Βελτιωμένος και πάντα καθοριστικός

Διανύοντας το 1/3 της σεζόν άπαντες μιλούν για την καλύτερη εφετινή αγωνιστική του εικόνα. Μοναδικό σημείο, όπως και της ομάδας του, που απαιτείται βελτίωση είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών. Ο Φορτούνης είναι διαφορετικός και φαίνεται.

Στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει από μόνος του την εικόνα μιας ομάδας. Αντίθετα ο τρόπος παιχνιδιού επιβάλει ομαδική δουλειά για να προκύψει αποτέλεσμα. Μέσα από την εικόνα της ομαδικής δουλειάς προκύπτει και η ατομική εικόνα. Σπάνια συμβαίνει το αντίθετο.

Ένας από τους παίκτες που δεδομένα κάνει διαφορά τόσο στην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, όσο και στην Εθνική ομάδα, είναι  ο Κώστας Φορτούνης. Η βελτιωμένη εικόνα του φέτος στο χορτάρι είναι δεδομένη. Όπως είναι άλλωστε και η συνολική εικόνα της ομάδας του σε ρόλους και λειτουργία.

Σε μια προβληματική πέρυσι σεζόν για τους “ερυθρόλευκους” ο Φορτούνης είχε παίξει 25 παιχνίδια. Ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα στα 21 από αυτά. Το εντυπωσιακό είναι πως παρά το γεγονός ότι η συνολική του εικόνα δεν ήταν όπως η φετινή, κατάφερε να σημειώσει 10 γκολ στο πρωτάθλημα και να είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του πίσω από τα 17 που πέτυχε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Παράλληλα ήταν δεύτερος “ερυθρόλευκος” σε τελικές στο πρωτάθλημα, επίσης πίσω από τον Ανσαριφάρντ, πρώτος μακρά ν του δεύτερου σε γεμίσματα, αλλά και σε πάσες, ενώ είχε και 2 ασίστ.

Όσο για τα εφετινά, παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Πέρα από την συνολική εικόνα φυσικής κατάστασης που έχει βελτιωθεί σημαντικά για τον αρχηγό των Πειραιωτών και οι αριθμοί εξηγούν την συνολική βελτίωση της ομάδας του και την δική του.

Μέχρι τώρα έχει σημειώσει 2 τέρματα στο πρωτάθλημα, όμως τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του παρουσιάζουν αστοχία άξια αναφοράς. Μάλιστα ο Φορτούνης είναι πρωταγωνιστής ευκαιριών που χάθηκαν. Δεν εκβιάζει προσπάθειες. Έχει πάρει 16 και είναι 2ος “ερυθρόλευκος” σε τελικές πίσω από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Πέρυσι είχε 188 γεμίσματα σε όλη τη σεζόν και ηδη φέτος έφτασε τα 75. Σημαντικότατο ότι έχει ευστοχήσει στα 30 από αυτά. Από τα δικά του πόδιαξεκινούν περισσότερες επιθέσεις σε σχέση με τον περυσινό πρωτάθλημα. Τρέχει και συμμετέχει ατομικά περισσότερο, λειτουργεί καλύτερα συνολικά η ομάδα, βελτιώνονται οι αριθμοί…

Επίσης φέτος έχει καταγράψει 10 κλεψίματα, αριθμός που τον φέρνει στην 4η θέση του σχετικού πίνακα για την ομάδα του.
Προσθέστε ότι είναι πρώτος σε κερδισμένα φάουλ και έχει μια ασίστ.

Αυτά στο 1/3 του πρωταθλήματος και σε ένα ρόστερ που συνήθως μέχρι τώρα ξεκινούσαν στην ενδεκάδα Φορτούνης, Ελ Αμντελαουί και 9 που δεν ήταν πέρυσι στην ομάδα. Έλλειψη χημείας δηλαδή, κάτι που δεδομένα θα βελτιωθεί στη συνέχεια της σεζόν.

Η εικόνα ενός παίκτη φαίνεται όταν είναι διαφορετική. Του συγκεκριμένου φαίνεται περισσότερο γιατί είναι καθοριστικός. Το μόνο που μέχρι τώρα δεν έχει, είναι αυτό που λείπει και συνολικά από την ομάδα του. Ευστοχία.  Τα υπόλοιπα… θα φανούν και στον δρόμο. Άλλωστε δεν είμαστε ούτε στα μισά…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.