Ο Ονανά τον… στέλνει στους «16»

Με τον Ονανά να κατεβάζει... ρολά, ο Άγιαξ έφυγε με πολύτιμο βαθμό (1-1) από την έδρα της Μπενφίκα και μπήκε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τον Ονανά να κατεβάζει… ρολά, ο Άγιαξ έφυγε με πολύτιμο βαθμό (1-1) από την έδρα της Μπενφίκα και μπήκε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο «Αίαντας» βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Ζόνας, αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφαρίζοντας με τον Τάντιτς και όταν η Μπενφίκα «βομβάρδισε» την εστία του, ο Ονανά φώναξε «παρών» κρατώντας όρθια την ομάδα του. 

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Ζόνας

Στη Μπενφίκα ανήκε το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης. Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια μπήκε με ορμή στο παιχνίδι, επέβαλλε τον ρυθμό της και στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε δύο φορές την εστία του Ονανά με Γκριμάλντο (1’) και Σέρβι (6’). Στο 13’ οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» καθώς ο Ζόνας χτύπησε στο κεφάλι έπειτα από μονομαχία με τον Ντε Λιχτ, όμως ο Πορτογάλος όχι μόνο δεν αντικαταστάθηκε, αλλά από εκεί και πέρα έγινε πιο απειλητικός. 

Στο 26’ έχασε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς και τρία λεπτά αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια του Άγιαξ και την κακή έξοδο του Ονανά. 

Ο «Αίαντας» δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Μετά το γκολ που δέχτηκε, ισορρόπησε τον ρυθμό, πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 38’ δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Ζιγιές. Οι Ολλανδοί συνέχισαν να πιέζουν τον αντίπαλο και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο γκολ. Ο Σένε δεν κατάφερε να νικήσει από απόσταση τον Βλαχοδήμο, ο Ντε Λιχτ πήρε το ριμπάουντ, αλλά από δύσκολη γωνία και σε κενή εστία, πλάσαρε άουτ. 

Ο Ονανά τον κράτησε όρθιο 

Στην επανάληψη, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Άγιαξ αύξησε την πίεση του, καθώς έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Απείλησε αρχικώς με τον Τάντιτς (58’), αλλά ο Βλαχοδήμος φώναξε ξανά «παρών» κρατώντας ανέπαφη την εστία του, κάτι όμως που δεν συνέβη τρία λεπτά αργότερα. Ο Ζιγιές βρήκε κάθετα τον Σέρβο επιθετικό και εκείνος, αυτή τη φορά, κατάφερε να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Την ίδια ώρα η Μπενφίκα έδειχνε να έχει χάσει τη συγκέντρωση της και έκανε εύκολα λάθη. Ο Ρουί Βιτόρια άλλαξε σχεδόν όλη την επιθετική γραμμή των «αετών», όμως μέχρι το 90’ το μόνο αξιοσημείωτο που επέδειξαν ήταν ένα σουτ του Γκριμάλντο (62’). Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι Πορτογάλοι θα μπορούσαν να «κλέψουν» το «τρίποντο» όμως ο Ονανά φώναξε «παρών» και εξουδετέρωσε τις ευκαιρίες των Ράφα Σίλβα και Γκάμπριελ.

Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, σκορ που αν κάποιον αφήνει ικανοποιημένο, αυτός είναι ο Άγιαξ, ο οποίος παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια/4-3-3): Βλαχοδήμος – Γκριμάλντο, Ζαρντέλ, Ρούμπεν Ντίαζ, Αντρέ Αλμέιδα – Γκάμπριελ, Φέισα, Γκέντσον Φερνάντες (75’ Πίτσι) – Σέρβι, Ζόνας (55’ Σεφέροβιτς), Σάλβιο (48’ Ράφα Σίλβα). 

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ/4-3-3): Ονανά – Μαζραουί, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Ταλιαφίκο – Ντε Γιονγκ (86’ Βέμπερ), Σένε, Φαν Ντε Μπέεκ, Νέρες (74’ Ντόλμπεργκ), Τάντιτς, Ζιγιές. 

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Βοηθοί: Ελενίτο Ντι Λιμπερατόρε (Ιταλία), Ματέο Πασέρι (Ιταλία).
Τέταρτος: Στέφανο Αλάσιο (Ιταλία)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου: 

Μπάγερν Μονάχου 10 (7-1)
Άγιαξ 8 (6-2)
Μπενφίκα 4 (4-6)
ΑΕΚ 0 (2-10)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.