Ο Masahiro Sakurai μιλάει για την ανάπτυξη των χαρακτήρων του Ultimate.

Πώς και γιατί διάλεξε τους 74 μαχητές του παιχνιδιού.Ο δημιουργός της σειράς Masahiro Sakurai...

Πώς και γιατί διάλεξε τους 74 μαχητές του παιχνιδιού.

Ο δημιουργός της σειράς Masahiro Sakurai μίλησε πρόσφατα με το Game Informer για τους 74 χαρακτήρες του παιχνιδιού και για το πώς διαλέχτηκε και αναπτύχθηκε ο καθένας.

Ο Sakurai είπε “πως είναι ένα θαύμα” κάθε φορά που η Nintendo δημιουργεί ένα καινούργιο παιχνίδι Smash Bros, θέλει να πραγματοποιεί το όνειρο του να περιλαμβάνει όλους τους προηγούμενους μαχητές. Η ομάδα το έκανε αυτό και κάτι περισσότερο, προσθέτοντας 11 χαρακτήρες στους προηγούμενους 63. Αλλά ακόμα και αυτό δεν είχε ικανοποιήσει κάθε φαν του Smash.

“Θα υπάρχει κόσμος που ίσως να είναι απογοητευμένος που χαρακτήρες από προηγούμενους τίτλους δεν συμπεριλήφθηκαν στο παιχνίδι”, είπε ο Sakurai. “Οπότε δουλέψαμε πολύ σκληρά ώστε κανένας από τους παίκτες να μην νιώσει έτσι”.

 

“Αλλά έμαθα ότι όσο προσπαθούμε για να κάνουμε το καλύτερο μας, όσους χαρακτήρες και αν προσθέσουμε, πάντα θα υπάρχει κόσμος που θα έχει κάποιο πρόβλημα.”

Στη συνέχεια ο Sakurai εξήγησε πως η ομάδα διαλέγει τους χαρακτήρες που θα εμφανιστούν στο κάθε παιχνίδι Smash στα πρώτα στάδια της δημιουργίας του παιχνιδιού. Κανένας χαρακτήρας δεν προστίθεται ήη αφαιρείται μετά από αυτό το σημείο.

Αυτό ίσως φαίνεται περίεργο μιας και το Pokemon Incineroar είχε δημιουργηθεί πολύ αργότερα από την αρχή της ανάπτυξης του Ultimate, αλλά ο Sakurai είχε προσχεδιάσει και είχε αφήσει ανοιχτή μια θέση στο ροστερ για ένα Pokemon, ξέρωντας πως η Nintendo δούλευε σε ένα καινούργιο παιχνίδι.

 

Όταν διαλέγει τους χαρακτήρες ο Sakurai “ζυγίζει” την ανάγκη να ισορροπήσει το ρόστερ ενάντια στο τι έχουν ψηφίσει οι φανς στο Smash Bros. Fighter Ballot της Nintendo. Μετά πρέπει να αποφασίσουν πώς θα κάνουν αυτούς τους χαρακτήρες και τα επίπεδα τους να μοιάζουν αυθεντικά.

“’Ίσως να μην το περιμένατε, αλλά το να αναπαράγουμε την αρχική ιδέα δεν μας έρχεται όπως πρέπει. Με το να δίνουμε έμφαση στις υπερβολές είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε στοιχεία με τέτοιο τρόπο οπού το να έχεις κάτι να φαίνεται ρεαλιστικό και κωμικό δεν μοιάζει περίεργο.”

“Και επιβάλλεται να έχουμε γνώση πάνω στον κάθε χαρακτήρα. Υπάρχουν επίσης στιγμές οπού το προσωπικό πηγαίνει βαθιά στην αρχική δουλεία και προσθέτει ακόμα καλύτερα στοιχεία.”

All 74 Super Smash Bros. Ultimate Characters Have Been Revealed

Ο Sakurai είπε πως ένιωσε άφωνος μετά την αντίδραση των φανς στις αποκαλύψεις των χαρακτήρων, αλλά ο στόχος του δεν είναι να ξαφνιάσει τους παίχτες. Ναι το Piranha Plant αιφνιδίασε τον κόσμο, αλλά ο Sakurai δεν το επέλεξε για αυτό τον λόγο.

“Πιστεύω πώς πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στο παιχνίδι. Σε προηγούμενους τίτλους οι Game & Watch, R.O.B. και Duck Hunt Dog ήταν παραδείγματα χαρακτήρων που προσφέραμε έξω από τις προσδοκίες των παικτών. Παρόλα αυτά αν δεν είχαμε αυτό το είδος των μαχητών, και είχαμε τους τυπικούς ήρωες/ηρωίδες τότε δεν θα υπήρχε μεγάλη διάφορα. Δεν θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Σωστά;”

Για περισσότερα συμβάντα από τον gaming κόσμο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.


Ο Γιάννης είναι αρθρογράφος για το IGN Greece. Μπορείτε να τον ψάξετε στα social media ή και όχι.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.