Τέταρτη πιο “γερασμένη” ομάδα η Λαμία

Εμπειρία ή ποδοσφαιρικά "γεράματα"; Όπως και να 'χει, η Λαμία βρίσκεται ψηλά σε μια ιδιαίτερη λίστα, αφού είναι η τέταρτη ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην Ευρώπη!

Εμπειρία ή ποδοσφαιρικά “γεράματα”; Όπως και να ‘χει, η Λαμία βρίσκεται ψηλά σε μια ιδιαίτερη λίστα, αφού είναι η τέταρτη ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην Ευρώπη!

Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσίευσε το CIES, διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, που ολοκληρώνει σήμερα το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής απέναντι στην Ξάνθη εντός έδρας (19:00), έχει μέσο όρο ηλικίας παικτών τα 30,17 χρόνια, νούμερο που τη φέρνει τέταρτη σε όλη την Ευρώπη, με τις πρώτες τρεις να είναι οι Απόλλων Λεμεσού (30,93), Μπεσίκτας (30,91), ΑΕΚ Λάρνακας (30,73). 

Οι ακραίες τιμές στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα καταγράφηκαν για δύο ιταλικές ομάδες, τη Φιορεντίνα με 23,79 χρόνια, ως η νεότερη και την Κιέβο με 29,53 έτη ως η πιο «ηλικιωμένη».

Από τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, η Μίλαν είναι 19η (25,64) στη λίστα με τις νεότερες και η Μπάγερν 8η (28,46) στην κατάταξη με τις πιο γηρασμένες. Η Νόρτζελαντ από την Δανία είναι η νεότερη από όλες τις ομάδες των 31 πρωταθλημάτων που συμμετείχαν στην έρευνα, παρουσιάζοντας μέσο όρο 21,36 χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.