Στο μονόδρομο της νίκης

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη.

Χωρίς καμία αμφιβολία, το ντέρμπι των «αιωνίων έχει τις ιδιαιτερότητές του. Ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση των αντιπάλων και την αγωνιστική κατάστασή τους, όταν βρίσκονται στη σέντρα, μπαίνουν από την ίδια αφετηρία στην κούρσα της νίκης. Είναι πάμπολλα τα παραδείγματα του παρελθόντος, τα οποία επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Στην παρούσα φάση, ο Ολυμπιακός βρίσκει απέναντί του ένα συμπαγές σύνολο, στο οποίο μπορεί να μην περισσεύει η εμπειρία, αλλά έχει ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση μετά την εξαιρετική πορεία που έχει (σχεδόν) στο ένα τρίτο της διαδρομής. Πορεία στην οποία πολλοί λίγοι πίστευαν πριν από την έναρξης της περιόδου. Για αυτό στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς το Σάββατο, δε δίστασε να πει πως ήταν για εκείνον έκπληξη όσα έχει καταφέρει έως τώρα ο μεγάλος αντίπαλος των «ερυθρόλευκων».

Ήδη, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μεταφέρει στους παίκτες του τα συν και τα πλην του συνόλου του Δώνη. Αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη. Αν επιβάλει από την αρχή τους δικούς του κανόνες και κάνει παιχνίδι κατοχής, η ποδοσφαιρική λογική λέει πως θα πορευτεί στο μονόδρομο της νίκης. Διότι, έτσι όπως κυλάει το πρωτάθλημα, άλλοαποτέλεσμα δεν υπάρχει για τους «Πειραιώτες» προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου.

Βεβαίως, το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα σπορ στο οποίο απονέμεται πάντα δικαιοσύνη. Αρκεί να θυμηθείτε πως κύλησε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί, δημιουργώντας 24 τελικές. Ωστόσο, καμία δεν αξιοποιήθηκε και σε συνδυασμό με το απίθανο αυτογκόλ του Βούκοβιτς, ήρθε η πρώτη ήττα στη σεζόν (και ακολούθησε εκείνη του Ηρακλείου από τον ΟΦΗ).

Όπως και να ‘χει, το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι ικανοί να επηρεάσουν προς όφελός τους τις ισορροπίες του ντέρμπι. Δίχως άλλο, πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα παράσταση την οποία θα έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε στις 19.30 από το novasports1HD. H πρώτη σύνδεση με το φαληρικό γήπεδο θα γίνει στις 18.00 για να σας μεταφέρουμε όλο το ρεπορτάζ πριν από το μεγάλο ραντεβού του Φαλήρου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.