Αρεσε ο «μισός» ο Ολυμπιακός

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο Novasports.gr για το δεύτερο, επί βελγικού εδάφους, φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Έουπεν.

Δύο όψεις είχε το δεύτερο, επί βελγικού εδάφους, φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Έουπεν. Στο πρώτο ημίχρονο, η ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο Μαρτίνς εμφάνισε όλα τα στοιχεία που θέλει να βλέπει από την ομάδα του. Ταχύτητα, γρήγορη ανάπτυξη και κυρίως πίεση, μόλις χάνεται η μπάλα, έως και τις παρυφές της αντίπαλης περιοχής.

Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» ήταν άκρως ελκυστική. Οι ποδοσφαιριστές δημιουργούσαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, οι οποίες ωστόσο έμειναν αναξιοποίητες. Ίσως το θέμα της ολοκλήρωσης των φάσεων να είναι το μοναδικό μελανό σημείο από όσα εμφάνισε η ομάδα του Πειραιά στο Εουπεν, στα πρώτα 45 λεπτά.

Καλή ήταν η εικόνα και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου. Όμως, οι οκτώ αλλαγές με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα σε συνδυασμό με την αλλαγή συστήματος (το 4-2-3-1 έγινε 3-4-3), χάλασαν την εικόνα του Ολυμπιακού. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο της προετοιμασίας δεν είναι εφικτό να βγάζουν 90 λεπτά οι ίδιοι παίκτες. Πόσο μάλλον όταν το προηγούμενο απόγευμα είχε διεξαχθεί το φιλικό με την Τεσέντερλο.

Οι παίκτες που έπαιξαν στο τελευταίο ημίωρο κόντρα στην Εουπεν, είχαν αγωνιστεί για μία ώρα το Σάββατο το απόγευμα. Επόμενο ήταν να μην έχουν φρεσκάδα την Κυριακή το μεσημέρι. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το νόημα των συνεχόμενων φιλικών: οι πολλές δοκιμές.

Από τα επόμενα ματς, ο Μαρτίνς θα αρχίσει να μοντάρει το βασικό κορμό, σε σύστημα 4-2-3-1, όπως μας ξεκαθάρισε μετά την ολοκλήρωση του τεστ με την Έουπεν. Το σύστημα με τρία στόπερ θα είναι το εναλλακτικό σχέδιο δράσης του στη σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.