Ένα διαφορετικό φινάλε προστέθηκε στο Shadow of the Tomb Raider κατά λάθος

Περίεργο και ενδιαφέρον.Στο φινάλε του Shadow of the Tomb Raider είδαμε παιχνιδιάρικες παραπομπές...

Περίεργο και ενδιαφέρον.

Στο φινάλε του Shadow of the Tomb Raider είδαμε παιχνιδιάρικες παραπομπές στα πρώτα παιχνίδια της σειράς, παρόλα αυτά ένα επιπλέον τέλος που υποτίθεται πως δεν θα έμπαινε στο τελικό προϊόν προστέθηκε κατά λάθος στο παιχνίδι.

Spoiler Warning: Συμβουλεύουμε όσους δεν θέλουν να ξέρουν το επίσημο (ή το ανεπίσημο) τέλος του Shadow of the Tomb Raider να τελειώσουν το παιχνίδι και έπειτα να επιστρέψουν για να διαβάσουν αυτή την περίεργη ιστορία


Όπως αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα Kotaku, το πρώτο patch που έλαβε το παιχνίδι Shadow of the Tomb Raider περιελάμβανε το κανονικό τέλος του παιχνιδιού. Σε αυτή την επίσημη σκηνή μετά τα credits, η Lara κάθεται στο γραφείο της στο Croft, Manor ενώ η κάμερα αναδεικνύει διάφορα αντικείμενα και αρχαιολογικά ευρήματα από την τελευταία τριλογία των παιχνιδιών Tomb Raider. Η σκηνή τελειώνει με μία χειροποίητη εικόνα, ζωγραφισμένη από την Lara στην παιδική της ηλικία, παρέα με τους γονείς της δίπλα σε ένα Τυραννόσαυρο Ρέξ και μία πυραμίδα. Είναι μία ενδιαφέρουσα παραπομπή στο πρωτότυπο παιχνίδι του 1996 Tomb Raider, στο οποίο υπήρχαν και τα δύο παραπάνω στοιχεία.

Παρόλα αυτά, δεν παρακολούθησαν όλοι οι παίκτες την παραπάνω σκηνή. Οι λάτρες του Tomb Raider forums ξεκίνησαν μία συζήτηση έπειτα από μία ερώτηση που έκανε ο χρήστης tombstone, ρωτώντας γιατί κανείς δεν μιλούσε για το γράμμα από τη Natla – την ανταγωνιστή του παιχνιδιού.

Τελικά αποδείχθηκε πως ο χρήστης παρακολούθησε ένα διαφορετικό τέλος από όλους τους υπόλοιπους στο forum. Αυτό το εναλλακτικό φινάλε έφερνε πολλές ομοιότητες με το κανονικό, αλλά η διαφορά ήταν ένα κλειστό γράμμα από τη Natla το οποίο παραδιδόταν στην Lara. Επίσης τα δύο πιστόλια που χρησιμοποιούσε η Lara στα αρχικά παιχνίδια της σειράς έδωσαν το παρόν και η χειροποίητη ζωγραφιά έλειπε από τον τοίχο.

To τέλος που ο Tombstone και κάποιοι άλλοι παίκτες παρακολούθησαν όταν ολοκλήρωσαν το παιχνίδι είχε συμπεριληφθεί κατά λάθος στην υλική έκδοση του παιχνιδιού (δίσκος CD) που είχαν σταλεί σε διάφορα καταστήματα και παίκτες. Όσοι κατέβασαν το patch που κυκλοφόρησε την πρώτη μέρα του παιχνιδιού δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο τέλος και κατέληξαν με την σκηνή που η παραγωγός εταιρεία Eidos Montreal ήθελε να δουν. Οι παίκτες που δεν κατέβασαν το patch παρακολούθησαν το φινάλε στο οποίο υπάρχει το γράμμα από τη Natla. H παραγωγοί του παιχνιδιού σε μία δήλωσή τους αποκάλυψαν πως η σκηνή συμπεριλήφθηκε στο τελικό προϊόν κατά λάθος.

Αναλυτικά η δήλωση λέει: “Κατά τη διάρκεια παραγωγής του Shadow of the Tomb Raider, εξερευνήσαμε πολλαπλές σκηνές τέλους. Δυστυχώς μία από τις κατευθύνσεις που σκεφτήκαμε, αλλά δεν διαλέξαμε, μπήκε κατά λάθος στο παιχνίδι μας. Το patch που κυκλοφορήσαμε την πρώτη μέρα διόρθωσε το λάθος αυτό, και πραγματοποιήθηκαν επιπλέον αναβαθμίσεις στο παιχνίδι. Προτείνουμε οι παίκτες να εγκαταστήσουν το patch και να απολαύσουν την ολοκληρωμένη εμπειρία.”

Άρα λοιπόν το τέλος με το γράμμα της Natla δεν ήταν το επίσημο, κάτι που σημαίνει πως αυτή η δυνατή σύνδεση με τα πρωτότυπα παιχνίδια της Tomb Raider δεν είναι canon. Δεν μας είναι ξεκάθαρο γιατί η Eidos αποφάσισε να αφαιρέσει τα δύο πιστόλια και την σκηνή στο σύνολο της, αλλά και τα δύο φινάλε του παιχνιδιού αφήνουν μικρές παραπομπές στους αρχικούς τίτλους.


Ο Χρήστος είναι ένας παθιασμένος gamer και λάτρης της μουσικής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του με σήματα καπνού και e-mail.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.