6 ερωτήσεις που θα ήθελες να κάνεις στους νικητές του Red Bull Escape Room

Ήρθαν, είδαν, απέδρασαν.Πάνω από 40 ομάδες, 1 cube και 2 ήμερες προκριματικών του Red Bull Escape...

Ήρθαν, είδαν, απέδρασαν.

Πάνω από 40 ομάδες, 1 cube και 2 ήμερες προκριματικών του Red Bull Escape Room World Championship με απαιτητικούς γρίφους. Η ομάδα Fury κατάφερε να κάνει τον γρηγορότερο χρόνο και να κερδίσει το εισιτήριο της στο Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Escape Room που θα διεξαχθεί το Μάρτιο του 2019 με πάνω από 25 ομάδες που προκρίθηκαν στις χώρες τους. Δες τι μας είπαν για τη νίκη τους εδώ.

1.Πώς αποφασίσατε να συμμετέχετε στο Red Bull Escape Room World Championship; Σας φάνηκε εύκολο το online challenge;

“Την προηγούμενη χρονιά ανακαλύψαμε λίγο αργά, ότι τρέχει αυτό το Πρωτάθλημα και έτσι αποφασίσαμε αυτή τη χρονιά να το τολμήσουμε και να παίξουμε στο online challenge. Μέσα σε δύο εβδομάδες, ήδη κάναμε ένα πολύ καλό χρόνο και είδαμε ότι θα γινόταν ένας εθνικός προκριματικός πολύ κοντά μας – στην Ελλάδα. Έτσι αποφασίστηκε να διεκδικήσουμε μια θέση και να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα.” δηλώνουν οι Fury.

“20 λεπτά αργότερα είχαμε ήδη κλείσει τα εισιτήρια και ήμασταν ενθουσιασμένοι που θα παίζαμε σύντομα σε ένα προκριματικό. Το online challenge βρήκαμε αρκετά εύκολο, σκεπτόμενοι ότι για να πρέπει να κρατήσουμε την θέση μέσα στους top 10, οπότε το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να συνεχίσουμε την προσπάθεια.”

2. Καταφέρατε να λύσετε τον γρίφο αρκετά γρήγορα με ένα τρομερό χρόνο σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες, πώς το καταφέρατε; Ποιο ήταν το μυστικό σας “όπλο”; Πώς αντιμετωπίσατε το θέμα του άγχους;

Nadya: “Πραγματικά δεν έχω ιδέα πώς το καταφέραμε, απλ΄α έγινε. Ο κόσμος έξω από τον κύβο εξαφανίστηκε και θυμάμαι για 13 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα φώναζα σαν “τρελή” και χωρίς να το θέλω, έπεφτα πάνω στους φωτογράφους μέσα στο δωμάτιο. Το μυστικό μου, ήταν το να συγκεντρώσω τα σωστά άτομα στην ομάδα και να τους φωνάζω μέχρι να κάνουν σωστά αυτό που είχαν να κάνουν.

Hristo: “Νομίζω το κλειδί της επιτυχίας είναι πόσο το διασκεδάζεις. Περάσαμε τέλεια καθ’όλη την διάρκεια. ήμουν αρκετά αγχωμένος πριν μπω στον κύβο αλλά με το που μπήκαμε και άναψαν οι οθόνες, με κυρίεψε η αδρεναλίνη. Η “υπερδύναμή” μου ήταν το να κοιμηθώ αργά και ίσως η τύχη του “πρωτάρη”. Αυτός ο συνδυασμός κάνει τα πάντα χαρούμενα και εύκολα.”

Dimitar: “Με το που μπήκα στον κύβο, αντί να σκέφτομαι τους γρίφους το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν το πώς θα επικοινωνήσω με την ομάδα μου. Ήξερα ότι όλη η ομάδα μπορούσε να με βοηθήσει στο να λύσω τους γρίφους και απλά έπρεπε να τους φωνάξω. Νομίζω η δύναμή μου ήταν που κατάφερα να διαχειριστώ το χάος μέσα στον κύβο. Επίσης επειδή ζεσταινόμουν αρκετά, θα έκανα τα πάντα για να βγω γρήγορα από τον κύβο.”

Venelin: “Οι γρίφοι ήταν αρκετά κοντά με αυτούς του online challenge, και είχα κάνει πάρα πολύ προπόνηση στο κινητό μου, οπότε ήταν αρκετά εύκολο και στην μεγάλη οθόνη του κύβου. Όταν έκλεισε η πόρτα και ξεκίνησε το παιχνίδι ήταν ακόμη ένα training session με την ομάδα, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε τα σωστά μονοπάτια για να λυθεί ο γρίφος. Ενθουσιαζόμουν κάθε φορά που έβλεπα ότι κάτι είχαμε κάνει σωστά και προχωρούσαμε παρακάτω.”

 

3. Πώς δημιουργήθηκε η ομάδα, είδαμε ότι ήσασταν πλήρως οργανωμένοι με ονόματα όπως “the captain” στα t shirt σας. Πόσο καιρό παίζετε σαν ομάδα σε Escape Rooms;

“Η ομάδα Fury ξεκίνησε σαν μια ομάδα συνεργατών, που τους αρέσαν τα puzzles και οι προκλήσεις. Αργότερα η ομάδα αυτή μεγάλωσε και το group αποτελούνταν από περισσότερα από 15 άτομα που έπαιζαν μαζί escape rooms, city quests, quizzes και treasure hunts (πολλές φορές και μεταξύ τους).”

“Αθροιστικά έχουμε παίξει πάνω από 100 escape rooms. Η ομάδα του προκριματικού αποτελείται από τους Nadya, Hristo, Venelin και Dimitar -όπου ζουν στα Σόφια της Βουλγαρίας. Κατά τη διάρκεια όλων εκείνων των παιχνιδιών που παίζαμε μαζί, σκεφτήκαμε ονόματα για το κάθε μέλος της ομάδας και αποφασίσαμε να τα τυπώσουμε πάνω σε μπλουζάκια.”

“Η Nadya Danabasheva (The Captain) είναι μητέρα, project manager και game designer με 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο. Ο Hristo Tomov (The Mastermind) έχει ένα τεχνικό υπόβαθρο, και πριν 12 χρόνια ξεκίνησε μια δική του εταιρεία software με κάτι φίλους και κάνει ότι μπορεί για να την διευθύνει σωστά και αποτελεσματικά. Ο Venelin Gornishki (The Big LeVenski) είναι software developer και ένα “μάγος” σε ότι έχει να κάνει με την οργάνωσή μας. Τέλος ο Dimitar Smilyanov (The Funny one) είναι ένας fullstack developer, event organizer αλλά και mastermind στην επίλυση των γρίφων.”

4. Λογική, δημιουργικότητα, οπτική σκέψη και στρατηγική ήταν τα απαραίτητα skills για την επίλυση των mind games. Ποιος είναι ποιος σε αυτή την ομάδα;

“Η Nadya έχει τρομερή δημιουργικότητα αλλά και τη στρατηγική σκέψη. Ο Hristo είναι ο λογικός της παρέας, ο Venski είναι αρκετά οπτικός τύπος και του αρέσουν τα puzzle λογικής και ο Dimitar είναι απλά λογικός ο καλύτερος σε όλα.”

5. Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει στα escape rooms; Ποιο ήταν το αγαπημένο σας mind game στη πλατφόρμα του Red Bull Mind Gamers;

Τα Escape Rooms είναι αρκετά εντυπωσιακά καθώς για να προχωρήσεις παρακάτω πρέπει να μπεις στην διαδικασία να λύσεις τον γρίφο. Και λατρεύουμε τους γρίφους.Fury

“Αυτή την περίοδο στη πλατφόρμα του Red Bull Mind Gamers, αγαπημένα μας παιχνίδια είναι τα Streamline & Discrepancy. Ενώ είναι αρκετά απλά, μπορεί να γίνουν περίπλοκα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και αυτό είναι κάτι που μας εξιτάρει ακόμα περισσότερο.”

6.Τι πιστεύετε ότι θα συναντήσετε στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Escape Room; Πώς θα προπονηθείτε μέχρι τότε;

“Περιμένουμε πως και πως αυτή την εμπειρία, να δούμε νέους και δημιουργικούς γρίφους αλλά και να γνωρίσουμε πολλά ενδιφέροντα μυαλά στο χώρο του mind gaming. Ανυπομονούμε για το Omni’s Escape, γιατί θα είναι το απόλυτο escape room.”

“Η προπόνηση μας θα αποτελείται από πολύ καφεΐνη (Red Bull), να κοιμηθούμε το λιγότερο 10 ώρες (για τον Hristo σίγουρα δηλαδή) αλλά και να λύσουμε όσο περισσότερα treasure hunts και puzzles μπορούμε.”

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.