Φάκελος: Λάνγκφορντ

Ο Δημήτρης Καρύδας αναλύει στο προσωπικό του blog το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, τον Κιθ Λάνγκφορντ.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε με χρονο….καθυστέρηση αφού το φλερτ ξεκίνησε πέρσι τον Κιθ Λάνγκφορντ, δύο φορές πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Ο Αμερικάνος γκαρντ που θα γίνει τον Σεπτέμβριο 35 ετών σε μια από τις τελευταίες στροφές της καριέρας του θα βρεθεί στη χρονιά με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις!

ΤΙ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ: Ένα κλασικό σκόρερ που κυρίως παίζει στη θέση «2» αλλά έχει και ικανότητες άσου με έφεση όμως στην εκτέλεση και όχι στη δημιουργία.  

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Αποδεδειγμένα ένα από τους καλύτερους Αμερικάνους σκόρερ που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Στην Ούνικς Καζάν, την τελευταία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα που έπαιξε, έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει αρκετά καλά και το ρόλο του πλέι μέικερ. Καλός σουτέρ αλλά το βασικό του όπλο είναι οι διεισδύσεις. Υψηλό μπασκετικό IQ και μεγάλος βαθμός εμπειρίας. Δεν είναι αμυντικός εξολοθρευτής αλλά είναι πολύ καλύτερος αμυντικός από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Παρότι είναι δύσκολο να βρει κάποιος ορατά μειονεκτήματα στο παιχνίδι του υπάρχουν αρκετά στα συνοδευτικά σημεία. Πρώτον, η ηλικία του αφού αισίως φτάνει τα 35 και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια στιγμή θα περάσει την κορυφή του λόφου και θα αρχίσει η φθίνουσα πορεία. Δεύτερον, το στιλ παιχνιδιού του. Θέλει τη μπάλα στα χέρια του κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αναπτύξει μια ανάλογη χημεία με αυτή που είχαν Καλάθης-Τζέιμς. Και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη αποδείχθηκε κάποιες στιγμές η συνύπαρξη τους. Τρίτον, τα ποσοστά του που πρέπει να είναι σε «οικονομική» συσκευασία μια και στον Παναθηναϊκό δεν θα μπορεί να μονοπωλεί τις επιθέσεις και να έχει εξασφαλισμένο επιθετικό ρυθμό κάθε βράδυ.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ: Κάνσας (NCAA, 2001-05), Φορτ Γουόρθ Φλάιερς (NBA Development League, 2005-06), Κάνσας Κέιτζερς (USBL, 2006), Τριμπόλντι Κρεμόνα (Ιταλία, 2006-07), Οστιν Τόρος (NBA G League, δύο διαφορετικές φορές τη σεζόν 2007-08), Σαν Αντόνιο Σπερς (2007), Αντζέλικο Μπιέλα (Ιταλία, 2008), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία, 2008-09), Χίμκι (Ρωσία, 2009-2011), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ, 2011-12), Αρμάνι Μιλάνο (2012-14), Ούνικς Καζάν (2014-17), Σενζέν Λέοπαρντς (2017-18), Μακάμπι Ρισόν ΛεΖιόν (Ισραήλ, 2017-18).
ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ: Ο Λάνγκφροντ βρέθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα κολεγιακά προγράμματα στο Κάνσας όπου έμεινε τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Βρήκε ρόλο σε μια ομάδα από το ξεκίνημα (7,9 πόντοι την πρώτη του σεζόν) σε μια ομάδα που κάθε χρόνο κάνει πρωταθλητισμό. Στο τέλος της σεζόν 2001-02 έπαιξε στον ημιτελικό του φάιναλ φορ στο Τζόρτζια Ντομ της Ατλάντα απέναντι στο Μέριλαντ των Χουάν Ντίξον, Στιβ Μπλέικ, Λόνι Μπάξτερ, Ντριου Νίκολας αλλά το Κάνσας ηττήθηκε με 97-88. Ο ίδιος είχε σε 24 λεπτά συμμετοχής 8 πόντους, 5 ριμπάουντς και 4 ασίστ.

Τη δεύτερη χρονιά έφτασε πάλι στο φάιναλ φορ και έκανε ένα βήμα παραπάνω χάνοντας στον τελικό από το Σίρακιουζ του Καρμέλο Αντονι με 81-78 στον ημιτελικό που έγινε στη Λουιζιάνα. Ο Λάνγκφορντ που πλέον έπαιζε βασικός σκόραρε 19 πόντους με 7/8 δίποντα, ενώ είχε ακόμη 2 ριμπάουντς και 3 λάθη. Την περίοδο 2003-04 ανέβασε τον μέσο όρο πόντων του στους 15,5 κρατώντας πάντα θέση βασικού και η ομάδα του πήγε μέχρι τους 8 του τελικού τουρνουά με νέο προπονητή τον Μπιλ Σελφ. Την τέταρτη και τελευταία του κολεγιακή χρονιά ο Λάνγκφορντ είχε 14,4 πόντους μέσο όρο και το Κάνσας προκρίθηκε ξανά στο τελικό τουρνουά του NCAA αλλά αυτή τη φορά δεν πήγε μακριά αφού έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από το Μπάκνελ.

ΜΕΤΑΞΥ ΝΒΑ ΚΑΙ….ΙΤΑΛΙΑΣ: Ο Λάνγκφορντ δεν έγινε ποτέ ντραφτ αλλά για μια τριετία κυνήγησε το όνειρο να παίξει στο ΝΒΑ. Η πρώτη του επαγγελματική δουλειά ήταν τη σεζόν 2005-06 όταν αγωνίσθηκε στην NBDL με το Φορτ Γουόρθ (46 αγώνες, 11,5 πόντοι μέσος όρος). Η ομάδα του με ρεκόρ 28-20 τερμάτισε πρώτη την κανονική περίοδο και έχασε τον τίτλο στον τελικό των πλέι οφ από την Αλμπουκέρκη. Το καλοκαίρι του 2006 έπαιξε ημιεπαγγελματικό μπάσκετ με τους Κάνσας Κέιτζερς που μετείχαν στο πρωτάθλημα της USBL που διαλύθηκε ένα χρόνο αργότερα. Αμέσως μετά έκανε το πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη για να παίξει στην Ιταλική Τριμπόλντι (χρησιμοποιούσε ως έδρα την Κρεμόνα) που τότε είχε μόλις πάρει προαγωγή για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2. Με 19,7 πόντους μέσο όρο ο Λάνγκφορντ ήταν από τους καλύτερους γκαρντ του πρωταθλήματος και οδήγησε την ομάδα στην 4η θέση του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ όπου τελικά αποκλείστηκε από την Πάβια. 

Η σεζόν 2007-08 είναι η τελευταία Αμερικάνικη του και του πρόσφερε και τη μικρή εμπειρία από το ΝΒΑ που έψαχνε! Την ξεκίνησε στην NBA G League (NBDL) με το ‘Οστιν, που είχε μόλις γίνει θυγατρική των Σπερς (έπαιξαν στον τελικό της αναπτυξιακής λίγκας εκείνη τη σεζόν) αλλά στο ενδιάμεσο πρόλαβε να υπογράψει ένα δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Σαν Αντόνιο Σπερς να παίξει μερικά λεπτά σε δύο αγώνες του ΝΒΑ σκοράροντας 2 πόντους και μαζεύοντας 2 ριμπάουντς! Επέστρεψε στους Οστιν Τόρος αλλά ούτε εκεί τελείωσε τη σεζόν. Μετά από μερικά ματς αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ιταλικής Μπιέλα με την οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν παίζοντας 9 παιχνίδια στο τέλος της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ της Ιταλικής Α1. Το καλοκαίρι του 2008 πήρε απόφαση ότι το μέλλον του είναι πλέον στα Ευρωπαϊκά γήπεδα και ξεκίνησε τη δεύτερη και σημαντικότερη φάση της καριέρας του.

Η ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Το 2008 φόρεσε τη φανέλα μιας εκ των πιο ιστορικών ομάδων της Ευρώπης της Κίντερ Μπολόνια που όμως είχε χάσει ένα μεγάλο μέρος της αίγλης του παρελθόντος. Η Κίντερ τερμάτισε 5η στην Ιταλική λίγκα, έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου αλλά ο Λάνγκφορντ είχε την ευκαιρία να σηκώσει ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο, έστω και τρίτης….ταχύτητας. Η Κίντερ νίκησε στον τελικό του EuroChallenge της ΦΙΜΠΑ τη Σολέρ και ο Λάνγκφορντ με 21 πόντους ήταν ο MVP του τελικού! Οι εμφανίσεις του με τη Μπολόνια του άνοιξαν την….πόρτα της Ρωσικής αγοράς αλλά και της Ευρωλίγκα. Υπέγραψε στη Χίμκι τον Ιούνιο του 2009 ένα διετές συμβόλαιο ύψος 2 εκατομμύριων δολαρίων. Στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκα της σεζόν 2009-10 είχε την πρώτη του….συνάντηση με τη νυν ομάδα του και η εμπειρία ήταν τραυματική! Η Χίμκι γνώρισε τη συντριβή στο ΟΑΚΑ με 101-66 (από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα) και ο Λάνγκφορντ σκόραρε 14 πόντους. 

Η δεύτερη χρονιά του στη Μόσχα ήταν αποθεωτική αφού η Χάμκι κατάφερε να νικήσει στον τελικό της VTB League την ΤΣΣΚΑ και να της στερήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας για τελευταία φορά! Τον Μάρτιο η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας τους για άλλα τέσσερα χρόνια με συμβόλαιο μαμούθ (9 εκατομμύρια δολάρια καθαρά) αλλά μερικούς μήνες αργότερα η σχέση διαλύθηκε άδοξα. Η Ρωσική ομάδα έσπασε το συμβόλαιο υποστηρίζοντας ότι μετά το καλοκαίρι ο Λάνγκφορντ επέστρεψε τραυματίας και εκτός φόρμας. Δεν έμεινε πολύ εκτός…..γηπέδων αφού υπέγραψε ένα μήνα αργότερα με τη Μακάμπι. Η χρονιά ήταν αποθεωτική για τον Λάνγκφορντ που κέρδισε το νταμπλ στο Ισραήλ, αναδείχθηκε MVP του φάιναλ φορ της Αδριατικής λίγκας. Στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα η Μακάμπι είχε αποκλειστεί μετά από μια συγκλονιστική σειρά από τον Παναθηναϊκό με 3-2 μένοντας εκτός φάιναλ φορ. Ο Λάνγκφορντ είχε σκοράρει 21 πόντους στον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ, 17 στον δεύτερο όπου η Μακάμπι έκανε break κερδίζοντας με 94-92 στην παράταση, όπου μάλιστα είχε σφραγίσει τη νίκη με ½ βολές στα 18’’ πριν το τέλος, στους δύο αγώνες του Τελ Αβίβ είχε 4 και 14 και στον 5ο καθοριστικό του ΟΑΚΑ 11 αστοχώντας όμως σε ένα καθοριστικό λέι απ 20’’ πριν το τέλος ενώ το σκορ ήταν 81-79 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Το καλοκαίρι του 2012 τον βρήκε στο Μιλάνο αφού υπέγραψε στην Αρμάνι συμβόλαιο δύο χρόνων για 2,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά. Τη δεύτερη σεζόν του με την ομάδα (2013-14) η Αρμάνι έφτιαξε την καλύτερη γραμμή περιφερειακών της σεζόν και άγγιξε τη συμμετοχή της στο φάιναλ φορ. Το μοιραίο παιχνίδι ήταν το εναρκτήριο της σειράς των πλέι οφ κόντρα στη Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ όταν πέταξε στα σκουπίδια μια διαφορά 12 πόντων ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα (ο Λάνγκφορντ αστόχησε σε μια καθοριστική βολή στο τελευταίο δευτερόλεπτο) και τελικά ηττήθηκε στην παράταση. Δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση στο Τελ Αβίβ όπου έχασε δύο φορές παρότι ο Λάνγκφορντ σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του σκόραρε 28 πόντους στον 4ο αγώνα και τελευταίο αγώνα της σειράς! Η Αρμάνι αν και το φάιναλ φορ έγινε στο Μιλάνο ήταν….θεατής, η Μακάμπι πήρε το πρωτάθλημα Ευρώπης και στον Λάνγκφορντ έμεινε ο πρώτος από τους δύο τίτλους καλύτερου σκόρερ της σεζόν στην Ευρωλίγκα (με μέσο όρο 17,6 πόντους), η παρουσία του στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης αλλά και ο τίτλος του πρωταθλητή Ιταλίας (πρώτος για την Αρμάνι μετά από 18 ολόκληρα χρόνια!).

Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε στη Ρωσία αυτή τη φορά για λογαριασμό της Ούνιξ Καζάν. Τις δύο πρώτες σεζόν του εκεί έπαιξε στο Eurocup. Την περίοδο 2014-15 ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης και την επόμενη σεζόν πρώτος σκόρερ της! Την περίοδο 2016-17 επέστρεψε με την Ούνικς Καζάν στην Ευρωλίγκα για να κερδίσει για 2η φορά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης αφού μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της μετά τον Νίκο Γκάλη που σκόραρε πάνω από 600 πόντους σε μια σεζόν! Ήταν επίσης πρώτος σκόρερ της VTB League κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης με 42 πόντους σε ένα παιχνίδι. Παρότι η ομάδα είχε ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας τους το καλοκαίρι του 2017 τον αποδέσμευσε και ο Λάνγκφορντ παρότι είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό προτίμησε να παίξει μια σεζόν στην Κίνα από όπου αποδεσμεύθηκε τον Ιανουάριο μετά από μια μέτρια σεζόν με 15,9 πόντους μέσο όρο. Τον Μάρτιο του 2018 γύρισε στο Ισραήλ για να τελειώσει τη σεζόν στη Μακάμπι Ρισόν ΛεΖιόν που τερμάτισε 11η στη σεζόν και τη βοήθησε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά των πλέι οφ.

ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ: Στο Κάνσας έπαιξε δίπλα στους μελλοντικούς NBAers Ντριου Γκούντεν, Νικ Κόλισον, Κερκ Χάινριχ, Γουέιν Σίμιεν, Τζέι Αρ Γκίντενς (το 2011 πέρασε από τον ΠΑΟΚ), τον Ρώσο Σάσα Καούν αλλά και τον Άαρον Μάιλς που αργότερα αγωνίστηκε σε Πανιώνιο και Άρη. Στην NBDL έπαιξε παρέα με Καλίνα Αζουμπουίκε, Βοντίγκο Κάμινγκς, Τζαμάριο Μουν (Ολυμπιακός), Ρόουλι Μάρσαλ (ΠΑΟΚ), Βον Ουέιφερ (Ολυμπιακός) τον Ρώσο Σεργκέι Μόνια και τον συμπαίκτη του από το κολέγιο Άαρον Μάιλς. Στην Ιταλική Τριμπάλντι έπαιξε μαζί με τον Ιταλό Φλάβιο Ποταλούπι και τον συμπατριώτη του Κουάντρε Λόλις (ΑΕΚ). Στο Οστιν το 2007 έπαιξε μαζί με τους ΝΒΑers Ντάριους Γουάσινγκτον (ΠΑΟΚ, Αρης και φέτος έπαιξε με τον Ηρακλή στην Α2), Μάρκους Γουίλιαμς, ΝτερΜαρ Τζόνσον, Ντάρβιν Χαμ και τον Γάλλο Ιαν Μαχινμί. Για την ιστορία βρέθηκε για 10 μέρες την ίδια σεζόν στους Σπερς και στα ίδια αποδυτήρια στους οποίους εκτός όλων των άλλων σούπερ σταρ έπαιζε και ο Αργεντίνος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Φαμπρίτζιο Ομπέρτο. Στη Μπιέλα έπαιξε παρέα με τον Ιταλό Τσιντσιαρίνι και τον Σουηδό, νυν παίκτη ομάδων του ΝΒΑ, Γιόνας Γιερέμπκο. Στη Μπολόνια είχε παρτενέρ τον συμπατριώτη του Ερλ Μπόικινς (δεύτερος πιο κοντός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με ύψος 1μ.65 και τον Βραζιλιάνο διεθνή Γκιγιέρμε Τζοβανόνι. Στη Χίμκι έπαιξε για 1 ή 2 χρόνια μαζί με τους Ρώσους Βιτάλι Φριτζόν, Τιμοφέι Μοζγκόφ, Σεργκέι Μόνια τους Λιθουανούς Παούλιους Γιανκούνας, Ρομπέρτας Γιαβτόκας (ΠΑΟ), τους Ισπανούς Ραούλ Λόπεθ, Κάρλος Καμπέθας, τον Μπέντζαμιν Εζε, τους Κροάτες Κρέζιμιρ Λόντσαρ, Ζόραν Πλάνινιτς, τον Αμερικάνο Τράβις Χάνσεν αλλά και τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Αλεξέι Σαβρασένκο. Στο Τελ Αβίβ το 2011 έπαιξε παρέα με δύο Έλληνες (Παπαλουκάς, Σχορτσανίτης), τους συμπατριώτες του Ρίτσαρντ Χέντρι, Τζόρνταν Φάρμαρ, Σόουν Τζέιμς (Ολυμπιακός) και τους Ισραηλινούς Ελιγιάχου, Γκάι Πνίνι, Ντέιβιντ Μπλου (Μπλούθενταλ), Γιογκέβ Οχαγιόν. Το 2012 πηγαίνοντας στο Μιλάνο συνάντησε δύο ακόμη Έλληνες διεθνείς (Φώτσης, Μπουρούσης) αλλά στη διετία του με την Αρμάνι έπαιξε παρέα και με τους Ιταλούς Μέλι, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Τζιανλούκα Μπαζίλε, Μπρούνο Τσερέλα, τον Κροάτη Στιπτσεβιτς, τον Εσθονό Κρίστιαν Κανγκούρ, τον Τζαμαϊκανό Σαμάρντο Σάμουελς και τους συμπατριώτες του Μαλίκ Χέρστον (ΑΕΚ), Ρίτσαρντ Χέντριξ, Σι Τζέι Γουάλας, Κέρτις Τζέρελς, Μαρκίζ Χάινς, Ντάνιελ Χάκετ, Ντέιβιντ Μος, Γκάνι Λαουάλ. Στην τριετία του στο Καζάν είχε και πάλι ελληνική παρέα (Κώστας Καιμακόγλου) αλλά και τους Ρώσους  Αντόν Πονκρασόφ, Σεργκέι Μπίκοφ, Βλαερί Λικχοντέι, Ντμίτρι Σοκόλοφ, τον Γεωργιανό Σανικίτζε, τον Λευκορώσο Παραχούτσκι, τον Κροάτη Μπάνιτς, τον Ισπανό Κολόμ, τον Λιθουανό Αρτούρας Μιλάκνις όπως και τους Αμερικάνους Τζέιμς Γουάιτ, Κέρτις Τζέρελς, Ντορ Φίσερ.

OI ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ: Δούλεψε στο Κάνσας για δύο χρόνια με ένα από τους μέντορες του κολεγιακού μπάσκετ τον θρυλικό Ρόι Γουίλιαμς. Επίσης, άλλα δύο χρόνια δούλεψε στο κολεγιακό με ένα ακόμη Hall of Famer προπονητή τον Μπιλ Σελφ που μπήκε στο Hall of Fame τον περασμένο Σεπτέμβριο μαζί με τον Νίκο Γκάλη. Την πρώτη του χρονιά στην NBDL είχε προπονητή τον Σαμ Βίνσεντ, σπουδαίο παίκτη του ΝΒΑ που για μια σεζόν (το 1993) είχε περάσει από τον Άρη. Για την πρώτη του Ευρωπαϊκή δουλειά στην Ιταλική Σορεντίνα τον διάλεξε ο Αντρέα Τρινκέρι που ήταν ο προπονητής της ομάδας στη δεύτερη μόλις σεζόν της καριέρας του ως head coach. Στο Οστιν το 2007 προπονητής του ήταν ο θρυλικός Ντένις Τζόνσον, ένας από τους θρύλους των Σέλτικς, ενώ για δύο αγώνες που έπαιξε στο ΝΒΑ δέχτηκε τις οδηγίες και του Γκρεγκ Πόποβιτς. Στη Χίμκι είχε προπονητή τον Ισπανό Σέρτζιο Σκαριόλο και το 2011 οι δρόμοι του συναντήθηκαν με αυτούς του Ντέιβιντ Μπλατ στο Τελ Αβίβ και τη Μακάμπι. Το 2012 στο Μιλάνο επανασυνδέθηκε με τον Σέρτζιο Σκαριόλο και τη σεζόν 2013-14 δούλεψε με τον νυν κόουτς της ΑΕΚ Λούκα Μπάνκι. Τέλος την τριετία του στο Καζάν συναντήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του με Έλληνα προπονητή αφού για δύο μήνες στο ξεκίνημα της σεζόν 2014-15 δούλεψε παρέα με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Στη συνέχεια είχε προπονητή τον Εβγκένι Πασούτιν.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ… ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: Ο Λάνγκφορντ έχει φοβερή παράδοση μεγάλων παιχνιδιών εναντίον του Ολυμπιακού. Αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο ΤΟΠ-16 του 2010 (στο ΣΕΦ) όπου παρά την ήττα της Χίμκι είχε σκοράρει 18 πόντους. Τα καλύτερα του παιχνίδια με τους ερυθρόλευκους τα έκανε τη σεζόν 2013-14 με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο. Στον πρώτο γύρο του ΤΟΠ-16 η Αρμάνι υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε μια από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα (81-51) με τον Λάνγκφορντ να σκοράρει 29 πόντους με 5/6 τρίποντα, 9 κερδισμένα φάουλ και 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Στον αγώνα του δευτέρου γύρου στο ΣΕΦ η Αρμάνι νίκησε πάλι με 88-85 με τον Λάνγκφορντ να σκοράρει ένα καθοριστικό τρίποντο για το 85-81 με 28’’ για τη λήξη και να έχει 20 πόντους συνολικά. Ήταν η μοναδική φορά σε 4 επισκέψεις του στο ΣΕΦ με τρεις διαφορετικές ομάδες που έφυγε νικητής. Εναντίον του Ολυμπιακού σε οκτώ αναμετρήσεις δεν έχει σημειώσει ποτέ λιγότερους από 17 πόντους και έχει ρεκόρ 3 νίκες- 5 ήττες (1-3 στο ΣΕΦ).

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Σίγουρα ο Λάνγκφορντ δεν είναι πλέον ο παίκτης που κέρδιζε τη θέση του πρώτου σκόρερ άλλωστε ο Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε….Χίμκι, ούτε….Καζάν. Μπορεί όμως να του δώσει 12-14 πόντους μέσο όρο κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν θα μπορέσει να έχει 48-49% στα δίποντα και γύρω ή πάνω από 40% στα τρίποντα. Στις βολές είναι γενικά αρκετά ασταθής για μεγάλος σκόρερ οπότε αν τελειώσει τη σεζόν με 75-77% θα είναι μάλλον καλά. Δύσκολα θα μπορέσει να δώσει πάνω από 2,5 ασίστ μέσο όρο και να μαζέψει περισσότερα από 3 ριμπάουντ ανά αγώνα. Αν φτάσει το 1 κλέψιμο μέσο όρο θα είναι επίσης επιτυχία με βάση τα δεδομένα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.