The Council – Episode 4: Burning Bridges Review

H ώρα των μεγάλων αποκαλύψεωνΣτο review μας για το τρίτο επεισόδιο του The Council, το είχαμε...

H ώρα των μεγάλων αποκαλύψεων

Στο review μας για το τρίτο επεισόδιο του The Council, το είχαμε βαθμολογήσει με 8.6 βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“To τρίτο επεισόδιο του The Council αποδεικνύει περίτρανα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα από τα καλύτερα Adventures της χρονιάς. Οι συνταρακτικές ανατροπές δίνουν μια ακόμη διάσταση στο εντυπωσιακό σενάριο του, ενώ για πρώτη φορά σε narrative Adventure νιώθουμε ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε όποιον δρόμο επιθυμούμε χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό. Ο μόνος υπεύθυνος για την εξέλιξη της ιστορίας είναι ο παίκτης μέσω των επιλογών τους στους διαλόγους και των ενεργειών του. Ξέρετε πολλά games σε αυτόν τον χώρο που να μπορούν να επιδείξουν ένα ανάλογο επίτευγμα; Για την ώρα βρισκόμαστε εν αναμονή της συνταρακτικής -όπως όλα δείχνουν- συνέχειας του The Council…” Διαβάστε το review του The Council – Episode 3: Ripples.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το τέταρτο επεισόδιο του The Council μας έβαλε σε προβληματισμούς. Πριν την έλευσή του είχαμε σχηματίσει την καλύτερη δυνατή εντύπωση για την παρθενική δημιουργία της Big Bad Wolf, ωστόσο μετά από τα όσα είδαμε εδώ θα χρειαστεί να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να δούμε που ακριβώς χωλαίνει το “Burning Bridges”.

Σε επίπεδο storytelling οι developers είχαν επιδείξει μια εξαιρετική μεθοδικότητα στα προηγούμενα τρία επεισόδια. Η πλοκή προχωρούσε με τον σωστό ρυθμό, δίνοντας την ευκαιρία στον παίκτη να “χωνέψει” τα όσα είχε παρακολουθήσει και να βυθιστεί στο πλούσιο lore του παιχνιδιού. Αντίθετα εδώ οι ανατροπές είναι τόσο καταιγιστικές που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αφομοίωσης τους και παράλληλα ασφυκτιούν μέσα στα μικρά χρονικά πλαίσια διάρκειας του τετάρτου επεισοδίου. Για να το πούμε πιο απλά οι developers βιάζονται να προχωρήσουν την πλοκή προβαίνοντας σε αναπάντεχες αποκαλύψεις για τη φύση και το παρελθόν του πρωταγωνιστή της ιστορίας. Ευτυχώς υπάρχει η απαραίτητη συνοχή, καθώς πλέον είστε σε θέση να κατανοήσετε ορισμένα ανεξήγητα γεγονότα από τα προηγούμενα επεισόδια.

Η εντύπωση που μας αφήνει το “Burning Bridges” τόσο λόγω της βεβιασμένης εξέλιξης των γεγονότων του, όσο και της εισαγωγής ενός νέου gameplay μηχανισμού είναι ότι οι developers προβαίνουν σε ένα… soft reboot. Νιώθουμε σαν να λυγίζουν κάτω από το βάρους του μεγαλεπήβολου εγχειρήματος τους, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε πέντε μόλις επεισόδια αν η πλοκή δεν έκανε αυτά τα ραγδαία άλματα που βλέπουμε εδώ. Για το νέο μηχανισμό που συναντάμε εδώ δεν θα πούμε περισσότερα πέρα από το γεγονός ότι σας επιτρέπει να εκμαιεύσετε πληροφορίες από το συνομιλητή σας και να του δώσετε την απάντηση που θέλει να ακούσει. Οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά θα ισοδυναμούσε με spoiler.

Σε σχέση με τα προηγούμενα επεισόδια, εδώ έχουμε δύο βασικά puzzles που θα πρέπει να λύσετε. Στο δεύτερο είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το λύσαμε με λάθος τρόπο, ωστόσο δεν φταίμε εμείς. Για να μπορέσουμε να βρούμε τη λύση του έπρεπε να αποκρυπτογραφήσουμε έναν μυστικό κώδικα που υπήρχε πάνω σε ένα τατουάζ. Το πρόβλημα είναι ότι η κάμερα δεν εστίαζε σωστά πάνω στο τατουάζ και παράλληλα το πλάνο διαρκούσε λίγα δευτερόλεπτα. Ως εκ τούτου, θα λέγαμε ότι το συγκεκριμένο είναι το χειρότερο puzzle που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής στο The Council.

Στα reviews των προηγούμενων επεισοδίων είχαμε επισημάνει ότι το The Council παρουσίαζε αρκετά τεχνικά ψεγάδια, τα οποία θα έπρεπε κάποια στιγμή να διορθωθούν από τους developers. H εικόνα που παρουσιάζει το τέταρτο επεισόδιο του The Council σε τεχνικό επίπεδο είναι επιεικώς χείριστη. Πέρα από τις πτώσεις του frame rate, το lip sync είναι κάτι παραπάνω από προβληματικό. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που οι NPC μιλούσαν αλλά τα χείλη τους έμεναν ακίνητα, ενώ άλλες φορές άλλα έλεγαν και άλλα εμφανίζονταν στους υπότιτλους. Επίσης, το γεγονός ότι είχαμε χάσει το χέρι μας έμεινε ασχολίαστο από τη συντριπτική πλειοψηφία των NPC.

To σημαντικότερο πάντως πρόβλημα που συναντήσαμε ήταν ένα game breaking bug που μας εμπόδιζε να προχωρήσουμε παρακάτω. Πιο συγκεκριμένα βγήκαμε σε ένα μπαλκόνι και μετά ήταν αδύνατο να επιστρέψουμε μέσα στην έπαυλη. Η μόνη λύση ήταν να κάνουμε restart όλο το επεισόδιο χάνοντας περίπου 60 λεπτά από την πρόοδό μας.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Focus Home Interactive.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.