Ο «πράσινος» θρίαμβος και το δράμα του Ολαϊτάν (video)

Το ντέρμπι του Μαρτίου του 2014 πέρασε στην ιστορία για την ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού, ωστόσο η περιπέτεια της υγείας του Ολαϊτάν επεσκίασε τα πάντα…

Υπό κανονικές συνθήκες, το πέρασμα του Παναθηναϊκού από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και μάλιστα με το εκκωφαντικό 3-0 δεν θα έβαζε τον ιστορικό του μέλλοντος σε δεύτερες σκέψεις. Ωστόσο, οφείλουμε πάντα να έχουμε κατά νου πως το αθλητικό αποτέλεσμα είναι δευτερεύον μπροστά στα σημαντικά της ζωής. Κι εκείνο το ντέρμπι των «αιωνίων» δυστυχώς, έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη…

Στο 30ο λεπτό ο Κουτρουμπής σηκώνει με αδημονία τα χέρια του, καλώντας το διαιτητή Καλογερόπουλο να σταματήσει το ματς. Δευτερόλεπτα νωρίτερα έχει δει τον Μάικλ Ολαϊτάν να καταρρέει δίπλα του. Η ανάσα όλων κόβεται μονομιάς. Ο 21 ενός ετών τότε Νιγηριανός –είχε δώσει την ασίστ λίγες ημέρες νωρίτερα στον Κάμπελ στο 2-0 επί της φημισμένης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- γνωρίζει τη σκληρή πλευρά της ζωής. 

Αφού μεταφέρεται στο νοσοκομείο, οι πρώτες εξετάσεις δείχνουν ιογενή μυοκαρδίτιδα και καρδιακές αρρυθμίες, προκληθείσες από λοίμωξη. Οι γιατροί του απαγορεύουν οποιαδήποτε έντονη αθλητική δραστηριότητα για έξι μήνες. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Αναστασίου με πειθαρχία κι υπομονή αναζήτησαν φάσεις στο ανοικτό γήπεδο για να πληγώσουν τον Ολυμπιακό και τα κατάφεραν τόσο στο 44’ με τον Πράνιτς όσο και στο 68’ με τον Μπεργκ. Ο Ντομίνγες στο 82’ πετάει στο κάλαθο των αχρήστων το πέναλτι που είχε πάρει ο Νέλσον Βαλδές από τον Κουτρουμπή, με τη φάση να προκαλεί ένταση στην εξέδρα και τον Γιάννη Αναστασίου να δέχεται ποτήρι στο πρόσωπο. 

Στο 89’ το φάουλ του Αμπέντ διευρύνει τη νίκη του Παναθηναϊκού, που είχε να πετύχει τόσα γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από το Μάρτιο του 1995, στο 2-3 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Super League 2013/14

27η Αγωνιστική, Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

«Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 

44’ Πράνιτς 0-1
68’ Μπεργκ 0-2
88’ Αμπέντ 0-3

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Κίτρινες κάρτες: Εντινγκά (63’), Χολέμπας (77’) – Λαγός (54’)

Κόκκινες κάρτες:  – 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο (Παπαδόπουλος), Σαλίνο (67’ Φουστέρ), Εντινγκά, Πέρες, Κάμπελ, Ντομίνγες, Ολαϊτάν (35’ Νέλσον Βαλδές)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντεφελντ, Νάνο, Λαγός (89’ Μαρινάκης), Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (87’ Καρέλης), Πράνιτς, Μπεργκ (77’ Πέτριτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.