Η μητέρα των μαχών

Το Μπουένος Άιρες κρατά την ανάσα του για το πρώτο από τα δύο μεγαλύτερα Superclasicos της ιστορίας. Μπόκα - Ρίβερ στο «Μπομπονέρα» για τον θρόνο της Λατινικής Αμερικής (22.00)!

Το Μπουένος Άιρες κρατά την ανάσα του για το πρώτο από τα δύο μεγαλύτερα Superclasicos της ιστορίας. Μπόκα – Ρίβερ στο «Μπομπονέρα» για τον θρόνο της Λατινικής Αμερικής (22.00)!

H Aργεντινή βρίσκεται σε κατάσταση…υστερίας τις δύο τελευταίες εβδομάδες, από τότε που επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο πιο επιτυχημένες και δημοφιλέστερες ομάδες της χώρας θα αναμετρηθούν στον διπλό τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, διεκδικώντας για πρώτη φορά μεταξύ τους το μεγαλύτερο τρόπαιο στη Νότια Αμερική.

Το πρώτο από τα δύο μεγάλα superclasicos διεξάγεται απόψε στο «Mπομπονέρα», στην 247η μάχη ανάνεσα στις δύο «αιώνιες αντιπάλους» του Μπουένος Άιρες. Η αντιπαλότητά τους, ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η Ρίβερ ιδρύθηκε το 1901 στην περιοχή La Boca της Αργεντίνικης πρωτεύουσας και τέσσερα χρόνια αργότερα ακολούθησε η Μπόκα. Το 1923 η Ρίβερ μετακόμισε στο πλούσιο προάστιο Νούνιες, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να αποκτήσει το προσωνύμιο «μιλιονάριος» («εκατομμυριούχοι) και να …γεννηθεί ίσως το πιο «θερμό» ντέρμπι στον κόσμο. Οι δύο ομάδες έχουν δώσει εκατοντάδες μάχες…εντός και εκτός γηπέδου, καμία όμως τόσο σημαντική όσο η αποψινή, αλλά και αυτή της ρεβάνς του «Μονουμεντάλ» σε μία εβδομάδα.

Η Μπόκα, θα επιχειρήσει να κατακτήσει για έβδομη φορά το τρόπαιο και πρώτη από το 2007, για να ισοφαρίσει την Ιντεπεντιέντε, την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του Λιμπερταδόρες.

Η Ρίβερ από την άλλη, θα διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο της, τρία χρόνια μετά τον θρίαμβο του 2015, αλλά στο πρώτο ματς θα στερηθεί τους οπαδούς της, καθώς απαγορεύτηκαν οι εκτός έδρας μετακινήσεις στα δύο ματς για…ευνότους λόγους. Στον τελευταίο θρίαμβό της στον θεσμό, η Ρίβερ είχε αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων την Μπόκα και στο παιχνίδι του «Μπομπονέρα», οι οπαδοί των γηπεδούχων έριξαν δακρυγόνο από μία τρύπα στην φυσούνα στους παίκτες της Ρίβερ, πολλοί εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί στο ημίχρονο υπέρ των φιλοξενούμενων.

Συνολικά, η Μπόκα προηγείται σε νίκες με 88 έναντι 81 της Ρίβερ, ενώ 77  ματς έληξαν ισόπαλα. Στο Λιμπερταδόρες έχουν αναμετρηθεί 24 φορές με τους αποψινούς γηπεδούχους να έχουν 10 νίκες, τους «μιλιονάριος» 7 και 7 ισοπαλίες.

Ενδιαφέρουσα και η μάχη των πάγκων ανάμεσα στους παλαίμαχους των δύο ομάδων Γκιγιέρμο Μπάρος Στσελότο και Μαρσέλο Γκαγιάρδο, με τον δεύτερο πάντως να απέχει λόγω τιμωρίας και τον βοηθό του Ματίας Βισκάι να καθοδηγεί από τον πάγκο. Οι δύο προπονητές εχουν βρεθεί αντιμέτωποι επτά φορές σε επίσημα ματς με 3 νίκες Γκαγιάρδο, 2 νίκες Στσελότο και δύο ισοπαλίες, ωστόσο ποτέ σε αυτά τα ματς δεν επικράτησε ο γηπεδούχος!

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ η Ρίβερ δεν έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο μέσο Πόνσιο και τον τραυματία Σκόκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους τελικούς θα υπάρξει η βοήθεια του VAR, αλλά και ότι τα εκτός έδρας γκολ δεν μετρούν διπλά, οπότε αν μετά το τέλος του δεύτερου 90λεπτου οι δύο ομάδες έχουν πετύχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων, ο νικητής θα κριθεί σε ημίωρη παράταση ή πέναλτι.

Πιθανές ενδεκάδες:
ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (Στσελότο):
Άμπιλα – Παβόν, Πέρες, Νάντες, Βίγια – Μπάριος – Ολάσα, Μαγαγιάν, Ιθκιερδός, Χάρα – Ρόσι.
ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (Γκαγιάρδο): Αρμάνι – Μοντιέλ, Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο – Πέρες, Φερνάντες – Πράτο, Μαρτίνες, Παλάσιος – Μπόρε.
Διαιτητής: Βάργκας (Χιλή)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.