Ντνίπρο, η αντίπαλος του Άρη στο FΙΒΑ Europe Cup

Στην Ουκρανία, στην έδρα της Ντνίπρο δοκιμάζεται απόψε στις 19.00 ο Άρης στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup. Διαβάστε ποια είναι η αποψινή αντίπαλος των "κίτρινων".

Στην Ουκρανία, στην έδρα της  Ντνίπρο δοκιμάζεται απόψε στις 19.00 ο Άρης στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup. Οι “κίτρινων
“, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα από την Κατάγια στην πρεμιέρα με 70-79, δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και στοχεύουν στη νίκη, που θα τους δώσει βαθμούς και ψυχολογία.

Ποια είναι όμως η Ντνίπρο, που θα βρει απέναντί του η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου; 
Η ουκρανική ομάδα ιδρύθηκε το 2003 και το 2016 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ουκρανίας. Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Κύπελλο με πρώτη το 2012 και τα τελευταία τρία χρόνια διατηρεί με επιτυχία τα σκήπτρα του Κυπελλούχου Ουκρανίας!

Φέτος συμμετέχει για τρίτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πέρσι πήρε μέρος στα προκριματικά του FIBA Europe Cup και τη σεζόν 2006-2007 στο FIBA Eurocup Challenge. 

Η φετινή της πορεία ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό γύρο του FIBA Europe Cup, όπου απέκλεισε το Λαύριο, ηττήθηκε με 82-73 στην Ελλάδα και νίκησε με 76-58 στην έδρα της. Στον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε από την ουγγρική Alba Fehervar, επικράτησε εντός έδρας με 94-78 και έχασε εκτός με 90-67. Μέσω του ranking της διοργανώτριας αρχής βρέθηκε τελικά στην κλήρωση που την «έστειλε» στον όμιλο του Άρη. 

Στην πρεμιέρα της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, την περασμένη Τετάρτη, γνώρισε την ήττα από τη Lukoil Levski στη Βουλγαρία με  83-65.

Το ρόστερ της Ντνίπρο απαρτίζεται αποκλειστικά από Ουκρανούς παίκτες. Ο 26χρονος διεθνής με την Εθνική Ουκρανίας, Ολεξάντρ Μίσουλα είναι πρώτος σκόρερ των Ουκρανών στα τέσσερα παιχνίδια της προκριματικής φάσης απέναντι σε Λαύριο και Alba Fehervar, πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 22,5 πόντους, ενώ είχε ακόμη 3,8 ασίστ και 3 ριμπάουντ, σουτάροντας με ποσοστό 39% από τη γραμμή του τρίποντου.  Δεύτερος σκόρερ είναι ο πολύ έμπειρος και μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της, Πάβλο Ρεβζίν . Είναι 35 ετών, έχει ύψος 1,96 και μ.ο. 11,4 πόντους. Ο Στάνισλαβ Τιμοφέγιενκο προσθέτει 10,8 πόντους κατά μέσο όροι και 7,4 ριμπάουντ, όντας ο καλύτερος παίκτης της ουκρανικής ομάδας στον τομέα αυτό.   
Ο γιγαντόσωμος Κίριλ Νατιάζκο έχει ύψος 2,07 και ξεχώρισε στα δυο παιχνίδια με το Λαύριο. Έπαιξε στην Εθνική Ουκρανίας στο Eurobasket του 2013 και στο Mundobasket του 2014 και στη συνέχεια αποσύρθηκε για δυο σεζόν από την ενεργό δράση. Στα 28 του χρόνια ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Arizona αποφάσισε να επιστρέψει για λογαριασμό της Ντνίπρο.

Προπονητής της αντιπάλου των «κίτρινων» είναι ο 39χρονος Πάβλο Αγαποφ, ο οποίος υπήρξε παίκτης της Ντνίπρο στο παρελθόν.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Palace of Sports Shynnik», χωρητικότητας 5.600 θέσεων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.