Προημιτελικός γύρος με εκπλήξεις στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Με τους προημιτελικούς του απλού ανδρών ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 5ης ημέρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αλικάντε.

Με τους προημιτελικούς του απλού ανδρών ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 5ης ημέρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αλικάντε. Οι Γερμανοί Τίμο Μπολ, Πάτρικ Φρανζίσκα, ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον και ο Ρουμάνος Οβίντιου Ιονέσκου πέρασαν στα ημιτελικά κι εξασφάλισαν θέση στα μετάλλια δεδομένου ότι δεν υπάρχουν «μικροί» τελικοί σε αυτές τις διοργανώσεις. Ο Ιονέσκου έκανε την έκπληξη νικώντας απόψε με 4-3 σετ τον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης του αγωνίσματος Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ. Στα ημιτελικά ο Μπολ συναντά τον συμπατριώτη του Φρανζίσκα και ο Κάρλσον τον Ιονέσκου. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών έφτασε ήδη σε μεγάλη επιτυχία η Πολωνία. Έχει για πρώτη φορά δύο αθλήτριές της στην 4άδα και θα έχει σίγουρα εκπροσώπηση και στον τελικό, καθώς η Καταρζίνα Γκριμπόβσκα αντιμετωπίζει στα ημιτελικά την κινεζικής καταγωγής Λι Κιαν. Στον άλλο ημιτελικό η Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα κοντράρεται με την Ουκρανή Μαργαρίτα Πεσότσκα, η οποία θριάμβευσε με 4-1 απέναντι στο νούμερο 9 του ταμπλό, την πολιτογραφημένη Γερμανίδα Χαν Γινγκ, η οποία χτες αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο διπλό μικτό.   

Στο πρώτο κομμάτι των προημιτελικών στους άνδρες ο Μπολ κατέβαλλε εύκολα με 4-0 σετ τον Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον, που το μεσημέρι είχε αποκλείσει στη 16άδα τον Παναγιώτη Γκιώνη με 4-2. Στον πρώτο γερμανικό «εμφύλιο» ο Φρανζίσκα έκαμψε τον Μπένεντικτ Ντούντα με 4-1 σετ. Οι δύο επόμενοι προημιτελικοί ήταν συναρπαστικοί. Πέρα από την οριακή νίκη του Ιονέσκου επί του Σαμσόνοφ (και σημειωτέον ότι ο Ρουμάνος είχε αποκλείσει νωρίτερα και δύο πρωταθλητές Ευρώπης του 2016, τον Γάλλο Λεμπεσόν του απλού και τον Δανό Γκροθ του διπλού) κρίθηκε στα επτά σετ και ο αγώνας του Κάρλσον με τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας. Ο Σουηδός προηγήθηκε με 3-1, δέχτηκε την ισοφάριση και τελικά επικράτησε με 11-8 στο «κόντρα» σετ. Νωρίτερα, στον γύρο των «16» έχανε 1-3 από τον Ουκρανό Κου Λέι και το «γύρισε».

Στα προημιτελικά των γυναικών όλα τα ματς κρίθηκαν με διαφορά στα σετ. Η Πολκάνοβα απέκλεισε τη Γερμανίδα Πετρίσα Σόλια με 4-1. Με το ίδιο σκορ έκαμψε η Λι Κιαν (με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού) τη Ρουμάνα Μπερναντέτ Σοκς και η Πεσότσκα τη Χαν Γινγκ, όπως προαναφέραμε, ενώ η Γκριμπόβσκα συνέτριψε τη Γερμανίδα Σαμπίν Γουίντερ με 4-0. Να σημειωθεί ότι η γηγενής Πολωνή ήταν νούμερο 29 στο αγώνισμα, ενώ η Πεσότσκα ακόμα πιο πίσω στα seeding, στο 49!

Στο διπλό ανδρών το ζευγάρι του αυριανού τελικού αποτελούν οι Αυστριακοί Ρόμπερτ Γκάρντος/Ντάνιελ Χάμπεσον από τη μια πλευρά (Νο 4 στο ταμπλό) και οι Σουηδοί Κρίστιαν Κάρλσον/Ματίας Φαλκ από την άλλη (Νο 2). Στα ημιτελικά οι Γκάρντος/Χάμπεσον έκαμψαν με 4-3 τους πρωταθλητές του 2016 Τζόναθαν Γκροθ/Πάτρικ Φρανζίσκα, ενώ το σουηδικό δίδυμο ξεπέρασε τους Γερμανούς Ρικάρντο Γουόλτερ/Ρούβεν Φίλους με 4-0. Οι ηττημένοι των ημιτελικών παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

Στο διπλό γυναικών έφτασαν στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου οι Νίνα Μίτελχαμ/Κρίστιν Λανγκ από τη Γερμανία (Νο 13 στο αγώνισμα) και οι Σοφία Πολκάνοβα/Γιάνα Νόσκοβα από την Αυστρία και τη Ρωσία αντίστοιχα (Νο 10). Στα ημιτελικά οι μεν απέκλεισαν τις Νι Ξια Λιαν/Σάρα Ντε Νούτε από το Λουξεμβούργο με 4-2 και οι δε το 1ο φαβορί, τις Ματίλντα Έκολμ/Τζορτζίνα Πότα από τη Σουηδία και την Ουγγαρία αντίστοιχα, με 4-3 σετ. Οι ηττημένες των ημιτελικών αρκούνται στην 3η θέση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.