Diablo III: Eternal Collection Review

O Άρχοντας της Κόλασης σας περιμένει...Ακριβώς δυο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του Dark Souls...

O Άρχοντας της Κόλασης σας περιμένει…

Ακριβώς δυο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του Dark Souls Remastered στο Switch, ένα ακόμα λατρεμένο Action RPG ήρθε να κοσμήσει με την παρουσία του την υβριδική κονσόλα της Nintendo. Μιλάμε φυσικά για το Diablo III: Eternal Collection το οποίο περιλαμβάνει τα expansions Reaper of Souls και Rise of the Necromancer, καθώς και κάποιο εξτρά περιεχόμενο ειδικά για το Switch, όπως την πανοπλία του Ganondorf και Cuccos για pets. Το δημιούργημα της Blizzard μπορεί να μετράει ήδη έξι χρόνια ζωής από την πρώτη του κυκλοφορία στα PC, αλλά ο χρόνος αυτός μόνο βελτιώσεις επέφερε, ενώ ακόμα και σήμερα η εμπειρία που προσφέρει παραμένει ασυναγώνιστη.

Τι είναι αυτό που κάνει όμως τη σειρά Diablo τόσο διαφορετική; Η προφανής απάντηση είναι η έμφαση που δίνεται σε ορισμένα στοιχεία του gameplay, όπως στη μάχη και στο loot. Όντως, ο πυρήνας του μπορεί να περιγραφεί ως ένας κύκλος στον οποίον σκοτώνετε στρατιές εχθρών προκειμένου να αποκτήσετε καλύτερο εξοπλισμό, για να σκοτώσετε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στρατιές ισχυρότερων εχθρών. Αυτή ακριβώς η απλότητα είναι που κάνει το Diablo 3 τόσο εθιστικό και ταυτόχρονα τόσο χαλαρωτικό. Δεν χρειάζεται να θυμάται κανείς το lore του κόσμου ή κάθε χαρακτήρα και quest για να το απολαύσει. Στην πραγματικότητα, πλέον μπορείτε να προσπεράσετε εντελώς το main story και να ξεκινήσετε απευθείας με το Adventure Mode, στο οποίο σας δίνεται μια σειρά από προκλήσεις και μπόλικο loot για ανταμοιβή όταν τις εκπληρώσετε.

Παρ’όλα αυτά κάθε πτυχή του Diablo 3, όσο και αν επιτρέπει στον παίκτη να την αγνοήσει, είναι κατασκευασμένη με μεγάλη φροντίδα. Το story, αν και σε κάποια σημεία έχει μερικές σεναριακές τρύπες, είναι ενδιαφέρον και προσφέρει μια συνεχιζόμενη αφήγηση για τους fans των προηγούμενων games της σειράς, με μέρη και χαρακτήρες που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν να επιστρέφουν. Επιπλέον, το voice acting και η εξαιρετική μουσική επένδυση συνεισφέρουν πολύ θετικά στην όλη εμπειρία. Μην νομίζετε όμως ότι με το πέρας των είκοσι ωρών που διαρκεί το campaign έχετε τελειώσει. Το Adventure Mode μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους για πολλές ώρες ακόμη, ενώ τα δεκαεπτά επίπεδα δυσκολίας σε συνδυασμό με τα επτά διαφορετικά classes, το καθένα με τις δικές του ικανότητες, δίνουν μπόλικο χώρο για πειραματισμό με διαφορετικούς χαρακτήρες και δυνητικά άπειρο replayability.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, το Diablo III: Eternal Collection είναι ίσως το καλύτερο port που έχουμε δει στο Switch μέχρι στιγμής. Το frame rate διατηρείται στα 60 frames per second, με μηδαμινές πτώσεις, ακόμα και όταν στην οθόνη βρίσκονταν παραπάνω του ενός παίκτες και δεκάδες εχθροί, ενώ και οι επιθέσεις που παρήγαγαν ιδιαίτερα εντυπωσιακά οπτικά εφέ, δεν έδειξαν να το γονατίζουν ούτε στο ελάχιστο.

Στην ανάλυση τα πράγματα είναι λιγότερο εντυπωσιακά, με το handheld mode να τρέχει στα 720p, ενώ με σύνδεση στην τηλεόραση η ανάλυση ανεβαίνει στα 960p. Σε φορητό η εικόνα είναι απόλυτα ικανοποιητική, αν και κάποιες λεπτομέρειες χάνονται λόγω του μικρού μεγέθους της οθόνης. Στην τηλεόραση όμως η εικόνα είναι κάπως υποδεέστερη από αυτό που περιμέναμε, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους χαρακτήρες. Παρ’όλα αυτά, είναι ένας κατανοητός συμβιβασμός για την επίτευξη και συνεχή διατήρηση των 60fps.

Όσον αφορά το multiplayer, τόσο σε local όσο και σε online περιβάλλον, δεν συναντήσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα και η συνεργατική εμπειρία ήταν σε μεγάλο βαθμό ίδια με προηγούμενες εκδόσεις του Diablo 3 σε άλλες πλατφόρμες. Μόνη εξαίρεση είναι ο χειρισμός με το ένα Joy-Con σε local co-op, όπου η μείωση των διαθέσιμων κουμπιών σήμαινε ότι κάποιες ενέργειες χρησιμοποιούσαν λίγο περίεργους συνδυασμούς, ενώ το dodge απαιτούσε το τίναγμα του Joy-Con. Ναι, motion control(s). Όχι, δεν είναι ευχάριστο ή άνετο. Αν σκοπεύετε να παίξετε τοπικό multiplayer, καλύτερα φροντίστε να έχετε ένα δεύτερο ζευγάρι Joy-Cons ή το Pro Controller.

Να σημειώσουμε ότι όσον αφορά το online κομμάτι, ο μόνος λόγος που θα χρειαστείτε συνδρομή στο Nintendo Switch Online, είναι το online multiplayer. Leaderboards, Rifts, Seasons και οτιδήποτε άλλο απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο, είναι απόλυτα προσβάσιμο ακόμα και σε όσους δεν είναι μέλη του NSO. Τέλος, δυστυχώς δεν υποστηρίζεται μεταφορά των saves από άλλες πλατφόρμες, οπότε ακόμα και αν είστε βετεράνοι, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από το μηδέν.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την IGE.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.