Η Λίγκα των Ταλέντων

Το γνωρίζουμε ως Ligue 1, Σαμπιονά, γαλλικό πρωτάθλημα. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές το αποκαλούν Λίγκα των Ταλέντων (La Ligue des Talents) κι αρχίζει στα κανάλια Novasports

Το ποδόσφαιρο τελικά δεν επέστρεψε σπίτι του αυτό το καλοκαίρι…

Αυτό το καλοκαίρι το ποδόσφαιρο υποχρέωσε άπαντες να στρέψουν την προσοχή τους στη Γαλλία για την παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ντιντιέ Ντεσάν…

Πλέον την προσοχή μαγνητίζει η έναρξη της Ligue 1. Ενός πρωταθλήματος που κάθε χρόνο διογκώνει τη φήμη του και φέτος την κοσμεί επιπλέον με τη λάμψη του θριάμβου της εθνικής ομάδας. 
Κι όχι – είναι αλήθεια – μόνο με αυτή. Υπάρχουν νέα ονόματα υπερβολικά βαριά, θρυλικά στον πλανήτη του ποδοσφαίρου που τροφοδοτούν σενάρια κι επικίνδυνες αποστολές. Και μπορεί η προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου από την ΠΣΖ να μην είναι «mission impossible», όμως οι ελεύσεις στο Παρίσι του Τόμας Τούχελ στον πάγκο και του Τζίτζι Μπουφόν στην εστία σε ό, τι μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί ως τέτοια αποσκοπούν. Στην κατάκτηση δηλαδή του Champions League. 

Οι Παριζιάνοι, οι οποίοι ήδη «έδειξαν τα δόντια τους» στον τελικό του Σούπερ Καπ με τη Μονακό, είναι το ακλόνητο φαβορί και φέτος.



Μονακό, Μαρσέιγ
και Λιόν διαθέτουν το όνομα για να κυνηγήσουν την έκπληξη. Έχουν και τη χάρη να το κάνουν πράξη…; 

Η Μονακό έβαλε στα ταμεία της 180 εκατομμύρια ευρώ, όμως έχασε τρεις πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές της. Οι αποχωρήσεις των Λεμάρ, Μουτίνιο, Φαμπίνιο υποχρεώνουν το Ζαρντίμ να ξαναχτίσει τη Μονακό. Ο Αλεξάντρ Γκολοβίν που ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού στη Γαλλία έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ, ο Ζαν Έντ  Αολού (14 εκατομμύρια ευρώ) από το Στρασβούργο και ο Πελέ (10 εκατομμύρια ευρώ) από τη Ρίο Άβε αναμένουν την ανάθεση των ρόλων τους από τον Πορτογάλο.

Την ίδια ώρα ο Ρούντι Γκαρσιά στη Μαρσέιγ έχει να λύσει τον γρίφο στην επίθεση καθώς Ζερμέν και Μήτρογλου δεν έδωσαν πέρυσι το εύκολο γκολ στην ομάδα του. Για να κυνηγήσει την έκπληξη και την ευρωπαϊκή διάκριση ψάχνει στράικερ. Η περίπτωση Μπαλοτέλι ναυάγησε, η περίπτωση Ολιβιέ Ζιρού δείχνει δύσκολη. Αν δεν ευδοκιμήσει κι αυτή ο Γκαρσιά πρέπει να βγάλει «λαγό από το καπέλο».

Η Λιόν πέρυσι τερμάτισε τρίτη, αλλά με εντυπωσιακές επιδόσεις στο σκοράρισμα. Μόνο η ΠΣΖ σημείωσε περισσότερα. Ήταν όμως εύθραυστη αμυντικά  και η απόκτηση του Λεό Ντιμπουά για το δεξί άκρο δε μπορεί να αποδειχθεί αρκετή. Ο Μπρούνο Ζενεσιό παραμένει σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού (έχασε τον Γέρι Μίνα από την Έβερτον) για να μην μοιάζει και φέτος η προσπάθεια της ομάδας του, παρά τον οίστρο στο σκοράρισμα, με «τον πίθο των Δαναΐδων». 

Οι Γάλλοι «βάφτισαν» το Σαμπιονά ως Πρωτάθλημα των Ταλέντων (Ligue des Talents). Αναμένονται και φέτος σπουδαίες παραστάσεις από αμούστακους έφηβους αλλά και προσμονή για την αναγέννηση εκείνων που η καριέρα τους πήρε την κατιούσα, αλλά το γνήσιο ταλέντο τους είναι πάντα εκεί. Όπως στην περίπτωση του Γιοάν Γκουρκίφ, που αποκτήθηκε από τη Ντιζόν γιατί όπως δηλώνει ο τεχνικός της Ολιβιέ νταλ Όλιο παραμένει ένας «μάγος» με τη μπάλα στα πόδια . 




Rendez vous λοιπόν στα κανάλια Novasports! 

Εκεί που πρωταγωνιστούν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, οι αστέρες, οι μάγοι, τα ταλέντα της γαλλικής ποδοσφαιρικής σκηνής…



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.