Έγινε σπουδαίος επειδή δε φοβήθηκε να χάσει

Ο Μάικλ Τζόρνταν κατά πολλούς είναι ο σπουδαιότερος αθλητής στην ιστορία των σπορ. Οι θρίαμβοι του στα παρκέ απογειώνουν το θαυμασμό των άλλων ενώ τον ίδιο απογείωσαν οι ήττες του!

Οι νίκες, τα τρόπαια, οι διακρίσεις είναι αυτά που υφαίνουν τον μύθο των σπουδαίων αθλητών. Πόσο μάλλον εκείνων που παραμένουν στην κορυφή στη συνείδηση όλων ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας τους.

Εκείνων που  η λέξη «ήττα» είναι κάτι αδιανόητο για τους ίδιους στο απόγειο τους, όπως και για τους θαυμαστές τους στην υστεροφημία τους.

Πόσο σημαντική όμως μπορεί να είναι αλήθεια η ήττα στην εξέλιξη ενός αθλητή;

Για εκείνον που έχει πολλάκις αποθεωθεί σαν ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, τον Μάικλ Τζόρνταν, η αποτυχία αποτέλεσε το ισχυρότερο κίνητρο για την απογείωση της καριέρας του.

Όπως ο ίδιος έχει τονίσει, όχι μία αποτυχία αλλά οι πολλές που βίωσε κατά τη σχολική του ηλικία ως αθλητής του μπάσκετ.

Ο κόσμος μαγνητίζεται από τη λάμψη της πραγματικά σπουδαίας καριέρας του. Αυτός όμως δεν ξεχνά να τιμά τη γενεσιουργό της αιτία που δεν είναι άλλη, όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει, από τις αποτυχίες του. Αυτές που τον έκαναν να δουλεύει σκληρότερα.


«Μέτρησα κάποια στιγμή τις ήττες που είχα υποστεί όταν ήμουν στην ομάδα του λυκείου. Ήταν 300! Εγώ μάλιστα είχα χάσει 26 φορές το σουτ που επρόκειτο να αποτρέψει την ήττα».

Αλήθεια πόσοι θυμούνται πια, έχοντας δει εκείνα που ακολούθησαν, αυτά τα 26 χαμένα «buzzer beater» ή τις 300 ήττες;

32.292 πόντοι δηλαδή, 6 δακτυλίδια πρωταθλητή, 5 τίτλοι MVP, 14 παρουσίες σε All Star Game κι ουκ έστιν αριθμός νικηφόρων σουτ…


«Για κάποιους ανθρώπους ο φόβος γίνεται εμπόδιο, για μένα είναι μια ψευδαίσθηση, μια λανθασμένη σκέψη… Η αποτυχία με κάνει να προσπαθώ πιο σκληρά για την επόμενη ευκαιρία που θα προκύψει»
, έχει εξηγήσει ο Μάικλ Τζόρνταν.

Σίγουρα υπάρχουν πιο εντυπωσιακές ιστορίες που μπορεί να βρει κανείς στην καριέρα του. Ποιά όμως μπορεί να είναι περισσότερο ευεργετική στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας γενικότερα…;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.