Ήταν επαγγελματίας σε… ερασιτεχνικό γήπεδο!

Μια επαγγελματική νίκη σε έναν… ερασιτεχνικό για ευρωπαϊκή διοργάνωση αγωνιστικό χώρο πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Swissportarena της Λουκέρνης και κέρασε για δεύτερο σερί ματς... πικρή σοκολάτα τους Ελβετούς αντιπάλους του.

Μια επαγγελματική νίκη σε έναν… ερασιτεχνικό για ευρωπαϊκή διοργάνωση αγωνιστικό χώρο πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Swissportarena της Λουκέρνης και κέρασε για δεύτερο σερί ματς… πικρή σοκολάτα τους Ελβετούς αντιπάλους του.

Οι ερυθρόλευκοι, που έτσι κι αλλιώς είχαν πάρει την πρόκριση από το 4-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, ήθελαν για το πρεστίζ, τη νοοτροπία που επιχειρεί να περάσει στα αποδυτήρια ο Μαρτίνς, αλλά και τους βαθμούς στην Ευρώπη, μία ακόμα νίκη. Και την πήραν με τους ίδιους σκόρερ που είχαν βάλει γκολ και στο Καραϊσκάκη. Τον Χριστοδουλόπουλο (2) και τον Γκερέρο.

Το τελικό 1-3 θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο μεγάλο για τους φιλοξενούμενους, που έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλού βεληνεκούς.

Ο σκοπός πάντως επιτεύχθηκε ακόμα και πάνω σε ένα χλοοτάπητα που ήταν σε τραγική κατάσταση και έκρυβε πολλές παγίδες για τους ποδοσφαιριστές.

Ο Μαρτίνς, που δεν ήθελε να ρισκάρει πιθανή έκπληξη χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα που είχε πετύχει τα τέσσερα γκολ την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα.

Απλά μετά το 0-2 έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Φετφατζίδη (μπήκε στο 63΄) και στους Ανσαριφάρντ και Τοροσίδη. Αντίθετα δεν χρησιμοποίησε τον Μεριά που ήταν πάντως στην αποστολή για πρώτη φορά.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική μια και ο Ολυμπιακός ήταν κλάσεις ανώτερος από την αδύναμη και άπειρη Λουκέρνη.

Η αποτελεσματικότητα του Λάζαρου, η σταθερή παρουσία του Καμαρά στο χώρο του κέντρου και τα ανεβάσματα των Ομάρ και Τσιμίκα που είχαν στηρίγματα σε Χριστοδουλόπουλο και Ποντένσε, ήταν και σε αυτό το παιχνίδι τα κύρια χαρακτηριστικά της ομάδας του Πειραιά.

3ο δοκάρι για Φορτούνη και 3ο γκολ για Λάζαρο

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και προσπάθησαν να πιέσουν.
Ζήτησαν μάλιστα χέρι του Μιράντα μέσα στην περιοχή μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ρώσο διαιτητή Λεβνίκοφ να υποδεικνύει τη συνέχεια στο παιχνίδι. Δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Σουρπφ πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 7ο λεπτό όταν ο Γκερέρο πέρασε στον Φορτούνη κι αυτός έστειλε με πλασέ την μπάλα στο δοκάρι, που ήταν το τρίτο για τον αρχηγό των ερυθρολεύκων στα ματς με τη Λουκέρνη.

Ο Καμαρά με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον Σάλβι σε σπουδαία επέμβαση στο 15΄ για να απειλήσει και πάλι ο Σουρπφ με διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ στο 18΄.

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 23΄. Ο Γκερέρο πέρασε κάθετη πάσα στον Ελ Αμπντελαουί από δεξιά κι εκείνος έβγαλε υπέροχη σέντρα που έφερε τον Λάζαρο σε πλεονεκτική θέση για κεφαλιά που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σάλβι.

Ήταν το 3ο γκολ του Χριστοδουλόπουλου σε δύο ματς με τους Ελβετούς.

Μετά το 0-1 οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την μπάλα κι έβγαλαν κι άλλες φάσεις για γκολ με το Γκερέρό (27΄) και τον Ποντένσε (29΄), αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1.

Άλλα δύο γκολ και ο Φέτφα

Στο β΄ ημίχρονο ο Τσιμίκας απείλησε με διαγώνιο σουτ στο 47΄, όπως και ο Ποντένσε στο 58ο λεπτό, υποχρεώνοντας τον Σάλβι σε επέμβαση κόρνερ.

Από αυτό το κόρνερ προήλθε το 0-2 στο 59΄. Ο Τσιμίκας το εκτέλεσε, το πλασέ του Βούκοβιτς στην μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μιράντα έδωσε κεφαλιά πάσα στον Λάζαρο για το 0-2.

Ο Γιαννιώτης απέκρουσε στο 66΄ φάουλ του Σνόιλι, η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Μπουχαλάκη και πέρασε κόρνερ. Ήταν η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων για να φτάσουν σε ένα… αυτογκόλ!

Στο 68΄χρίστηκε σκόρερ και ο Γκερέρο. Ο Φετφατζίδης και ο Ποντένσε άλλαξαν την μπάλα, ο Πορτογάλος σούταρε ο Σάλβι απέκρουσε ασθενώς και ο Γκερέρο σκόραρε από κοντά για το 0-3.

Έντεκα λεπτά μετά ο Φετφατζίδης μπήκε στην περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά άουτ, ενώ με λίγη προσοχή θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ.

Με την παρουσία έδειξε πάντως ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του αντι-Φορτούνη, αφού ήταν δραστήριος και πέρασε μπάλες στους συμπαίκτες του.

Στο 82΄ η Λουκέρνη πέτυχε το μοναδικό της γκολ με τον Ντεμασάι (1-3), που είχε μπει στο γήπεδο ένα λεπτό πριν κι αφού ο Γιαννιώτης είχε αποκρούσει του σουτ του Σουρπφ από πλάγια αριστερά.

Ο Ρώσος διαιτητής Λεβνίκοφ είχε μάλλον ένα εύκολο έργο.

Οι συνθέσεις:

Λουκέρνη (Ρενέ Βάιλερ 4-2-3-1): Σάλβι, Γκρέτερ, Άλβες – 56΄κίτρινη, Σούρπφ, Σίντλερ, Βότσα, Γκβίλια (81΄Ντεμασάι), Σνόιλι (67΄Βάργκας), Ούγκρινιτς (67΄Βολφ), Ελεκε, Σχούρπφ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς 4-2-3-1): Γιαννιώτης, Ελ Αμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (72΄Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης – 32΄κίτρινη (63΄Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο (70΄ Ανσαριφάρντ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.