Αναβιώνει η Βαλκανική Συνομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου

Οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών δικαιώθηκαν και η Βαλκανική Συνομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου ανασυστήνεται. Ηταν μια πρωτοβουλία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Τάσου Πανταζίδη και του αντίστοιχου της Βουλγαρίας Αντρέι Κούσμανοφ.

Οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών δικαιώθηκαν και η Βαλκανική Συνομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου ανασυστήνεται. Ηταν μια πρωτοβουλία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Τάσου Πανταζίδη και του αντίστοιχου της Βουλγαρίας Αντρέι Κούσμανοφ.

 Πρόκειται για μια σημαντικότατη απόφαση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, καθώς θα δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να πάρουν παραστάσεις και εμπειρίες από διεθνείς διοργανώσεις, μικρού μεγέθους. «Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριές μας, χρειάζονται διεθνείς εμπειρίες πριν συμμετάσχουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ή παγκόσμιες διοργανώσεις. Οι Βαλκανικοί αγώνες, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει ανάγκη για διεθνείς διοργανώσεις μικρού μεγέθους» τόνισε με έμφαση ο Τάσος Πανταζίδης.

 Το 2018, η ΕΟΜοΠ συμμετείχε με αθλητές της σε μία ευρωπαϊκή και τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις, σε μια προσπάθεια για εξωστρεφή δράση και απόκτηση εμπειριών. «Σε μια εποχή με περιορισμένα οικονομικά, πρέπει να αναζητήσουμε χαμηλού κόστους, αλλά αυξημένου επιπέδου αγώνες, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά αθλητών που θα μπορέσουν να μας φέρουν διακρίσεις» δήλωσε ο Έλληνας Πρόεδρος.

Από τη μεριά του, τόσο ο Πρόεδρος της βουλγαρικής Ομοσπονδίας, αλλά και ο Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας,  πρόεδρος της Κυπριακής, συμφωνούν με το σκεπτικό της επαναλειτουργίας της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας και στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία. Ο Κούζμανοφ μάλιστα, έδωσε έμφαση στις συχνές διεθνείς διοργανώσεις που διεξάγονται στη Βουλγαρία και στη σχετική εμπειρία που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Όπως συμφωνήθηκε, κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα εξειδικευτούν οι επόμενες κινήσεις και οι συνεννοήσεις και με τους εκπροσώπους της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, ώστε να δούμε σύντομα και την πρώτη διοργάνωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.