Δαμάζοντας τα Κύματα: Κινηματογραφικές ιστορίες επιβίωσης με φόντο το απέραντο γαλάζιο

Η θάλασσα πάντα γοήτευε τον άνθρωπο και αποτέλεσε ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Ο κινηματογράφος δεν αποτελεί εξαίρεση και με ταινίες όπως, το «Μαχαίρι στο Νερό» του  Ρόμαν Πολάνσκι, το «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, αλλά και την «Κόκκινη Χελώνα» του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ, μας ταξιδέψε σε μαγικές παραλίες. Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Η Μέρα Της...

Η θάλασσα πάντα γοήτευε τον άνθρωπο και αποτέλεσε ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Ο κινηματογράφος δεν αποτελεί εξαίρεση και με ταινίες όπως, το «Μαχαίρι στο Νερό» του  Ρόμαν Πολάνσκι, το «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, αλλά και την «Κόκκινη Χελώνα» του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ, μας ταξιδέψε σε μαγικές παραλίες. Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Η Μέρα Της Επιστροφής Μου» – με τον Κόλιν Φερθ και την Ρέιτσελ Γουάις – παρουσιάζουμε πέντε (5) χαρακτηριστικές δημιουργίες, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο και τον αέναο αγώνα του για επιβίωση, στο πέλαγος.

«Καταιγίδα» (The Perfect Storm – 2000) του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Μετά από μια κακή επαγγελματική περίοδο, μια ομάδα ψαράδων με επικεφαλής τον καπετάνιο Μπίλι Τάιν αποφασίζει να εξερευνήσει μια περιοχή εκτός ορίων προκειμένου να βρουν μεγάλο αριθμό ψαριών που θα τους βοηθήσει σημαντικά οικονομικά. Αυτό που δε γνωρίζουν όμως είναι οι κίνδυνοι τους οποίους κρύβει η θάλασσα τόσο μακριά από την ακτή. Το ψαροκάικο που αλιεύει στα ανοιχτά της Νέας Αγγλίας βρίσκεται στη δίνη του τυφώνα Γκρέις, ο οποίος συναντήθηκε με δύο άλλα μέτωπα θύελλας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια μοναδική στα μετεωρολογικά χρονικά καταιγίδα.

Δύο Υποψηφιότητες για Όσκαρ – στις Κατηγορίες των Ειδικών Εφέ και του Ήχου – γι’ αυτήν κλασική ταινία του συγκεκριμένου κινηματογραφικού είδους, με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Νταϊάν Λέιν, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.