Σκίμπε: “Θα πιέσουμε ψηλά παίζοντας για τη νίκη.”

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για την φιλοσοφία της εθνικής μας στον αυριανό αγώνα της Φινλανδίας και τις πιθανές αλλαγές στο σχήμα, εκφράζοντας ξανά την αισιοδοξία ότι η "γαλανόλευκη" μπορεί να πάρει την πρωτιά στον όμιλό της

Για μια εθνική Ελλάδος που μάλλον θα έχει νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, θα ψάξει όπως μπορεί για την νίκη δίχως να της κακοφανεί ο πόντος της ισοπαλίας, αλλά ωστόσο μπορεί να διεκδικήσει την κορυφή του ομίλου της μίλησε ο Μίχαελ Σκίμπε ενόψει του αγώνα της «γαναλόλευκης» με την Φινλανδία αύριο στο Τάμπερε.

Είναι δύσκολος ο αγώνας, διότι η Φινλανδία είναι μια ομάδα που τρέχει, μάχεται και είναι καλή στις αντεπιθέσεις. Να μην δώσουμε χώρους. Να πάρουμε τη νίκη ή έστω τον έναν βαθμό στον αγώνα»  είπε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός κι όταν ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του είναι το φαβορί για την κορυφή του ομίλου απάντησε :

 “Για κάθε έθνος είναι σημαντικό να ανέβει κατηγορία. Το θέλουν και οι άλλες ομάδες. Έχουμε καλή ομάδα, είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τους Έλληνες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να είμαστε όσο γίνεται καλύτεροι και πιο τυχεροί στον αγώνα“.

Πολύς λόγος έγινε για τον φορμαρισμένο φορ των Σκανδιναβών, Πούκι και το αν οι έμπειροι κεντρικοί αμυντικοί της εθνικής μας (Μανωλάς, Παπασταθόπουλος) είναι σε θέση να τον αναχαιτήσουν αγωνιστικά :

Φυσικά και χαίρομαι που τους έχω στη διάθεσή μου. Δεν θα αμυνθούν βέβαια μόνο αυτοί. Για να αντιμετωπίσεις μια ομάδα, όλοι πρέπει να λειτουργήσουν καλά αμυντικά. Πρέπει να αμυνθούν όλοι καλά για να μη φάμε γκολ“.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις μετά και την απουσία του Κουρμπέλη, όπως και στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας του στο παιχνίδι :

Πρέπει να δω πρώτα την προπόνηση και να μιλήσω με τους παίκτες. Έχουμε πολλούς καλούς μέσους. Θα τον αντικαταστήσουμε τον Κουρμπέλη με καλό παίκτη. Ίσως να έχουμε και νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Αύριο το πρωί θα αποφασίσω για την ενδεκάδα.
Δεν θα έλεγα πάντως ότι θα παίξουμε αμυντικά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί και να πιέσουμε ψηλά και να έχουμε καλή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Θα παίξουμε παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Ακόμα και η ισοπαλία θα μας φέρει σε καλή θέση γιατί έχουμε δυο εντός έδρας αγώνες μετά. Θα παλέψουμε για να πάρουμε τους τρεις πόντους
“.

Για το αν δημιουργεί πίεση ο άθλος του 2004, ο 53χρονος προπονητής επεσήμανε : 

Το 2004 ήταν υπέροχη εμπειρία για τους Έλληνες. Αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο και πως τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στόχος η άνοδος, η πρόκριση στο Euro και μια καλή πορεία εκεί“.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.