Από τη Μπαρτσελόνα στην Τενερίφη

Ιστορική ήταν η νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη (21/11) στα Κανάρια Νησιά, καθώς ήρθε μετά από 18 ολόκληρα χρόνια επί ισπανικού εδάφους

Άλλες εποχές θύμισε στους “ασπρόμαυρους” η νίκη που πέτυχε η ομάδα μπάσκετ το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (21/11) στα Κανάρια Νησιά, απέναντι στην Τενερίφη. Ο ΠΑΟΚ είχε να νικήσει 18 ολόκληρα χρόνια επί ισπανικού εδάφους, οπότε η επικράτηση αυτή ξύπνησε μνήμες από τα παλιά. Από τότε που η καλαθοσφαιρική ομάδα του “Δικέφαλου” μετρούσε αλλιώς στο μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία νίκη των “ασπρόμαυρων” στην Ισπανία ήταν απέναντι στη Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας. Καταγράφηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2000, με σκορ 58-67. Έκτοτε, ο ΠΑΟΚ είχε μόνο ήττες στη συγκεκριμένη χώρα. Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν μέχρι αυτή της περασμένης Τετάρτης, είτε για το ULEB Cup, είτε για το Eurocup, είτε για το Basketball Champions League, δε νίκησε ποτέ.
Γενικώς, πάντως, ο ΠΑΟΚ επί ισπανικού εδάφους δεν τα πήγαινε καλά σε ό,τι αφορά στα τελικά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ρεκόρ του εκεί είναι 3 νίκες -μαζί με αυτή την τελευταία κόντρα στην Τενερίφη- και 16 ήττες. Όπως και να έχει, η τωρινή επικράτηση βάζει τον “Δικέφαλο” σε άλλη τροχιά. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.