Ρ. Βιτόρια «Η ομάδα που θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες θα πάρει την πρόκριση»

Με τον αριθμό των απεσταλμένων δημοσιογράφων από την Πορτογαλία να ξεπερνούν τους είκοσι, ήταν σίγουρο πως η συνέντευξη Τύπου του Ρουί Βιτόρια θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπερ κι εγένετο

Με τον αριθμό των απεσταλμένων δημοσιογράφων από την Πορτογαλία να ξεπερνούν τους είκοσι, ήταν σίγουρο πως η συνέντευξη Τύπου του Ρουί Βιτόρια θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπερ κι εγένετο. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του 48χρονου τεχνικού της Μπενφίκα:
– Τί αγώνα περιμένετε αύριο;
«Περιμένω ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μάχονται καλά και να έχουν στόχο τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπει συγκεντρωμένος στην άμυνα, δεν θα παίξει αμυντικά, επειδή ξέρουν ότι η Μπενφίκα κάνει γκολ σε όλα σχεδόν τα ματς. Θα έχει ενδιαφέρον. Είναι δύο ομάδες που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, πέρα από την ατομική ποιότητα που μπορεί να υπάρχει».
– Θα συμφωνούσατε με την άποψη πως είναι ο πιο σημαντικός, ως τώρα, αγώνας της Μπενφίκα, σε συνάρτηση και με τα οικονομικά δεδομένα που συνεπάγονται;
«Ολα είναι σημαντικά, το κάθε παιχνίδι. Οταν εκπροσωπούμε τη φανέλα της Μπενφίκα, η μόνη σκέψη πρέπει να είναι η νίκη. Τα θέματα των χρημάτων δεν με αφορούν και δεν είμαι ειδικός».
– Σε τί κατάσταση βρίσκεται ο Σάλβιο; Θ’ αγωνιστεί;
«Ο Σάλβιο προπονήθηκε κανονικά σήμερα. Θα έχουμε συνάντηση με τους γιατρούς για να δούμε τι θα κάνουμε. Θα αποφασίσουμε πριν την έναρξη του ματς αν θα παίξει ή όχι».
– Υπάρχει κόπωση στην ομάδα, την επηρεάζει;
«Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε αρκετά ματς σε μικρό χρονικό διάστημα. Βλέπω όμως ότι οι παίκτες μου ανταποκρίνονται καλά και ανακτούν τη φυσική τους κατάσταση εύκολα. Θα θέλαμε παραπάνω χρόνο σίγουρα, αλλά δεν είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας αυτό. Το μυαλό και η ικανότητα θα βοηθήσει αύριο. Δεν θα πω ποιοι θα παίξουν στο παιχνίδι, αλλά δεν θα παίξει ρόλο ο παράγοντας κούραση».
– Πώς σχολιάζετε την πρωϊνή τοποθέτηση του τεχνικού και του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την οποία δε θα περιμένουν το παιχνίδι της Μπενφίκα, αλλά θα προσπαθήσουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι;
«Η δική μου στρατηγική δεν εξαρτάται από αυτό. Ο ΠΑΟΚ θα ψάξει το γκολ σίγουρα. Στον πρώτο αγώνα είχαμε πολλές ευκαιρίες. Αν τώρα έχουμε τις μισές ευκαιρίες από αυτές το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολος αγώνας αλλά ξέρουμε ότι έχουμε ποιοτική ομάδα με ικανότητες να σκοράρει. Θα είναι όμορφο παιχνίδι και η ομάδα που θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες θα πάρει την πρόκριση».
– Ποιές είναι οι πιθανότητες απόκτησης του Ραμίρεζ;
«Εγώ δε σχολιάζω παίκτες που δεν είναι στην ομάδα επίσημα. Οπότε δε θα σχολιάσω κάτι, ειδικά πριν από τέτοιο ματς».
– Τακτικά πώς προσεγγίζετε τον αυριανό αγώνα, σκέφτεστε ν’ αλλάξετε κάτι σε σχέση με τον αντίστοιχο της Λισαβόνα;
«Εμείς δουλεύουμε σκληρά και πιστεύουμε στην ιδέα που έχουμε για το πως πρέπει να παίξουμε. Το κάνουμε από πέρυσι και το κάνουμε και φέτος. Παίζουμε με τον ίδιο τρόπο και ο δικός μας τρόπος είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες με πάρα πολλούς τρόπους. Ξέρουμε πότε θα κάνουμε τι και πως θα επιτεθούμε. Εχουμε κάνει καλά ματς και το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ παίξουμε καλά και γι’ αυτό δε θα αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε».
– Τί έχετε ακούσει για την ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου γηπέδου αλλά και ποιά είναι η άποψή σας για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές έχοντας στην ομάδα σας δύο;
«Θα είναι ένα γεμάτο γήπεδο. Θα είναι έντονη η ατμόσφαιρα, αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Εχουμε παίξει και άλλα ματς σε ‘καυτές’ έδρες. Οσον αφορά τους παίκτες είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον Σάμαρη αλλά και με τον Βλαχοδήμο που ήρθε τώρα. Παρακολουθώ και τον Βιεϊρίνια, τον Βαρέλα, ακόμα και τον προπονητή Φερνάντο Σάντος. Ωστόσο, αύριο η κάθε ομάδα θα κυνηγήσει τα συμφέροντα της».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.