Επιτέλους χαμόγελα στον Άρη! (video)

Ο Άρης μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες επικράτησε του μαχητικού Απόλλωνα 2-1.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις αγωνιστικές και ισάριθμες ήττες από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό για να πανηγυρίσει ο Άρης νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο Απόλλωνας αν και πάλεψε δεν κατάφερε να φύγει με βαθμό από τη Ριζούπολη, γνώρισε ήττα 2-1 και έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με έναν πόντο. Στους 15 έφτασαν οι Θεσσαλονικείς. 

Πως έπαιξαν

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε με τον Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα τους Στάθη, Κύργια, Λούκιτς, Οριουέλα, τριάδα στη μεσαία γραμμή τους Γκίνο, Ντούρσο και Κονέ, δεξιά στην πτέρυγα τον Σικαμπάλα, αριστερά τον Τριάδη και στην κορυφή τον Μάντζιο. 

Ο Άρης είχε κάτω από την εστία τον Κουέστα, στην άμυνα τους Κωνσταντινίδη, Βέλεζ, Δεληζήση και Μενέντεζ, Σιώπη και Μπάσα ως αμυντικά χαφ, τριάδα στη μεσαία γραμμή τους Γκάμα, Μαρτίνες και Γκαρσία και στην κορυφή τον Ντιγκινί. 

Γκολ από τα αποδυτήρια, αλλα και… πριν από αυτά!

Καμιά φορά τα κλισέ δεν μπορείς να τα αποφύγεις, όπως στην περίπτωση του γκολ με το οποίο ο Άρης άνοιξε το σκορ στη Ριζούπολη. Ο Ματέο Γκαρσία μετά από 19 δευτερόλεπτα αγώνα, εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Χουάντερσον στο σουτ του Μπρούνο Γκάμα. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του Αργεντινού στο πρωτάθλημα.

Το επιτυχημένο ξεκίνημα του Άρη πάγωσε τους παίκτες των γηπεδούχων και τα επόμενα δέκα λεπτά ήταν μονόλογος από πλευράς Θεσσαλονικέων. Στο 9ο λεπτό ο Σιώπης απείλησε εκτός περιοχής και ένα λεπτό αργότερα με ωραίο βολέ ο Δεληζήσης. Στο ημίωρο ο Ελ Χέλβε πέρασε στη θέση του Μάντζιου, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στη μέση και ταυτόχρονα ξεκίνησε η ανάκαμψη του Απόλλωνα! 

Από το 40ο λεπτό ο Απόλλωνας έψαξε με θέρμη το γκολ. Αρχικά ο Κουέστα έκανε το λάθος για να τροφοδοτήσει τον Ντούρσο, ο οποίος απέτυχε με τη λόμπα που επιχείρησε. Δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Χέλβε τράνταξε το δοκάρι του Άρη, με σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από την απόκρουση του Κουέστα στην κεφαλιά του Ντούρσο. Με τη συμλήρωση 45 λεπτών ο Απόλλων έφτασε στην ισοφάριση με τον Παναγιώτη Τριάδη! Ακόμα μια κεφαλιά του Κύργια από στατική φάση, ο Κουέστα δυσκολεύτηκε στην επέμβαση του και παράλληλα «ταϊσε» τον Τριάδη, ο οποίος από κοντά σημείωσε το 1-1. Ο μέσος του Απόλλωνα ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα (22) πριν το παιχνίδι, καταφέρνοντας να πετύχει το πρώτο του γκολ για φέτος! 

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν έξι τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι τέσσερις στην εστία. Αντίστοιχα ο Άρης είχε επτά τελικές, από τις οποίες επίσης τέσσερις εύστοχες. Η κατοχή ήταν υπέρ του Άρη με ποσοστό 58%. 

Γκολάρα με μαγική ασίστ του Ντιγκινί!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο και πλησίασε την εστία του Κουέστα με αξιώσεις. Στο 49΄αρχικά ο Ελ Χέλβε απείλησε με δυνατό σουτ τον -σε ετοιμότητα- Κουέστα. Σε αναγκαστική αλλαγή προχώρησε και ο Απόστολος Τερζής με τον Ματέο Γκαρσία να αποχωρεί με τραυματισμό στον τετρακέφαλο για να πάρει τη θέση του ο Χαμζά Γιουνές. 

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Άρης άρχισε να πιέζει περισσότερο με τον Μαρτίνες να χάνει δύο συνεχόμενες ευκαιρίες, αλλά το γκολ να έρχεται στο 69’ με όμορφο τρόπο από τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Νικολά Ντιγκινί έπαιξε το 1-2 με τον Πορτογάλο βγάζοντας μαγική ασίστ με τον Μπρούνο Γκάμα να σημειώνει με δυνατό σουτ το δεύτερο γκολ του Άρη! 

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει με τον Σικαμπάλα να χάνει καλή ευκαιρία στο 77’ και τον Ακόστα να είναι και πάλι θετικός! 

Κίτρινες: 6’ Λούκιτς, 15’ Μπάσα, 30’ Κωνσταντινίδης, 68’ Κύργιας 
Κόκκινες: – 

Απόλλων Σμύρνης (Ματζουράκης):
Χουάντερσον, Στάθης, Οριουέλα, Κύργιας, Λούκιτς, Κονέ, Ντούρσο (70’ Μπεντινέλι), Γκίνο, Σικαμπάλα, Τριάδης (77’ Ακόστα), Μάντζιος (28’ Ελ Χέλβε) 

Άρης (Τερζής):
Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί (81’ Σόουζα), Γκαρσία (55’ Γιουνές), Μπρούνο Γκάμα, Μαρτίνες, Μενέντεζ, Βέλεζ, Σιώπης 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.