Μια πρώτη ματιά στο PlayStation Classic

Ταξιδέψαμε πίσω στα εφηβικά μας χρόνια και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.To PlayStation είναι...

Ταξιδέψαμε πίσω στα εφηβικά μας χρόνια και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

To PlayStation είναι μια κονσόλα που έχει σημαδέψει την εφηβεία, όσων παικτών γεννήθηκαν στην δεκαετία του ΄80. Προσωπικά είμαι πανευτυχής, καθώς απέκτησα την κονσόλα λίγους μήνες μετά το λανσάρισμά της και διατηρώ ακόμη νωπές τις μνήμες της νιότης μου. Θυμάμαι για παράδειγμα, ότι όταν κάποιος αγόραζε ένα PS1 μπορούσε να εγγραφεί στο club της κονσόλας και να λαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα δισκάκι με τα demos των νέων κυκλοφοριών. Θυμάμαι επίσης το μοναδικό συναίσθημα που προσέφερε το πρώτο DualShock, αλλά και τις μοναδικές στιγμές που μου χάρισαν τίτλοι, όπως το Final Fantasy VII, το Resident Evil και το Metal Gear Solid. Είμαστε σίγουροι ότι καθένας από εσάς έχει να διηγηθεί τις δικές του ιστορίες και εμπειρίες από την αλησμόνητη κονσόλα της Sony.

23 χρόνια μετά το λανσάρισμα του PS1, η Sony μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε ξανά τα παιδικά ή τα εφηβικά χρόνια μας μέσω το PlayStation Classic. H mini αυτή εκδοχή της κονσόλας θα κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου στην τιμή των 99.99 ευρώ. Πριν από λίγες μέρες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε από πρώτο χέρι (παίξαμε δύο περίπου ώρες) την εν λόγω κονσόλα, οπότε ήρθε η ώρα να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Από πλευράς design, το PlayStation Classic έχει την ίδια εξωτερική εμφάνιση με το πρωτότυπο PlayStation, ωστόσο είναι κατά 45% μικρότερο. Ο όγκος του επίσης είναι μειωμένος κατά 80%, οπότε χωράει στην κυριολεξία στην παλάμη του χεριού σας. Τα δύο ενσύρματα χειριστήρια που περιλαμβάνονται στην συσκευασία της κονσόλας είναι σχεδόν πανομοιότυπα με το original PlayStation Controller. Λέμε “σχεδόν” καθώς η καμπύλη κατά από τα κουμπιά R1, R2, L1, L2 είναι παραπλήσια με αυτή του DualShock 4.

Τα slots για τις memory cards είναι απλά διακοσμητικά, καθώς μπορείτε να κάνετε suspend ένα από τα 20 προεγκατεστημένα games αν πατήσετε το κουμπί του reset και να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας. H μέγιστη δυνατή υποστηριζόμενη ανάλυση μέσω της HDMI σύνδεσης είναι τα 720p. Θυμίζουμε ότι για να επιτύχετε ένα ανάλογο αποτέλεσμα στο πρωτότυπο PS1 θα χρειαστεί να προμηθευτείτε έναν ειδικό αντάπτορα, όπως αυτόν της Pound Technology που διατίθεται μέσω της Limited Run Games.

Στο κομμάτι των προεγκατεστημένων games, τώρα το PlayStation Classic έρχεται εφοδιασμένο με τα Battle Arena Toshinden, Cool Boarders 2, Destruction Derby, Final Fantasy VII, Grand Theft Auto, Intelligent Cube, Metal Gear Solid, Mr. Driller, Oddworld: Abe’s Odyssey, R4: Ridge Racer Type 4, Rayman, Resident Evil: Director’s Cut, Revelations: Persona, Super Puzzle Fighter II Turbo, Syphon Filter, Tekken 3, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, Twisted Metal και Wild Arms. Το lineup σαφέστατα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, ωστόσο επιτυγχάνεται η εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων genres (Fighting, RPG, Action, Puzzle, Platform κτλ.). Οφείλουμε να επικροτήσουμε πάντως την παρουσία του Revelations: Persona, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν είχε διατεθεί στην Ευρώπη (εξαιρείται το port του για το PSP). Παίζοντας ξανά games σαν το Tekken 3, το Resident Evil, το Battle Arena Toshinden, το Final Fantasy VII ή το Wild Arms μας κυρίευσαν τα ίδια ακριβώς συναισθήματα που είχαμε νιώσει στην δεκαετία του ΄90. Υπήρχαν πάντως και games, όπως το Mr. Driller, τα οποία γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο PlayStation Classic.

Εν κατακλείδι, η πρώτη εμπειρία μας με το PlayStation Classic είναι αναμφισβήτητα θετική και οι μόνες ουσιαστικά ενστάσεις μας εντοπίζονται στο lineup των προεγκατεστημένων τίτλων. Το PlayStation Classic έχει σίγουρα θέση στην αγορά, καθώς απευθύνεται στους συλλέκτες, σε όσους θέλουν να χαρίσουν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο δώρο στους συγγενείς/φίλους τους, αλλά και σε όσους θέλουν να θυμηθούν τα εφηβικά χρόνια τους.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.