέσει να ηρεμεί στο εξοχικό του στο Βάραζντιν, στις όχθες του ποταμού Ντράβα. Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ, οι αρχές της πόλης του απένειμαν τον τίτλο του επίτιμου δημότη.

9. Όταν η κροατική ομοσπονδία έψαχνε τον αντικαταστάτη του Άντε Τσάτσιτς για να σωθεί η προσπάθεια πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις των Ρόμπερτ Προσινέτσκι και Σλάβεν Μπίλιτς. Τελικά προτιμήθηκε ο Ντάλις ως η πιο φτηνή λύση. Πρώτα του ματς ήταν εκείνα στα μπαράζ με τη Εθνική Ελλάδος.

10. Πριν από το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ απέναντι στην Νιγηρία, πρόβαλλε στους παίκτες του το ντοκιμαντέρ «Vatreni», για την πορεία της Εθνικής Κροατίας μέχρι τα ημιτελικά του Μουντιάλ 1998, ώστε να τους δώσει έμπνευση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.