Η ασφάλεια της νοοτροπίας, το μοίρασμα κι η έκπληξη…

Η ώρα της αλήθειας ζυγώνει πλέον περισσότερο από ποτέ. Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη του δεύτερου αγώνα των πλέι οφ του Champions League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα, στη αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 22.00 στο κατάμεστο γήπεδο της Τούμπας.

Η ώρα της αλήθειας ζυγώνει πλέον περισσότερο από ποτέ. Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη του δεύτερου αγώνα των πλέι οφ του Champions League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα, στη αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 22.00 στο κατάμεστο γήπεδο της Τούμπας. Οπως επανέλαβε και χτες ο Ραζβάν Λουτσέσκου αυτό που τον κάνει να πιστεύει περισσότερο απ’ όλα στην ομάδα του είναι η νοοτροπία της. Και τη νοοτροπία ενός συνόλους τη δημιουργούν οι μονάδες της. Ορισμένες εξ αυτών έχουν εμπεδώσει καλύτερα από άλλες τη συγκεκριμένη. Είναι αυτοί που αγωνίστηκαν ως τώρα στους δυο αγώνες με τη Βασιλεία, στους αντίστοιχους με τη Σπαρτάκ και στον πρώτο αγώνα με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα. Αυτοί είναι που θα κληθούν να σηκώσει και το πολύ μεγάλο βάρος αυτής της αναμέτρησης.  

Πέραν των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν δηλωθεί στην UEFA γι’ αυτά τα ματς, δηλαδή τα πλέον πρόσφατα μεταγραφικά αποκτήματα, Βέρνμπλουμ και Τόσκα, ο Ρουμάνος τεχνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει περαιτέρω προβλήματα. Συνειδητά άφησε εκτός τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, κρίνοντας – προφανώς – πως ο Ολλανδός μετά τον τραυματισμό που είχε στο ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν έχει επανέλθει πλήρως και στερείται αγωνιστικού ρυθμού, γεγονός που τον καθιστά … «αχίλλειο πτέρνα» για έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου.  

Επιπλέον, το περασμένο Σάββατο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, πήραν σημαντικότατες ανάσες οι δυο τιμωρημένοι Βαρέλα – Μαουρίσιο, ο Πέλκας που παρέμεινε στον πάγκο κι ο Λημνιός, που σκόπιμα έμεινε εκτός αποστολής. Στο ματς αυτό ο Ζαμπά έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για εξήντα επτά λεπτά, ο Κάνιας για εβδομήντα τέσσερα, ο Πρίγιοβιτς για ογδόντα δυο κι οι δυο ακραίοι οπισθοφύλακές του, Μάτος – Βιεϊρίνια, μαζί με τον Κρέσπο για ενενήντα τρία λεπτά. Ισως αυτός να είναι κι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου». Ολόκληρο αγώνα έβγαλαν επίσης οι Ελ Καντουρί – Ουάρντα, με τον πρώτο να δείχνει εντονότατα σημάδια κόπωσης προς το τέλος. Και μέσα από όλα αυτά ο κ. Λουτσέσκου καλείται να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά ραντεβού της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ.  

Στο απόλυτα γνώριμο 4-2-3-1 (σ.σ. πάντα σε συνθήκες ανάπτυξης, που μετατρέπεται σε 4-4-2 ή 4-5-1 σε συνθήκες άμυνας) ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται στην εστία, έχοντας μπροστά του στην άμυνα, από δεξιά προς τ’ αριστερά τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια. Μπροστά τους δεξιά θα βρίσκεται ο Κάνιας με απόλυτη ευθύνη στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας και αριστερά του, ελαφρώς πιο μπροστά ο Μαουρίσιο με αντίστοιχη ευθύνη στο δημιουργικό. Μεσοεπιθετικά ο Λημνιός επιστρέφει απόλυτα «φρέσκος» για να δίνει τις υπεραπαραίτητες βοήθειες και στον Μάτος. Στον άξονα θα βρίσκεται ο Πέλκας και αριστερά ο χρόνος θα μοιραστεί ανάμεσα σε Ελ Καντουρί και Ουάρντα. Μοιάζει πιο πιθανό να ξεκινήσει ο Βέλγος, μαροκινής καταγωγής, που είναι πιο … πιστός τακτικά και με σημείο αναφοράς το ύψος έναντι του Αιγύπτιου, για βοήθειες στην άμυνα στα στημένα αλλά και για πλεονέκτημα αντίστοιχα επιθετικά. Ενώ το τί καταφέρνει ο Ουάρντα μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο – όπως συνέβη και στη Λισαβόνα – είναι πλέον γνωστό. Την ενδεκάδα αναμένεται να ολοκληρώσει ο Πρίγιοβιτς.  

Αν ο πολυμήχανος Ρουμάνος τεχνικός ήθελε να εκπλήξει τον αντίπαλό του, ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση από τα πρώτα μέτρα, τότε θα έμενε εκτός αρχικού σχήματος ο Πρίγιοβιτς και θα ξεκινούσαν ο Ελ Καντουρί στον άξονα, πίσω από τον πλέον προωθημένο Πέλκα, σ’ ένα ρόλο που κάλλιστα θα μπορούσε να πλαισιώσει κι ο Ζαμπά με τον Πέλκα πίσω του. Αυτό δηλαδή, που εξ ανάγκης είχε δοκιμάσει στα τελευταία φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, προσδίδοντας μεγαλύτερη ταχύτητα, ευελιξία και δυνατότητα για πλέον άμεση πίεση στους ποδοσφαιριστές – «κλειδιά» των Πορτογάλων. Ποιός ξέρει; Ολα είναι πιθανά, όπως επίσης δεδομένη είναι κι η απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Λουτσέσκου που σαφώς γνωρίζει καλύτερα από όλους τί πρέπει να κάνει. Οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με την επίσημη ανακοίνωση των ενδεκάδων από τη διοργανώτρια αρχή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.