Καρδιοχτύπησε αλλά θα κουνήσει σεντόνι

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βίντι στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με τη νίκη της μέσα στην Ουγγαρία προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 12 χρόνια. Ο Μάνταλος σκόραρε για την Ένωση, που έπαιξε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο λόγω αποβολής του Λόπες. Αποβολή και για τον Λιβάια μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στ’ αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το γεγονός ότι έκανε τα εύκολα δύσκολα στον αγώνα ρεβάνς με τη Βίντι στο Ολυμπιακό στάδιο. Οι Κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με πέναλτι του Μάνταλου λίγο μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε ευκαιρίες την ψυχολογική υπεροχή τους. Οι Ούγγροι ισοφάρισαν με τον Νέγκο, και από τη στιγμή της ισοφάρισης πήραν τα ηνία της αναμέτρησης.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε με παίκτη λιγότερο στα τελευταία δέκα λεπτά έπειτα από αποβολή του Λόπες, ο οποίος κουτούλησε τον σκόρερ της Βίντι σε ανύποπτη φάση έξω από την περιοχή του Μπάρκα. Μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αποβλήθηκε και ο Μάρκο Λιβάια λόγω έντασης και επεισοδίου που είχε με τον Λάζοβιτς.

Έστω και με …καρδιοχτύπι η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της και πήρε τη σπουδαία πρόκριση, κάτι που σημαίνει ότι θα κουνήσει και πάλι σεντόνι μετά από 12 χρόνια.


Τα πλάνα των προπονητών:


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπρεπε να βρει λύσεις στις απουσίες ποδοσφαιριστών όπως οι Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Αλμπάνη, Μπογέ και Μπακασέτα. Για τον λόγο αυτό επέλεξε στην ενδεκάδα τον Βασίλη Μπάρκα στα δοκάρια και τους Μπακάκη, Χουλτ, Λαμπρόπουλο και Οικονόμου στην άμυνα. Σιμόες και Γαλανόπουλος θα κινηθούν στη μεσαία γραμμή με τον Κλωναρίδη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιά θα παίξει ο Μάνταλος, αριστερά ο Λόπες και ο Λιβάια στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μάρκο Νίκολιτς απ’ την πλευρά του έβαλε Κόβασικ στην εστία, τον Φιόλα δεξιά, τον Στοπίρα αριστερά και τους Πάουλο Βινίσιους – Γιουχάς στο κάντρο της άμυνας. Ο Χάντζιτς θα κινηθεί στο χώρο του κέντρου με τους Νικόλοβ και Νεγκό ως εσωτερικούς μέσους μπροστά του. Κόβατς, Στσέποβιτς και Λάζοβιτς θα είναι στην επίθεση.


Έψαξαν το γκολ, αλλά τα δίχτυα δεν κούνησαν


Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα από τη Βίντι στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το πρώτο ημίωρο πίεσε για το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, δίχως όμως να δημιουργήσει σοβαρή ευκαιρία για να το καταφέρει. Στο 15ο λεπτό από την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 23ο λεπτό ο Κλωναρίδης αν και στόπαρε πολύ ωραία τη μπάλα σούταρε εκτός εστίας. Στο 30′ οι Ούγγροι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Μπάρκας με εκπληκτικό τρόπο είχε “όχι” σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζοβιτς. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Κόβασικ να διώξει δύσκολα τη μπάλα σε σουτ του Σιμόες, ενώ στο 32ο λεπτό ο Μάνταλος παραλίγο να χριστεί σκόρερ με σέντρα σουτ. Ο τερματοφύλακας όμως των φιλοξενούμενων ήταν σε ετοιμότητα. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η ΑΕΚ πραγματοποίησε την καλύτερη φάση της. Ο Λιβάια έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.


Έμεινε με δέκα, “καρδιοχτύπησε” αλλά θα κουνήσει σεντόνι


Το β’ ημίχρονο άρχισε με τις πιο ιδανικές συνθήκες για την ΑΕΚ, αφού μόλις στο 47ο λεπτό ο Λόπες κέρδισε πέναλτι από σπρώξιμο του Φιόλα. Ο Πέτρος Μάνταλος ευστόχησε και η Ένωση άρχισε να πατάει πιο καλά στο γήπεδο, αφού η πρόκριση ερχόταν ακόμα περισσότερο στα μέτρα της. Κι εκεί που η ελληνική ομάδα πίεζε για ένα δεύτερο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα, μια αργή επιστροφή του Χουλτ έδωσε τη δυνατότητα στον Νέγκο να “κρεμάσει” τον Μπάρκα και να φέρει το ματς στα ίσια. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Ούγγροι έγιναν ακόμα πιο επικίνδυνοι και σε αρκετές περιπτώσεις έψαξαν το δεύτερο γκολ. Στο 68′ ο Νέγκο απείλησε με σουτ, όπως και ο Λάζοβιτς ένα λεπτό αργότερα, ενώ ο Μπάρκας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Σκέποβιτς στο 71ο λεπτό. Στο 74ο λεπτό ο Λιβάια δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο μετά το γκολ του Μάνταλου, αλλά ο Κόβασικ έδιωξε σε κόρνερ. 

Δέκα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης η Ένωση έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λόπες επειδή κουτούλησε τον Νέγκο, μετά το φάουλ που έκανε ο Σιμόες στον Πατκάι, λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Λάζοβιτς εκτέλεσε με τον Μπάρκα να προσθέτει μια ακόμα εξαιρετική απόκρουση στο ενεργητικό του. Ως το φινάλε του ματς οι δύο ομάδες δε δημιούργησαν άλλη ευκαιρία και η ΑΕΚ με την ισοπαλία αυτή, σε συνδυασμό με τη νίκη της στην Ουγγαρία πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 12 χρόνια.

 Μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ο Μάρκο Λιβάια αποβλήθηκε μετά από επεισόδιο που είχε με τον Λάζοβιτς.


ΑΕΚ
: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης (62′ Πόνσε), Λόπες, Μάνταλος (88′ Τσόσιτς), Λιβάια (84′ Άλεφ).


Βίντι
: Κόβασικ, Φιόλα, Πάουλο Βινίσιους, Γιουχάς, Στοπίρα, Χάντζιτς, Νικόλοβ (46′ Πατκάι), Νεγκό, Κόβατς, Στσέποβιτς, Λάζοβιτς.

Η εξέλιξη του ματς που στέλνει την ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λικγ κόντρα στη Βίντι στο ΟΑΚΑ, από το match center του novasports.gr.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.