Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr Review

Μάρτυρες του Αυτοκράτορα.Είναι πολλές φορές που όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε κάτι διαφορετικό, κάτι...

Μάρτυρες του Αυτοκράτορα.

Είναι πολλές φορές που όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε κάτι διαφορετικό, κάτι να μας βγάλει από την συνήθεια, κάτι… ωραίο βρε αδερφέ. Ως λάτρης λοιπόν των Action RPG προσπαθώ να βρω αυτό το κάτι, που λέει και η Καιτούλα, σε όλα τα νέα ARPG. Αυτό που θα με κάνει να παραμείνω στο παιχνίδι για μέρες ή ακόμα και χρόνια (Diablo 3) και θα μου δίνει αυτή την αίσθηση ικανοποίησης.

Ένα από αυτά τα παιχνίδια που δοκίμασα το τελευταίο διάστημα ήταν το Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr, ένας τίτλος που ξεκίνησα να παίζω από την έκδοση Alpha έως και σήμερα.

For the Emp-error

Η ιστορία μας τοποθετεί στην 41η χιλιετηρίδα, όπου υπάρχει ένας διαρκής πόλεμος με τις tempests να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, ενώ ο Cagliari Sector σιγά σιγά σαπίζει. Κάπου εκεί ερχόμαστε εμείς ως Inquisitors για να εξαγνίσουμε το μέρος και να καθαρίσουμε το κακό εκ μέρους του Αυτοκράτορα.

τέτοιοι τίτλοι… προορίζονται για co-op!

Απλό, λιτό και ξεκάθαρο το τι πρέπει να γίνει στο Inquisitor Martyr, τόσο λιτό όπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα το παιχνίδι παρουσιάζει μια βαρετή επανάληψη, τόσο στα επίπεδα όσο και στα objectives των εκάστοτε αποστολών. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις αποστολές του campaign, καθώς και τα side-missions είναι ένα και το αυτό.

Το μέγιστο κακό της υπόθεσης όμως δεν είναι τόσο η επανάληψη, όσο το γεγονός ότι το campaign δεν μπορεί να παιχτεί σε co-op. Ναι, καλά ακούσατε το co-op δεν υποστηρίζεται στο campaign, όπου σύμφωνα με την Neocore Games αυτό έγινε για να…”Μην χαλάσει η εμπειρία της ιστορίας”, μαλα..γανιές δηλαδή, για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα μιας κι απ’ όσο γνωρίζω εγώ τέτοιοι τίτλοι… προορίζονται για co-op!

Τρία classes, no limitations

Το Inquisitor Martyr σαν δίνει την δυνατότητα να παίξετε με τρία classes (Psyker, Crusader, Assassin), με το κάθε class να χωρίζεται αρχικά σε 3 sub-classes, όπου επί της ουσίας ορίζει τον οπλισμό και τα skill trees που θα ανοίξουν με τη γέννηση του χαρακτήρα σας.

Εδώ υπάρχει το θετικό στοιχείο του μη περιορισμού, δηλαδή μπορεί κάποιος να ξεκινήσει π.χ. με Assassin Infiltrator (όπου χρησιμοποιεί μόνο σπαθιά) και στην πορεία να αλλάξει γνώμη και να τον γυρίσει σε Sniper. Σε αντίθεση με άλλα ARPG, το Warhammer 40,000: Inquisitor Martyr εστιάζει τις δυνάμεις του κάθε χαρακτήρα αποκλειστικά και μόνο στον εξοπλισμό. Κοινώς είσαι ότι και τα αντικείμενα σου. Το μόνο που θα δούμε να υπάρχει έμφυτο σε χαρακτήρα, είναι το dodge κι αυτό μόνο στο class του Assassin. Από ‘κει και πέρα ο κάθε παίκτης αρχίζει τις προσευχές για το gear το οποίο θα πέφτει κι ελπίζει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με όσο το δυνατόν πιο υψηλό Power Rating.

Το Power Rating είναι η πηγή της δύναμής σας και αυτό που ορίζει εάν είσαστε έτοιμοι για την επόμενη αποστολή. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα καθώς θα υπάρξουν αρκετές στιγμές κατά την διάρκεια του playthrough σας, όπου ένα common item θα είναι πολύ καλύτερο σε Power Rating από ένα Artificer (Legendary) ή Relic (Exotic) Item. Αυτό θα σας χαλάσει αρκετά, ειδικά όταν κάνετε leveling τον χαρακτήρα σας και το παιχνίδι σας φτύνει κατάμουτρα πετώντας items τα οποία δεν προορίζονται καν για το class ή το sub-class σας.

Βέβαια εάν έχετε τα resources μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας όπλα και αντικείμενα από “συνταγές” που πέφτουν σε αποστολές ή αγοράζοντας από τον vendor τις βάσης σας. Το θετικό σε αυτό είναι πως όλα κάνουν scale στο level που είσαστε οπότε αν δείτε ότι το παιχνίδι σας φτύνει, μπορείτε να δημιουργήσετε την Artificer πανοπλία κάθε φορά που ανεβαίνετε αρκετά στο Power Rating. Προσοχή όμως μιας και τα crafting slots που έχετε είναι περιορισμένα κι εκτός αυτού μερικά αντικείμενα έχουν συγκεκριμένο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους. Ο μόνος τρόπος για να επιταχύνετε την διαδικασία κατασκευής είναι με την χρήση του Immediate Crafting, που μπορείτε να το βρείτε μερικές φορές στον vendor και άλλες φορές ως drop. Ένα μικρό tip…καλό θα ήταν να έχετε γεμίσει τα slots με αντικείμενα που θέλετε να φτιάξετε και μετά να χρησιμοποιήσετε το consumable.

Αργά και σταθερά βήματα

Οι φίλοι των ARPG’s γνωρίζουν καλά τι σημαίνει fast paced combat και το πως απολαμβάνουν την αίσθηση του να καθαρίζουν μεγάλα packs από mobs σε κάθε πίστα.

Αυτό είναι κάτι που δεν προσφέρει το Inquisitor Martyr κάνοντας το πολύ αργό και βάναυσο ειδικά στο leveling. Με ένα level cap στο 70, το παιχνίδι σας κάνει αρκετά δύσκολη την ζωή αφού το βασικό story δεν θα σας καλύψει ούτε μέχρι τα μισά, εκτός κι αν ανεβάσετε το difficulty modifier όπου σε αυτή την περίπτωση έχω να σας ευχηθώ… καλή τύχη.

Η μάχη βασίζεται στο covering system, ειδικά όταν έχετε να αντιμετωπίσετε μεγάλο όγκο από δύσκολους αντιπάλους. Εάν λοιπόν θέλετε λίγο πιο “γρήγορη” μάχη τότε τα melee classes μπορούν να δώσουν μία τέτοια αίσθηση, αλλά υπάρχει και το τίμημα του θανάτου όπου στα non-story missions περιορίζεται στα τρία deaths.

Same sound…different mission

Το Warhammer 40,000: Inquisitor Martyr χωλαίνει και στο θέμα του ήχου, αφού τα ηχητικά εφέ μοιάζουν παρόμοια χωρίς καμία απολύτως αλλαγή. Τα όπλα, εκατέρωθεν, ακούγονται ακριβώς το ίδιο, κάτι που ωθεί τον παίκτη στα όρια της παράνοιας.

Η μουσική κι αυτή επαναλαμβανόμενη και οι ομιλίες, οι οποίες κατά ένα μεγάλο ποσοστό ακούγονται κατά την διάρκεια των αποστολών, είναι βγαλμένες από ράδιο CB της δεκαετίας του ’90. Βέβαια η Neocore Games μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους φαινόμενα και περιμέναμε ένα πιο δουλεμένο αποτέλεσμα με περισσότερα sound effects αλλά και καλύτερο voice acting.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.