Το υπερσύγχρονο «στολίδι» της Μπάτε Μπορίσοφ

Την πρώτη φορά που θα το αντικρύσει κάποιος θα του πάρει λίγα δεύτερα μέχρι να συνειδητοποιήσει περί τίνος πρόκειται. Κάτι σα … διαστημικό, μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή.

Την πρώτη φορά που θα το αντικρύσει κάποιος θα του πάρει λίγα δεύτερα μέχρι να συνειδητοποιήσει περί τίνος πρόκειται. Κάτι σα … διαστημικό, μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή. Η έδρα της Μπάτε Μπορίσοφ, ήτοι η «Borisov Arena» είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που χρήζει μιας πιο ενδελεχούς ματιάς, την οποία και πργματοποίησε η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου». Οπως αναφέρει σχετικά:
«Μοντέρνο, λειτουργικό με εκπληκτική φύση γύρω του, καθώς είναι χτισμένο στη μέση μιας τεράστιας δασικής έκτασης, το Borisov Arena αποτελεί το top αξιοθέατο της πόλης Μπορίσοφ. Είναι η έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και της Εθνικής ομάδας ανδρών της Λευκορωσίας.
Ενα νέο γήπεδο για την Μπάτε Μπορίσοφ αποτελούσε προφανώς όνειρο των οπαδών, ωστόσο η επιτυχία εισόδου στους ομίλους του UEFA Champions League, τη σεζόν 2008-09, έδωσε όλους τους λόγους για να γίνει πραγματικότητα.
Ετσι σχεδιάστηκε ένα γήπεδο με χωρητικότητα 15.000 θεατών (13.126 για την ακρίβεια), που θα έδινε την ευκαιρία να πραγματοποιηθούν οι αγώνες των ομίλων του Champions League στο Μπορίσοφ.
Επισήμως η κατασκευή του νέου γηπέδου άρχισε στις 12 Νοεμβρίου του 2010 και ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο τοποθέτησε το πρώτο τούβλο. Το αποκορύφωμα της τελετής ήταν η τοποθέτηση ειδικής κάψουλας με ένα μήνυμα στους απογόνους. Η έδρα της Μπάτε ήταν έτοιμη να φιλοξενήσει αγώνες στις 3 Μαϊου του 2014, οπότε και εγκαινιάστηκε με την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Λευκορωσίας. Η κατασκευή του κόστισε 40.000.000 ευρώ.
Το Borisov Arena είναι 4 αστέρων, που βάσει των προϋποθέσεων της UEFΑ, επιτρέπει στην Μπάτε να φιλοξενεί παιχνίδια της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League και του UEFA Europa League».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.