Τρεχάτε ποδαράκια μου τώρα

O Γιώργος Βασιλείου γράφει για την ήττα της ΑΕΚ, τα δοκάρια, την τύχη που έχει γυρίσει την πλάτη και την δύσκολη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστεί με ηρεμία.

Το σίγουρο και το δεδομένο είναι ένα: η ήττα από τον Ατρόμητο είναι καταστροφική. Για την ώρα τουλάχιστον. Η νέα βαθμολογική απώλεια στέλνει την ΑΕΚ στο -9 από την κορυφή μετά από τη συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος. Ένα άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σε ένα ματς που σίγουρα δεν το άξιζε. Μια επανάληψη του περυσινού σκηνικού με νικήτρια την ομάδα του Περιστερίου που αρχικά τοποθετήθηκε στον αγωνιστικό χώρο για να μη χάσει και στο τέλος κατόρθωσε να “κλέψει” τη νίκη. Τα τρία δοκάρια της ΑΕΚ είναι μια απάντηση στο τι έφταιξε και ήρθε η ήττα. Μία άλλη ότι ο αμυντικογενής Ατρόμητος αρχικά έκανε σωστά τη δουλειά του και στη συνέχεια με την τύχη στο πλευρό του βρήκε αυτό που έψαχναν οι γηπεδούχοι για 88 λεπτά. 

Η ΑΕΚ ήθελε να πετύχει γρήγορα γκολ για να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού και να μπει αυτή σε ρόλο οδηγού, να χειριστεί τον ρυθμό και την τακτική. Ένα γρήγορο γκολ θα άλλαζε τα δεδομένα και την στρατηγική του Κάναντι. Οι “κιτρινόμαυροι” κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν όπως είχαν σχεδιάσει με τις ανόδους του Μπακάκη στην πλάτη του Ουγκράι προβλήματα στον Ατρόμητο, όμως γκολ δεν πέτυχαν. Και από τη στιγμή που το ημίχρονο έκλεισε στο μηδέν, οι φιλοξενούμενοι γνώριζαν πως σιγά σιγά το ματς πήγαινε στα μέτρα τους. 

Η πίεση της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκε, ο Ουζουνίδης “φόρτωσε” τον άξονα, με Μπακασέτα, Μάνταλο, Άλεφ, Σιμόες, Λιβάγια και Πόνσε να προσπαθούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα του Ατρόμητου. Πέραν του δοκαριού του Μπακασέτα και του τετ-α-τετ του Λιβάγια στην κάθετη του Μάνταλου δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο. Εκ του αποτελέσματος, η τακτική που επέλεξε ο Ουζουνίδης δεν λειτούργησε. Ο Χουλτ μετά το 75 έδειχνε  και ήταν κουρασμένος, ο Γκάλο δεν πρόσφερε την παραμικρή βοήθεια απ’ όταν μπήκε, τον Πόνσε ουδέποτε τον αισθάνθηκε η άμυνα του Ατρόμητου, ενώ ο Γιαννιώτας μπήκε στα τελευταία λεπτά. 

Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους παίκτες της ΑΕΚ ότι δεν προσπάθησαν. Πάλεψαν, είδαν τα τρία δοκάρια να τους στερούν το γκολ και στο τελευταίο πεντάλεπτο να δέχονται αυτοί δύο. Η ήττα είναι ένα αποτέλεσμα και όταν έρχεται με τέτοιο τρόπο είναι ακόμα πιο σκληρή. Η Πρωταθλήτρια Ελλάδας χρειαζόταν τη νίκη για να μείνει κοντά στην κορυφή, αλλά και να πάει στην διακοπή με ηρεμία. Έγινε το αντίθετο. Και απομακρύνθηκε και με ηρεμία δεν θα λειτουργήσει στις επόμενες δύο εβδομάδες. Κοινώς τώρα… τρεχάτε ποδαράκια μου. Το κακό αποτέλεσμα απαιτεί σωστή διαχείριση και το σημαντικότερο ψυχραιμία σε μια δύσκολη κατάσταση. Είχαν υπάρξει κι άλλες δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν και οι Πρωταθλητές αντέδρασαν σωστά. Αυτό πρέπει να κάνουν και τώρα. Να δείξουν πίστη και δίψα για να ανατρέψουν την κατάσταση. Είναι δύσκολο, όχι ακατόρθωτο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.