Απόλυτος ο ΠΑΟΚ… (video)

Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής και στο δεύτερο φετινό ντέρμπι του πρωταθλήματος, επικρατώντας του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με 1-0. Με αυτογκόλ του Βούκοβιτς κρίθηκε το ματς.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής και στο δεύτερο φετινό ντέρμπι του πρωταθλήματος, επικρατώντας του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με 1-0. Ο “δικέφαλος του βορρά” χωρίς τελική στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να σκοράρει, καθώς ο Βούκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του στο 49′. 

Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ, όμως ο Πασχαλάκης όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να εμποδίσει τους γηπεδούχους να σκοράρουν. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε η ομάδα του να φύγει με το τρίποντο. 

Ο “δικέφαλος του βορρά” όπως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε λιγότερες ευκαιρίες στο ματς, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη και να πατήσει κορυφή στο βαθμολογικό πίνακα.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Γιαννιώτης κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς και Τσιμίκα. Μπουχαλάκης και Καμαρά τα δύο αμυντικά χαφ με τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά, τον Ποντένσε αριστερά και τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν. 

Με το ίδιο σύστημα και ο ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Ο Πασχαλάκης τερματοφύλακας, δεξιά στην άμυνα ο Μάτος, αριστερά ο Βιεϊρίνια και ανάμεσα τους οι Κρέσπο, Βαρέλα. Κάνιας και Μαουριτσιο στον άξονα της μεσαίας γραμμής και λίγο μπροστά τους ο Πέλκας. Λημνιός δεξιά, Μπίσεσβαρ αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Δυνατά ο Ολυμπιακός, ισορρόπησε ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά και μάλιστα είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Καμαρά για να πάρει κεφάλι στο σκορ σχεδόν από τα… αποδυτήρια. Οι “ερυθρόλευκοι” πίεζαν συνεχώς και δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας και μακριά από την περιοχή του Γιαννιώτη. Η πρώτη τελική για το “δικέφαλο του βορρά” ήρθε στο 16′ με τον Βιεϊρίνια να στέλνει την “στρογγυλή θεά” ψηλά άουτ. 

Κάποια αβίαστα λάθη των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες τους Λουτσέσκου να ισορροπήσουν, αλλά εκτός από ένα σουτ του Πέλκα έξω από την περιοχή στο 25′, δεν απείλησαν άλλη φορά τον Γιαννιώτη. 

Οι στημένες φάσεις αποτέλεσαν ένα τρόπο για να κυνηγήσει το γκολ ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατά διαστήματα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο 32′ Ο Χασάν άγγιξε το 1-0, με τον Πασχαλάκη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Η αναποτελεσματικότητα των “ερυθρολεύκων” στην τελική πάσα δεν τους επέτρεψε να βάλουν δύσκολα στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων άλλη φορά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Γκολ χωρίς τελική…

Χωρίς αλλαγές, αλλά με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Χριστοδουλόπουλος και Ελαμπντελαουί άφησαν μόνο του τον Βιεϊρίνια από τα αριστερά, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να γυρίζει. Ακολούθησε ένα λάθος του Γιαννιώτη και άλλο ένα από τον Βούκοβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του. 

Οπως ήταν φυσικό, μετά το γκολ, ο Ολυμπιακός ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την κατοχή, αλλά συνέχισαν να τα… χαλάνε στην τελική προσπάθεια. Ποντένσε και Ελαμπντελαουί ταλαιπώρησαν αρκετά Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια, όμως ο Φορτούνης δύο φορές δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από καλή θέση. 

Ο Λουτσέσκου φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική του γραμμή με Ζαμπά και Βέρνμπλουμ, ενώ ο Μαρτίνς έριξε στη… μάχη τον Γκερέρο, αλλάζοντας το σύστημα του σε 4-4-2. 

Οι φιλοξενούμενοι περιμένοντας τον αντίπαλο τους, δεν άφηναν ελεύθερους χώρους, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε αρκετές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Χασάν στο 83′ “σημάδεψε” το δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στο 90′ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον αντίπαλο του.

Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Πρίγιοβιτς είχε τη μοναδική τελική του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος…

Ετσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΟΚ διατήρησε το απόλυτο, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα. 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης (82′), Καμαρά, Φορτούνης (82′ Νάτχο), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69’ Γκερέρο), Χασάν 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ο Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (84′ Τόσκα), Κρέσπο – Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίσιο – Κάνιας, Πέλκας (58’ Ζαμπά), Λημνιός (72’ Βέρνμπλουμ), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.