Πυρηνική ρήξη ΗΠΑ και Ρωσίας

Διεθνής ανησυχία επικρατεί για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Ρωσία, η οποία υπογράφηκε το 1987. Όπως αναφέρει η Deutche Welle, ...

Διεθνής ανησυχία επικρατεί για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Ρωσία, η οποία υπογράφηκε το 1987.

Όπως αναφέρει η Deutche Welle, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά, ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μεταβαίνει για συνομιλίες στη Μόσχα. Στόχος της επίσκεψης είναι να εξηγήσει την πολιτική του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τη συμφωνία για τα πυρηνικά.

Εάν ο Μπόλτον στη διήμερη επίσκεψη του θα συναντήσει και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι σαφές. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ καθώς και τον αρχηγό του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούτσεφ.

Η συμφωνία για τα πυρηνικά είναι μια συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την τότε Σοβιετική Ένωση το 1987. Ανάμεσα σε άλλα η συμφωνία απαγορεύει και την κατασκευή και κατοχή πυραύλων βεληνεκούς 500 έως 5.500 χιλιομέτρων.

Έντονη κριτική στην απόφαση των ΗΠΑ άσκησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε: «Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν οι ΗΠΑ στη συμφωνία για τα πυρηνικά καταδεικνύει ότι έχουν πρόθεση να αποσυρθούν. Αναζητούν διαρκώς παραβιάσεις από τη δική μας πλευρά ωστόσο οι ίδιοι κάνουν ότι μπορούν για να εγκαταλείψουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά, την οποία στην πράξη έχουν ήδη εγκαταλείψει».

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.